Ondernemers

 

“Marge Weg” heette hij in de branche, de grootste, mooiste automan van Nederland.

Waarom die bijnaam? omdat de concurrenten dachten of misschien wel hoopten, dat Mark aan zijn transacties niets zou verdienen. Mooi wel.

Goed inkopen, dat was en is zijn motto!

Gevestigd in Heeteren, het land van Maas en Waal heeft Mark in een paar jaar tijd het mooiste Porsche bedrijf van Nederland uit de grond gestampt.

De Amerikanen zeggen” it is not just “fucking”,it is “like coming Home”. Wel dat is het bij Mark.

Meer mooie Porsches heeft u nog nooit bij elkaar gezien, geen enkel museum heeft ze, maar Mark verkoopt ze. Altijd aanwezig en altijd in een goed humeur. Mark is er en lacht.

Pon Porsche Import heeft het Mark in het begin niet makkelijk gemaakt en Pon bepaalt, dat wil zeggen Janus Smalbraak de man van Vanessa en de ongekroonde koning van de familie Pon. Wat die man ook uithaalt, het maakt niet uit. Onder zijn verantwoording zijn de ambtenaren omgekocht, ja met winterbandjes en gratis schroeven. Het ging om een grote order van de Nederlandse politie ! Iedereen die er iets mee te maken had is weg maar Janus niet. Henk Rottinghuis een van de meest deskundige managers die ik ooit ontmoet hen en voorzitter van de Raad van Bestuur van Pon Holding heb moest weg, waarom geen idee. Janus niet!

Overigens stelde die hele omkopingsaffaire helemaal niets voor. Een echt Nederlands drama. Een hoop lawaai om niks.

Dat was even een tussendoortje, terug nu naar Mark

Mark is de koning van Porsche en of je nou een Porsche van drie ton koopt of alleen maar wilt kijken het maakt niks uit alles mag. En onlangs heeft Mark ook een bedrijf neergezet dat oude Porsches een tweede leven geeft, met eigen spuit cabines en alles wat erbij hoort.

Mooier heb ik zoiets nog nooit gezien. Het mag iets kosten, maar dan heb je ook wat.

Mark verkoopt meer dan de helft van alle Nederlandse Porsches en als hij hem niet hier voor u kan vinden, dan haalt hij hem uit Duitsland of weet ik veel waar vandaan.

Voor Mark ben je een mede liefhebber, geen klant. En dat maakt Mark een topper, ondersteunt door zijn vrouw en een zeer gemotiveerde ploeg kan het eigenlijk niet beter,

Mark verdient een 11 een tien is niet goed genoeg. Begonnen met helemaal niets behalve zijn vader heft hij zijn bedrijf opgebouwd. Knap ongelofelijk knap. Niets en heel veel passie.. Ik houd van Porsche en ik hou van Mark, dat gaat u ook doen als u hem ontmoet, houden van Mark.

Vergeet Leusden, vergeet Amsterdam en al die andere vestigingen, maar onthoudt Mark in Heeteren, dat is een dagje uit en als u wat koopt is dat een goede investering.

Mensen, doe niet dom, als je jezelf een keer wilt en kunt verwennen. Doe een rondje Mark en alle leed is geleden.

Ontmoet een ondernemer zoals er maar weinig zijn.

Mark Wegh “ Porsche Centrum Gelderland”

T’is maar dat u het weet.

 

Wij spreken