Kabinet Fantasieën

Den Haag mei 2017

 

(F)Rutte 3 zit er aan te komen en in den Haag zoemt het en ruist het als in een Bijenkorf of als in het bos waar de wind nu eens zacht en dan weer hard door de bladeren blaast. Een zwoele avond maakt het gevoel nog intenser.

De schipper die dit alles aanstuurt zwijgt als het graf ( sorry Henny), maar zwijgt als een urn dat klinkt niet

Plots komt er vanuit het niets, nou ja niets, een zwarte volgwagen ( van de lijkwagen) van het merk met de ster het binnenhof oprijden. Nee er zit geen minister in maar wel een partij voorzitter. En niet zo maar een partijvoorzitter maar minsten 120 kilo partijvoorzitter. Een peer van een man, oeps dat schrijf ik verkeerd, dat moet zijn een beer van een man.

Follow the money FTM , heeft hem al een tijdje onder en voor het vergrootglas, nou ja vergrootglas, meer een telescoop. Heeft ie de boel belazerd of niet. Kan mij wat schelen , maar mensen met voorkennis wegzetten ten faveure van zijn eigen portemonnee. Dat gaat ook mij te ver. Of het waar is, geen idee, maakt ook niet uit. Hoe kun je nou in godsnaam een begrafenisondernemer, een kremateur, een man die zijn geld verdient met het verbranden van dooie mensen, een man die over lijken gaat, tot partijvoorzitter bombarderen en dan hopen dat dat goed gaat.

Dat gaat natuurlijk nooit goed!

Ze mogen alles worden maar geen voorzitter van de VVD.

Zou bij mij als mij, als mij dat zou overkomen ook helemaal fout gaan, gegarandeerd. Dat (f)Rutte dat niet begrijpt, daar begrijp ik nou niets van.

Alleen al die auto. Zie je hem gaan over de vluchtstrook, met politie begeleiding op weg naar weer een partij of bestuurs overleg, ik wel

Toen ik nog met een chauffeur reed had ik regelmatig de neiging te roepen,” Ben gassen met die bak we hebben haast. Over de vluchtstrook graag! Gaaf.

Ooit heb ik met Sail in een bus gezeten die door de marechaussee op motoren en met loeiende sirenes begeleidt werd van het marine complex in Amsterdam naar een haven in IJmuiden waar een Marineschip, ik geloof dat het de Ruyter was, om ons in de parade van Sail naar Amsterdam te brengen.

Zo geil, zo  verschrikkelijk geil, die jongens en meisjes op die motoren zijn geniaal en genieten bovendien zichtbaar van hun show, want dat is het gewoon de ultieme show. Alles is toegestaan en de verfijndheid waarmee de heren en dames hun  werk doen is compleet verslavend.

Wie wil dat nou niet, Ben ( mijn chauffeur) bel de politie even en zeg dat we een beetje laat zijn, Jannie, de secretaresse van de marine commandant vande stad amsterdam, een vrouw met heel veel invloed , bestel even drie motoren, blauw graag! Ja zo is Amsterdam Groningen een half uurtje rijden en Den Haag Rotterdam in de spits normaliter 1.5 uur een kwestie van een kwartiertje stukken lezen op de achterbank. Heerlijk, dat is seks op zijn best en dat soms 2, 3 x per dag zonder dat je je broek hoeft uit te doen.

Maar nu even terug naar het binnenhof. Keizer (Henny dus) want over hem heb ik het weer is, daar net aangekomen om overleg te hebben over de door FTM aangerichte schade.

Tussen het Pappa verlof van Jesse en de begrafenis ( of crematie ) wie weet met een fikse korting van Henny, van de te jong overleden moeder van diezelfde Jesse, was er wel tijd voor intern VVD spoedberaad.

Mark en Halbe waren zich helemaal het lazarus geschrokken en na het wat aandikken van het gebeuren door hun vriend van D66 (sander) hadden zij Keizer gesommeerd even op de koffie te komen.

Nu twee dagen later lees ik dat hij zijn functie “tijdelijk” heeft neergelegd. Neergelegd Am me hoela, er uit gesodemieterd, van drie hoog, mar in de politiek heet dat neerleggen.

Klaar over en uit wegwezen, Na Loek en Ton, na Ard ,Ivo en Fred  om maar eens een paar vrolijke maten uit de club van Mark te noemen was het wel even genoeg geweest.

Dit zou echt pijn gaan doen. Weg met het integriteitsonderzoek, weg met  FTM. Haal het kruit uit de kanonnen en d’r vallen geen dooien meer. Oh Jee daar ga ik weer, sorry foutje!

Alexander Pechtold ( sander of lex), geil op de eindelijk zichtbare binnen handbereik liggende macht en de daarbij behorende kadootjes, Alexander had de heren zoals gezegd duidelijk gemaakt dat het de hoogste tijd werd. Dit kwam hem ook slecht uit. Wat Buma gezegd heeft weet ik niet, maar die vond het vast ook niet leuk. Want na Jan Peter was is hij nu echt aan de beurt. Eindelijk weer op het pluche, Europa in, reizen met het nieuw bestelde regeringsvliegtuig een Boeing 5 x zo groot als de  KBX of hoe heet dat ding ook al weer, voor 90 miljoen gekocht. En geloof maar dat die Boeing er volgende week staat, het zal wel een “rent a plane” zijn , de echte moet nog gebouwd worden maar toch hij staat er. Onderdeel van de afspraken met Boeing. We willen hem nu! Mag wat extra’s kosten, maar dan kunnen we ook rechtstreeks naar Curaçao en Bonaire en naar Trump, zonder al dat domme volk om ons heen. Onze eigen businessclass, en dat is helemaal onze eigen Business want daar heeft de domme kiezer geen reet mee te maken, helemaal niks. Doen we lekker zelf! Lekker Puh.

