InPut

Zou ons aller vriend Putin Input krijgen van zijn generaals. Zou hij te horen krijgen hoeveel duizenden malen hij € 60.000,- moet uitbetalen aan de vaders en moeders van de in de strijd gestorven zonen van het het groot Russisch Rijk. Zijn tanks moeten nog een stukje rijden voordat zij alle republieken, die vroeger dat rijk vormeden onder de wielen gereden hebben. Hij heeft nog heel wat “militaire operaties” te gaan. Bevrijdingen van Oost naar West. Wie gaan wij op 4 Mei herdenken, onze gevallenen of alle gevallenen, de Oekraïense natuurlijk, maar zitten daar de Russische ook bij?. Nou dan mogen wij er nog wel een paar minuten stilte aan vast knopen. Godsamme wat een rotzooi is het daar en wat een held is die kleine Oekraïense President. Niks lange witte tafels met gouden randjes. Gewoon groen hemd aan en lopen met zijn collega’s, door verlaten straten, een verlaten stad. Zou Putin nog naar buiten durven of zijn secretaresse naar binnen, of geeft zij haar input via een speciale luidspreker. Haar mond! Of geeft ze helemaal niks, ik denk het laatste. Geen idee, de angsthaas zit overal tien meter vandaan. Zou hij televisie kijken, CNN of zo of alleen zijn eigen zenders die onder leiding van zijn eigen oliegarchjes in wording uitzenden wat zij zien en weetje wat nou zo. vreemd is, zij zien helemaal niks.
Ik weet niet of John the Voice ook aan Rusland verkocht heeft, hoop van wel, want anders hebben ze daar niets om s’avonds naar te kijken. Ja hun adem inhouden, dat kunnen ze daar wel, maar dat is meer omdat het aantal doden weer is opgelopen, dan wat anders gezelligs.
Een somber volkje die Russen, heb ik altijd al gevonden. Bolle boze mensen, met leren petjes op en zwarte leren jasje aan. Hoe lang bestaat de Iphone, geen idee, kan het opzoeken, maar heb ik nu geen zin in. Maar ik weet welweet is dat, toen wij nog op de Iphone moesten wachten ik hem in Sint Petersburg al in gebruik zag. Russen met een iPhone. Ze vroegen mij als Nederlander geen input, de gebruiksaanwijzing was in het Russisch. Het was het jaar waarin de Roebel in twee uur tijd naar 0 devalueerde. Op weg naar Sint Petersburg, op de luchthaven Frankfurt kregen wij te hoen dat onze roebels in de plee konden en dat wij met dollars en niet met visa of MasterCard, maar alleen met Amex konden betalen. Het eten zou op zijn en de Russen in paniek.
Nou de Russen die wij in Grand hotel de l”Europe tegenkwamen, waren helemaal niet in paniek, ze waren niet anders gewend en aten hun kaviaar met extra grote lepels. Zeg maar hun input was zichtbaar groter! Putin was toen nog een jong ventje, aankomend lid van de KGB, niet zoals ik toen aankomend lid van de Kennemer Golf was, of was dat eerder, ja dat was eerder. Ik was 35 jaar lid, toen ik per ongeluk en onbedoeld de secretaresse beledigde, althans zoiets. Enno, de man zonder ballen, terwijl hij toch veel golf speelt en dat doe je met ballen, toch? Veel ballen, maar mijn vriend, met wie ik menig toernooi gespeeld heb, is onderweg zijn ballen verloren. Onderweg naar het Voorzitterschap, kan zomaar gebeuren. Ballen weg!
Ik zou maar een bij mijzelf te rade gaan Enno, zou ik Putin ook willen adviseren. Enno wordt er vast een beter mens van. Putin is slecht en blijft slecht, tot de dood ons scheidt.
Tot slot Odillia De Ranitz mijn schoonzusje, vrouw van de Ed Hoeks oud-ambassadeur in de ….. Oekraïne is op zoek naar plek, wanhopig op zoek, Please help, geef haar, ze is te vinden op Linked-in, zo veel mogelijk Input.

Wij spreken