In Godsnaam

Hoe moet de wereld er in 1938 uitgezien hebben of in 1912, hoe zou de wereld er voor al die volken uitgezien hebben voordat hun land bij een oorlog betrokken raakte. Poetin brengt Europa naar de afgrond en een engel op onze schouders heeft er voor gezorgd dat Trump met een minimale marge verloren heeft. Wat zou Trump nu tegenover Poetin gedaan hebben. God zij dank hebben we Biden, wel oud maar niet gek, net zoals ik eigenlijk. We hollen niet meer maar we denken nog wel, als de besten.
De Navo overgeleverd aan de saamhorigheid van Europa stelt niets voor bij de slagkracht van de Amerikanen en voor de chinezen hoeven wij ons de komende 14 dagen geen zorgen te maken. Mijn verstandige vriend Pieter vertelde mij vandaag, dat zijn theorie is dat als Poetin goud wint met Ijshockeyen, hij Oekraïne met rust laat maar dat hij aanvalt tijdens het sluitingsfeest als de Russen geen goud gewonnen hebben. Overigens las ik vandaag dat de Russen ook best bang zijn voor de Oekraïners, dat zijn vechtmachines, die in de tweede wereldoorlog in sommige gevallen zelfs het vuile werk voor de Duitsers opknapten.
Zielig was het te zien hoe wij Nederland even naar achteren werden geschoven toen Johnson in Kiev op bezoek kwam en hoe Wopke met zijn mondkapje in de hand ook mee op de foto mocht.
Helmen gaan we geven, net zoals de Duitsers en kogelvrije vesten.Meer hebben we gewoon niet en dat weten ze in Kiev en de president hoe klein hij ook is, hij durfde het ook nog op camera te zeggen, net zoals de burgemeester van Kiev. Een lachertje dus net zoals ons parlement een lachtertje is. Welke deskundigheid zit daar nu die wij op dit moment nu het er op aan komt kunnen gebruiken. Welke partij schuift wie naar voren om het standpunt van het parlement, dus ons standpunt, over de aanpak van deze crisis te geven. Misschien is er iemand, maar ik heb geen idee. Ja Wierd Duk, maar die werkt bij de Telegraaf! We kunnen niet alles aan Omtzicht vragen en onze product manager Calvé, Rutte dus kan ook niet alles weten. Jazeker hij heeft Generaals en Kapiteins ter zee, we hebben geen admiraals in Nederland de Schout bij Nacht is hier de marine baas, luisteren allang niet meer naar hem. Hij heeft ze uitgekleed en nu Ollongren als baas gegeven, Ollongren functie elders is het geworden.Een Jonkvrouwe, dat dan weer wel.
Maar in Godsnaam, ja ik ben een gelovig katholiek, in Godsnaam, laat er niemand op het verkeerde knopje drukken en laten we de Russen goud gunnen op alle nummers, want een oorlog moeten we voorkomen. Geen kruisen meer met nummers of namen, geen huilende vaders en moeders, kinderen en familieleden. Laten we ons druk maken over de gasprijzen en over het feit dat onze belastingdienst de 0 niet kan invoeren op de computer. Laten we ons druk maken over de miljardenschuld van Barcelona, of de miljarden schuld van onze staat aan onze burgers vanwege de te hoge spaartaks, die volgens D’66 weliswaar verkeerd lees fout geheven is ,maar gewoon betaald moet worden. Via Box 3 dan maar.
Sparen, het zou een optie kunnen zijn, maar daar geloven onze vaak matig opgeleide parlementariërs niet in, beprijzen dus maar.
63% van de prijs aan de pomp is belasting, ik geloof 14 miljard per jaar en daar komt nu nog een beetje bij. Laten we ons daar maar druk over gaan en blijven maken, maar niet over een oorlog in Oost-Europa een oorlog waarbij wij allen veel meer kwijt raken dan ons gelijk én wat ons lief is.
In Godsnaam niet

Wij spreken