We hadden natuurlijk ook een airbus kunnen kopen dat had 18 miljoen gescheeld en het was een Europees vliegtuig geweest, maar ja dan onze eigen koning er niet zo makkelijk zelf in kunnen vliegen, hij is namelijk los op de Boeing Met een budget van €70 miljard voor de zorg kijk je niet meer naar een verschil van 18 miljoen. “What the fuck”

Dat hebben wij adequaat afgehandeld om met Rutte te spreken, zeer adequaat, niet lachen jongens, maar graag gedaan.

Laten wij allen eerlijk zijn, verdiend is verdiend! Het is hard werken en wil je er een beetje bij horen dan moeten ze je wel aan zien komen. Die vorige hadden we daarom oranje geschilderd ,maar het bleef behelpen, toch?

Adequaat. Dat is het juiste woord!

Terug naar Henny, want anders raak ik de draad kwijt, of zeg maar liever touw want aan draad kan deze meneer niet hangen en barbertje moet hangen, Nee een touw en graag van goede kwaliteit.

Keizer is weg en blijft weg en ik raad de VVD aan bij het selecteren van zijn opvolger een headhunter in te schakelen en die naast een profiel met daarin de benodigde vaardigheden ook een kleine beschrijving te geven van het gewenst voorkomen. De vrouw van Jules Paradijs, ex telegraaf, is headhunter. Die kan dat en met de hulp van haar man, die kent die wereld, komt het vast goed. Zal niet goedkoop zijn, maar zeker geen 90 miljoen. Mag best een beetje op Ivo lijken, want zo iemand straalt serieus gezag uit. Niet op Aboutaleb, een beetje te glad, te handig, ook niet op Asscher, te bang, te veel bestuurder en ook liefst niet op iemand anders uit Amsterdam. Wat daar allemaal vandaan komt. Nee geen Ferry of Eric. Hij of zij mag er zelfs niet op lijken.

En hij of zij mag ook zijn naam van niet veranderd  hebben zoals Henny gedaan had van: “Henny naar Henry”

Nu even over Alexander, die heeft persoonlijk op Wilders gepast, dat weet niemand , maar dat is een geheim dat ik nu met u deel. Kijk dat zit zo : Er is bij dienst persoonsbeveiliging sprake van een grote krapte, dat wil zeggen dat die jongens ook wel een weekendje thuis willen zijn en dat gaat niet met een Wilders die de hele dag haat zaait en dus …precies storm kan oogsten.

Dus toen heeft Alexander , trouwens Sander voor vrienden, of lex maar zoiets in ieder geval , gebeld met Ivo na overleg met Ard en gezegd dat hij wel op Geert Wilders wilde plassen. sorry op Geert wilde passen, als niemand anders tijd had.

De rede is simpel. Zonder Geert geen Sander en zonder Sander geen Geert, doe nou normaal, dat is toch niet waar. Jazeker stel je voor dat Lex niemand zou hebben om op te schijten en Geert op zijn beurt niemand zou hebben om tegen te blèren. Dan hebben ze toch niks meer.

Doe zelf normaal man, dan kan toch niet waar zijn.

Wel waar, het was een dubbeltje op zijn kant. Maar Sander heeft s ‘avonds op Geert gepast. Ingewijden beweren dat hij Geert in slaap heeft gezongen, zeker is dat hij hem heeft voorgelezen.

Oh ja Jesse, de Kennedy van de 2017  de man met de autocue, u weet wel die schermpjes links en rechts van de spreker in soms ook in het midden voor de extra indringende blik in de camera.

Dan hoef je ook de tekst niet uit je hoofd te leren, gewoon voorlezen. Zoals meneer den Uyl dat deed! Wel nu Jesse heeft het allemaal gedaan, in hemdsmouwen opgerold en wel, dan kon je ook niet zien dat hij dat hemd al een paar dagen aan had.

Gaaf man Vet Cool, zo over het milieu en de zorg en het maakt niet uit praten, Gaaf zo kon het dus ook. Dat een geleerd journalist van Elsevier ene Simon Roozendaal, al jaren beweerd en beschrijft dat al die klimaathysterie flauwekul is en dat we niet weten of het nou wel of niet El Ninjo of wat anders, maar zeker niet de men, doet er nu even niet toe.

Simon heeft overigens net steun gekregen van Trump, en dat zegt wel wat! Toch?

Klimaat is big money en daar wil Jesse het met ons best nog even over hebben.

Verkeer trouwens ook, dus rekeningrijden of liever helemaal niet meer rijden komt er aan daar kun je op wachten of liever dan moet je gewoon wachten want je mag niet meer rijden….van Jesse

Nee ik zei het al, de onderhandelingen duren nog wel even en dan gaan Sander , Siep  denk ik de koosnaam voor Buma en Mark de posten verdelen en met zijn drieën een weekendje weg met de Boeing, om hem in te vliegen, want je moet zo’n vliegtuig invliegen, dat hebben ze dan ook wel verdiend. Maar niet nadat ze Jesse met een warme trui over zijn blauwe hemd hebben afgezet op het Remeiland en hem de gebruiksaanwijzing van de windmolens hebben gemaild.

Dat het Remeiland inmiddels niet meer op zee ligt maar in de Amsterdamse houthavens dat vertellen ze Jesse lekker niet. Maakt ook geen reet uit!

Oogjes dicht Jesse en snaveltje toe.