“Gooi” maar weg

Over een jaar of twee, misschien al eerder is het Gooi een Vinex wijk geworden waar de genivelleerde Nederlanders hun 25 onder één kap huisjes kunnen betrekken. Net zoals vroeger, toen het Gooi heel arm was, zo arm dat Amsterdamse schilders langs kwamen om schaapjes en boerinnetjes te schilderen, voor een paar stuivers. Gaat ook gebeuren met Bloemendaal, Wassenaar en Haren (gr) en nog veel meer plaatsen .

 

Dat worden allemaal gemeentes met minimaal 100.000 inwoners. Ik denk dat ze die gemeenten samenvoegen onder leiding van 1 burgemeester die dan de hele dag heen en weer reist.

 

Rutte, ons eigen paard van Troje is er in geslaagd alle Nederlandse “groot” verdieners ( vanaf € 50.000,-), een collectief hardinfarct te bezorgen. Auto’s weg, hypotheken weg en uiteindelijk ook inkomens weg. Gewoon dezelfde uitkering voor iedereen. Alles weg, Banken weg bedrijven weg, leger weg en straks ook nog de NAVO weg.

 

Gewoon verkopen of wegbezuinigen of gewoon te weinig betalen dan schopt Trump ons er van zelf wel uit. Hij lijkt Hans Klok wel, met dien verschil, dat het bij Hans nep is terwijl het bij Mark echt is. Het komt nooit meer terug. Veni, Vidi, Foetsie.

Je zult maar CFO zijn of CF(ooi) vrouwelijk financieel schaap en dan nog het liefst met 40 poten zonder welke je niet overeind blijft in deze tijd.

 

Laatst zag ik ze lopen op de Blaricumse heide, een groep van die schapen met 40 poten, het leek wel een klasje op zoek naar vers hooi, nieuwe oplossingen voor onoplosbare problemen.

Ik zag het KLM schaap, het AKZO schaap, het “de Boertenten” schaap, een schaap met een helm op, zal wel het defensie schaap geweest zijn en Wiebe het “banen weg” Rabo schaap.

 

Het Eurocommerse schaap heeft het lang geleden al begeven en lag naast het Vestia schaap met de poten in de verstijving van de eeuwige dood. Ik zag het S.S. Rotterdam schaap, gebotoxed voor €260.000.000,- door woningcorporatie Woonbron en nog niet zo lang geleden door dat zelfde Woonbron verkocht voor bijna € 30.000.000,-

Een verlies voor de burger van €230.000.000,-

 

Deze woningcorporatie ( uw leven zal mij een woon-zorg zijn ), bestaat nog steeds, Niemand zit in de gevangenis op de directeur van de Rotterdamse haven na, maar die had nog veel meer gedaan!

 

Ik zag heel veel schapen, met namen die u niets zeggen, de zogenaamde parlementsschapen, vroeger waren dat schapen die: “zonder recht of ruggespraak” konden handelen. Nu waren dat schapen die hun leiders na- mekkerden. Nee, die schapen laten hun kop niet meer zien en worden net zoals sommige van de schapen van schilder Mauve alleen nog van achteren geschilderd. Dat gaat sneller en is dus goedkoper.

 

Een beetje zoals onze grote leider Rutte over zijn kiezers denkt : my Ass