Intersectioneel

Wij de idioten van de wereld, wij bieden onze excuses aan voor iets wat onze verre voorvaderen gedaan hebben, niet hier in dit deel van de wereld, maar in verre landen waar gewoontes en handelen ver stond van wat de burgers hier beleefden. Een beetje moeilijke zin maar het is wel wat het is. In Afrika werden mensen verkocht, zwarte mensen en verscheept naar landen waar ze moesten werken, niet vrij zoals het hoort maar gebonden en in eigendom. Je zou het nu niet je hoofd halen, maar toen honderden jaren geleden was het het de gewoonste zaak van de wereld. Veelal Arabieren waren de handelaren en ook Nederlanders in de west waren er bij betrokken. Onze minister president onze eerste vice-premier allemaal zijn ze nu voluit bezig met excuses. De stikstof-asiel- toeslagen-Groningen crisis, alles valt in het niet bij de excuses parade van onze volledig losgeslagen bestuurders. €200.- miljoen gaan we uitgeven aan de bewustwording omtrent slavernij en aan de bouw van een slavernij museum. Die €200,- miljoen hadden we nu best even als extra warmte toeslag kunnen krijgen en dat slavernij museum had wel even kunnen wachten. Maar nee onze neo-liberale bewindslieden, met een zak vol belastinggeld, gooien met cadeautjes alsof het hun eigen verdiende geld is. En wij, wij burgers kunnen er er helemaal niets tegen doen. Weg zwarte Piet, weg al die kleinen zwarte pietjes die ooit met Sinterklaas Amsterdam introkken allemaal geschminkt s’ochtends vroeg in de gebouwen van Nuon en daarna op de boot van de Sint de stad in. Wij idioten hebben ons dat laten afpakken. Rutte is om , Rutte is weer om, dat was ie al met onze hypotheekrente aftrek omdat Samson dat eiste en dat is ie nu weer om dat Simons dat eist met zwarte Piet. Ze mocht het gisteren weer eens uitleggen op1, de zender van ons allemaal.

Er is geen oorlog op 2000 kilometer en gaan niet dagelijks honderden mensen dood en het is niet erg dat de russen onze vrije wereld aanvallen, direct en indirect. Iran, Syrië, maar nee, wij luisteren naar Sylvana bang dat we zijn om voor racist uitgemaakt te worden. Slecht waren wij toen wij de Joden bij de Duitsers aangaven voor transport naar Duitsland, slecht waren wij toen wij na de grote oorlog van 40-45 vergaten om diezelfde joden hun bezittingen terug te geven. Slecht zijn wij, dat wij de Sylvana’s van deze wereld een podium geven, terwijl zij niets anders , maar dan ook helemaal niets anders gedaan heeft dan misbruik maken van onze idioot doorgeslagen welvaart staat. De kappers academie en en een dansopleiding, Intersectioneel, daar staat Sylvana voor en alhoewel ik geen idee heb wat het betekent denk ik dat Rutte er nu ook voor staat. Intersectioneel.

Ik ben de draad kwijt, wie trouwens niet in deze tijd, zo vlak dat Coca-Colafeest, dat wij Kerstmis noemen. Dat is ook voor het laatst geweest, zijn ze nou helemaal gek daar bij Coca-Cola, kerst is van de Postcode loterij en van niemand anders, dat zeggen ze elke avond op alle zenders en dus geloof ik het en wat ik ook weet  is dat het geld wat daar overblijf  zo weer in de knip van Kaag gaat, lekker puh. De intersectionele staatskas. Nee doe mij maar een Bosche Bol, zwart van buiten en romig zoet van binnen. Net een Negerzoen.

 

wij spreken