Eerlijk is eerlijk

 

 

Kritiek hebben is makkelijk en vanuit mijn perspectief en met de kennis die ik de afgelopen jaren heb verkregen ook niet altijd even moeilijk. Het is veel lastiger om niet kritisch te zijn en toch een leuk verhaaltje te schrijven.

Ik ga het proberen. Kajsa, Carola en eigenlijk alle vrouwen in Rutte III hadden zich uitstekend voorbereid op de interviews, die op de dag van “het bordes” op ze afkwamen. Ook de heren krijgen een compliment. Lastige portefeuilles werden op een vrolijke wijze behandeld en of het nou aan de uitstekende presentatie van de NOS lag of aan het decor, het ministerie van Algemene Zaken, het kwam allemaal prima over. En de vragen, natuurlijk niet al te lastig, werden op een manier beantwoord, waardoor de kijker het idee wel eens zou kunnen hebben gekregen, dat ze er ook echt zin in hebben en oprecht van plan zijn hun stinkende best te doen.

Erik Gerritsen, de Secretaris Generaal van Edith Schippers filmde haar vertrek samen met van Rijn, ik denk met een traan in zijn oog. Samen zullen ze veel meegemaakt hebben. En het zal zeker niet eenvoudig geweest zijn, als je elke dag tot aan je middel in de Nederlandse stront staat.

Want wij zijn natuurlijk toch een naar volkje. We hebben al zoveel en toch willen we steeds meer. En ik bedoel niet alleen meer handen aan het bed, maar meer van alles. De mevrouw van Urgenda wil het liefst dat we volgend jaar de klimaatdoelstelling van Parijs al gehaald hebben. We gaan ze überhaupt niet halen, er zal zeker iets zijn dat dat in de weg staat. Maar het voelt goed dat de meeste van de aan ons gepresenteerde bewindslieden “er zin an hadden”

Vertrouwen komt te voet en gaat per paard is de uitdrukking, maar er kwam een beetje vertrouwen en dat is voor een kritisch mens best goed om te voelen.

Natuurlijk blijf ik schrijven over Ferdinand en zijn kornuiten natuurlijk blijf ik op zoek naar zaken waaraan ik mij erger.

Maar 26 oktober 2017 was een leuke en leerzame avond en

Kajsa deed het goed.

Wel jammer om vandaag te lezen dat Pechthold Femke, nota bene van Groen Links, toch een zeer geschikte kandidaat vindt om Eberhart in Amsterdam als burgemeester, op te volgen en dat terwijl Femke zelf enige weken geleden op TV aangaf het “onbehoorlijk” te vinden om “ zoiets” te suggereren. Dat is onze politiek! Hoe harder je “nee” roept hoe groter de kans dat je het wordt!

Jammer en “sneaky” maar die uitzending was leuk!

 

 

Eerlijk is eerlijk

 

We spreken