Grappenhaus II

 

 

Zo noemde Youp hem en hij heeft gelijk.

Mijn vriend Huib “ schreef als commentaar : Ik ga graag voor conclusies waarin individuele uitlatingen niet naar omvang worden meegewogen” ??????

Geen idee waar dat op slaat, maar Huib of liever Huipie voor mij was nooit de aller slimste. Hij is Director van Kasteel Museum –Sypesteyn. Drie kamers en een tuin. Stelt echt geen reet voor!

Huib nemen we niet serieus. Aardige vent, maar een beetje een zonderling. Alle nadere commentaren waren de moeite waard, althans serieus , er was over nagedacht.

Toch, moeten we Ferdinand niet al serieus nemen, nee ik geloof het niet. Ferdinand neemt zichzelf wel serieus. Justitie komt voor veiligheid en niet omgekeerd, daarom gaan de kaartjes de prullenbak in en worden de namen op de vele gevels veranderd. Ferdinand zal ervoor zorgen dat het niet te veel geld kost. Ik zie hem al staan s’ochtends voor de gevangenis in Amsterdam, zijn woonplaats, een beetje naar links mannen, nee een beetje hoger, ja zo is ie goed, vastzetten dat ding. Kunt u het zich voorstellen. Kent U het Netflix programma “Lie to me”, waarin psychologen op basis van gebaren en gezichtsuitdrukkingen vast proberen te stellen of iemand liegt of de waarheid spreekt. Belangrijk om een dader vast te zetten of vrij te spreken. Heeft u Ferdinand gezien, toen hij Rutte begroette, nee welnu, Grapperhaus legde zijn hand kort op de rug van Rutte, alle andere voorgedragen ministers deden dat niet. Een gebaar van intimiteit en gebaar ook van overheersing van “kijk mij nou eens”. Ferdimand valt door de mand! Zijn eigen mand

Ferdinand geniet, zoveel is duidelijk, Ferdinand ziet voor zichzelf een grote toekomst en ik denk dat zijn kantoorgenoten dat met hem eens zullen zijn. Eindelijk weg, deze eigengeiler! Eindelijk weer tijd voor gewoon overleg, zonder gedram.

Ferdinand had een column, daarin nam hij iedereen op de korrel, ook Rutte en Wilders. Die column had hij als privépersoon en daar mogen we hem op afrekenen. Gelooft u nou echt dat wat ik hier schrijf dat ik dat schrijf als privépersoon en niet gewoon omdat ik schrijf wat ik denk. Natuurlijk en dat deed Ferdinand ook. Niks privépersoon, gewoon ik Ferdinand.

Kansloos om zo’n man Justitie te geven, die wordt nooit meer objectief

.Voor Ferdinand geldt “ Je Maintaindrai, moi seulement moi ( ik en alleen ik).

Oh ja, misschien is er nog een zwarte Ferdinand, dat zou wat zijn! Of een zwarte Ans voor defensie “black Ans” met de schoenen van Hugo de Jonge.

Dat zou mooi zijn.

Nee er komt nog veel boven water, let op het wordt een Grappenhaus!