Het is mooi geweest (deel 2)

De PPN, de Politiek Partij Nederland is natuurlijk maar een werknaam ( Politieke Partij in opbouw ). Het wordt niet “Heel Nederland Lacht”,maar alles is goed, als de vlag de lading maar dekt, als transparantie betekent, kijken wat er gebeurt, en hoe en door wie, geen zwart gelakte WOB verzoeken, geen onderonsjes die bedoeld zijn om anderen te laten struikelen, dat wordt een laakbaar feit en laakbare feiten zijn een rede voor een gele kaart en iedereen weet het, twee gele kaarten en bij een derde is het over. Of je nou Kaag heet of niet! Over Kaag gesproken, hoe zou het met haar zijn. Zou ze spijt hebben of zou de JetLag haar teveel geworden zijn en gaat ze terug naar de diplomatie, naar een hogere plek in de Pikorde. Ambassadeur in Washington? Ambassadeur bij de VN, het maakt Rutte niks uit, kijk maar hoe hij Arib heeft ingeruild tegen Vera van iets naar niets in één dag, kleine moeite voor Mark, of liever niet eens een kleine, nee geen moeite!
Je hoort een zin niet met ik te beginnen, dus daarom deze korte inleiding, maar Ik wil aangeven, dat Ik echt heel serieus ben over mijn PPN, straks ieders PPN, want ieders partij moet het worden, minimaal 10 zetels, eigenlijk 15, maar dat gaat het bestuur bepalen, een bestuur dat maximaal 4 jaar zit, maar iedere twee jaar wisselt. De voorzitter, de Premier in mijn gedachte is het hoofd uitvoering, niet de bedenker, zeker niet. Zij of Hij mag meedenken, maar niet bedenken en zeker niet zonder dat zijn medebestuursleden hun akkoord gegeven hebben iets ten uitvoer brengen. Verlamt dat?, dat kan, maar dat hoeft zeker niet. Neem een voorbeeld ” de KLM heeft een groot aandeelhouder ” de staat der Nederlanden”, de Nederlanders gaan met vakantie en werknemers van de KLM, 150 in totaal, gooien de zaak plat op een dag waarop geschat 174000 mensen op vakantie gaan, na twee jaar wachten. Daar kan maar één antwoord op komen en dat is ontslag op staande voet voor de gehele groep en een schop onder de kont van de betrokken vakbonden, hun predikaat van ‘een wilde staking’ klopt van geen kanten, de bonden wisten dat er iets broeide en dat de dag gekozen was. Waar was Rutte? Rutte was nergens, 174000 reizigers dat zijn bijna 6 kamerzetels, meer zetels dan de ChristenUnie. Dit alles zou voor de PPN een samenkomst en een besluit nemen hebben betekend, hadden wij afgelopen zaterdag al bestaan. Dit had een Haag’s besluit moeten zijn. Een besluit van de Nederlandse groot aandeelhouder van de KLM. Zo die zit! Vanuit Den Haag niets dan stilte. Jinek daarentegen geeft de vakbond en de operationeel leider van die zaterdag uitgebreid “het podium”, de gelegenheid om hun frustratie nog eens extra aan het Nederlandse volk uit te leggen. Onbestaanbaar, onbegrijpelijk en zo vreselijk slecht. Dat en duizend andere zaken moeten straks door die dame van de NS worden georganiseerd, onbegrijpelijk en onbestaanbaar. Die mevrouw wordt de “ten Hag van de KLM”. KLM United. Marja Rintel, weer een “Kaagje”??
Lieve mensen, mijn vriend Joost vertelde mij vandaag dat zijn zoon, student economie, een land mocht beschrijven waar de inwoners gelukkiger zijn dan in Nederland . Hij kwam met Zwitserland, het land van de kaas, de horloges en de glimlach, het land ook van de referenda, het land waar de inwoners het echt voor het zeggen hebben en een land waar de belastingen, lees de lasten, nog niet de helft zijn vergeleken met die van ons land. Een land waarvan de inwoners niet als racisten bestempeld worden, maar waar de immigratie zeer, zeer gecontroleerd gaat, een land ook waar de grenzen nog bewaakt worden en een land met een echt leger en een land met een dienstplicht. Swissair ging ooit failliet, wie had dat gedacht, gewoon failliet en dat in Zwitserland, niks tekorten aanvullen, gewoon genoeg is genoeg en failliet. Doen we met KLM ook en dan gaan we verder met Royal Blue.De Zwitsers hebben hun Swiss ( van Lufthansa, maar wat maakt dat uit). Zitten wij letterlijk “gebakken” en de Fransen hebben de shit, die ze zo graag wilden. De Piloten nemen we (deels) over, de vliegtuigen niet, failliet is failliet, toch. Bakken wij die Smith van Air France een keer een poets en tegen Macron zeggen we ” dat is toch precies wat jullie wilden, de KLM”! Kado, kijk ons nou eens! Oh Ja voordat ik het vergeet, die Benschop van Schiphol, “weer een oud politicus” weg met de man, ontslag, ook op staande voet.
Nog een vraagje: Hoe komt het nou, dat de voorvrouw van het VNO-NCW nu pas begint te roepen dat Rutte zijn voorjaarsnota moet aanpassen,”Regering stop met het afwentelen van jullie tekorten op het bedrijfsleven” terwijl ik dat al weken roep?
Is zij zo …. of ben ik zo goed?
Het is mooi geweest!( deel 2)

Wij spreken