Loyaliteit

Ergens rond 1985 nadat gebleken was dat een oud voorzitter Rahussen genaamd, 9 extra holes op de beroemde Kennemergolfclub KG&CC in Zandvoort had laten aanleggen zonder dat daar voldoende financiële dekking tegenover stond werden er circa 700 nieuwe leden gezocht, die dat tekort konden aanvullen. Ik was een van die leden die met open armen ontvangen werd of liever mijn geld. Daar hebben ze plezier van gehad, als sponsor van Mr Golf Robbie van Erven Dorens en als hoofdsponsor van de bedrijven competitie heb ik menig golftoernooi ( toen €10.000,- per dag) op diezelfde Kenemmer, mijn baan, georganiseerd. Ik was sponsor van het KLM open en mag zeggen een niet onbekende in de wereld van de Golf. Mijn hart lag ook bij die sport. Ben ook nog een halfjaartje of zo eigenaar geweest van de Rijswijkse Golfclub met de bedoeling er het Robbie van Erven Dorens Golfcentrum te vestigen, maar dat is door tegenstand van de leden daar mislukt. Pech, kan gebeuren, maar toch!

Nou is het wel aardig om te weten dat de Kennemer een zeer nauwe band had en heeft met de hockeyclub Bloemendaal.    Eenmaal thuis bij Bloemendaal ben je dat ook op de Kennemer. Voorzitterje hier Voorzittertje daar. Mijn Golfclubje, de Witte Raven, een golfclub binnen een golfclub, was totdat ene Raymond werd binnen gehaald een vrienden clubje, daarna was de lol er snel af. Raymond speelde ons uit elkaar en speelde ook nog eens vals, een zak, door ene Roelof geïntroduceerd.

Nou spelen de meeste golfers wel eens vals, maar Raymond had het uitgevonden! Toch was de Witte Raven een fijn clubje bestaande uit een paar toppers uit het bankwezen, zoals de helaas veel te vroeg overleden Willem van Driel, maar ook Jan Maarten de Jong en Cees van der Hoevende toenmalig topman van Ahold en niet te vergeten de ook veel te vroeg overleden vriend Ernst, . We speelden elke zondag om 8 uur, want de oude hap van de club accepteerde ons niet later op de baan. Ja die oude hap had veel invloed, ons kent ons en gek genoeg, zo’n 40 jaar later is dat nog steeds zo. Vader Rahussen voorzitter, zoon wat later penningmeester, zo gaat dat. Maar nu komt ie, ergens 12 jaar geleden, wij waren inmiddels 30 jaar lid, de kinderen waren het huis uit, verhuisden wij naar het Gooi en veranderden ons spelend lidmaatschap naar dat van thee lid, nee niet Tee lid maar Thee lid. Member on Vacation noemen ze dat in België. Een Thee lidmaatschap betekende toen een paar keer spelen per jaar en af toe een hapje in de kantine, nou ja kantine, restaurant.

Maar zoals overal worden de regels veranderd en pluche klever -voorzitter Hans B0sch veranderde regels zo dat Thee lid maatschap ook alleen maar Thee drinken werd en spelen Ho-maar. Een wezenlijke verandering en daarmee verviel de mogelijkheid om af en toe een rondje te spelen, d.w.z. voor weinig.

Het Thee lidmaatschap kostte voor twee personen zo’n €800,- per jaar en als je er nooit kwam werd een deel van dat geld bij je catering opgesteld, eten kon wel maar golfen niet. Zonde geld!

Teruggekomen uit het Gooi melden wij ons weer aan, maar tevergeefs, we moesten op de wachtlijst en uit eindelijk had ook dat geen zin werd ons duidelijk gemaakt. Mijn vrouw vroeg aan de toenmalige commissaris leden: waneer hebben we weer een kans, haar antwoord was : nooit meer en dat na 30 jaar lidmaatschap en betalend voor een gezin van 5

De voorzitter van toen was een slappe zak zonder enige ruggengraat Enno genaamd. Geen topper in het bedrijfsleven, maar een voorzitterschap van prestigieuze Golfclub was een mooi einde van een niet zo imposante loopbaan. Een lieve vrouw dat wel, maar hij is een lulhannes. Overigens had diezelfde Enno wel vrolijk  mee gespeeld in mijn bedrijven competitie, dat dan weer wel.

Waarom schrijf ik dit? gefrustreerd wel nee, er zijn Golfbanen genoeg, maar ik wil gewoon even dat u weet dat konkelen niet alleen in Den Haag gebeurd maar ook en vooral op de K…….en dat loyaliteit niet bestaat!

Loyaliteit………….wat een K… woord

wij spreken