Boeren, Burgers en Buitenlui

€1.95 Aan de pomp, geen achteraf Pompje maar aan de reguliere pomp in Antwerpen. Vandaag om 17.00 uur.
€2.40 Aan de pomp gisteren ergens langs de A4 in de buurt van Rotterdam.
De boeren worden in Nederland al genaaid door de stikstof idiotie en wij burgers worden genaaid door onze nieuwe minister van Financiën, die met 30 jaar buitenland ervaring. Dat laatste is overigens nog zeer discutabel, maar nu even niet.
Morgen, vrijdag gaat ons kabinet kijken of er iets gedaan kan worden. Nog nooit heeft Nederland deze idiotie meegemaakt. Een Minister, wat zeg ik 10 ministers en een doodsbange Premier, die geen idee hebben wat te doen als er door een niet geheel onverwachte oorlog een onbeheersbare inflatie ontstaat. De prijzen schieten omhoog, maar ja als je , laten we zeggen €150.000,- per jaar verdient en ook nog een ambtenaar bent, dan merk je dat gewoon niet. Auto’s en zelfs een vliegtuig staan klaar om je van A naar B te brengen. We gaan Wopke nog missen. Die kon nooit uit zijn woorden kommen, hij wist het niet of hij kon er niets over zeggen, maar….. hij was er wel mee bezig. Kaag niet, ja met buitenlandse zaken en met het goedpraten van de stommiteiten van haar Kamervoorzitter. Je ziet dat de nieuwe fractievoorzitter van D66 Jan Paternotte het begrijpt, maar niets durft te zeggen, bang voor de toorn van Kaag. Rutte begrijpt er helemaal niets van, een historicus, met wat ervaring als productmanager Pindakaas, slecht Engels sprekend en een triomfkreet van Oekraïne gebruikend voor eigen gewin. Ja die begrijpt het niet, die is er niet, die zit in Parijs om vriendjes met Macron te worden. Dat hoopt ie, maar hij spreekt geen Frans, dus hoort ie niet als hij zit te wachten, dat Macron tegen zijn assistent zegt:”Son Nom svp, Son Nom, c’est l’idiot du Pays Bas. J’ai quinze minutes, non plus, c’est assez”
Onze journalisten, onze duiders zijn voor een deel verantwoordelijk voor de troep die wij s’avonds op de TV zien, Nieuwsuur, OP1, Jinek, VI, en voor de troep die wij in onze kranten lezen, links Trouw, de Volkskrant , NRC en rechts de Telegraaf om een paar voorbeelden te noemen. Waarom durven onze duiders de juiste vragen niet te stellen? Gewoon omdat als ze dat zouden doen, de Kaag’s en Rutte’s van deze wereld, ze niet langer te woord zouden staan. Geen vragen stellen die wij niet begrijpen of willen horen.
Wij de burgers van Nederland, wij en alleen wij zijn schuldig aan dit alles, want wij hebben ze de kans gegeven, wij hebben op hun partijen gestemd vaak onwetend wat ons te wachten stond. Zeker de VVD’ers zijn verneukt, opgebrand ten behoeve van de ambities van hun eigen Leider , de “ik ga der voor Rutte”!
Kaag, in haar campagne gefinancierd door die miljonair, die toevallig ook haar campagneleider is, roept dat ze niemand zal overslaan. Wie bedoelt ze dan??……. alle plantjes… ze heeft het zeker niet over ons, de Boeren en Burgers van Nederland!
Sterkte allemaal

Wij Spreken