Foutje

 

 

Ieder mens maakt fouten is een uitdrukking, die heel wat keertjes per dag gebruikt wordt.

Wat ben ik blij met het feit dat deze uitdrukking bestaat, want oh wat heb ik een boel fouten gemaakt en erg genoeg ik leer er nauwelijks van. Tenminste dat gevoel heb ik vaak en nu vanavond zeker, nadat ik voor de zoveelste keer de klep van de vuilcontainer op mijn hand had laten vallen met als resultaat een gapende wond op mijn hand.

Nou ja gapend is wat overdreven, maar het bloedde stevig en zo’n rand van een vuilnisbak is nou niet de beste plaats om een wondje op te lopen.

We gaan het zien, maar dat zijn niet de foutjes die ik hier met u wil bespreken. Ik wilde het met u hebben over andere foutjes, een paar die vandaag in het eerste debat over de regeringsverklaring gemaakt werden door onze geachte volksvertegenwoordigers. Morgen als de premier antwoord komt er misschien nog een vervolgje. Wie weet!

Laat ik beginnen met vriend Wilders, de vriend zonder vrienden zullen we maar zeggen. Ik geloof dat hij anderhalf uur heeft staan klagen over de staat van onze democratie, van ons land. Asscher, ik zal hem niet snel gelijk geven, diende Wilders op de enige juiste wijze van repliek: “meneer Wilders” , zo sprak Lodewijk aan de interruptiemicrofoon , “ “het ligt altijd aan een ander, het ligt nooit aan u”

1-0 Voor Lodewijk, want hij heeft wel een beetje boel gelijk. Wilders is zeker een voortreffelijk debater maar zo langzamerhand wordt zijn verhaal wel wat afgezaagd en gelooft de Nederlander niet meer in zijn retoriek van hel en verdoemenis.

Wilders is naast een blazer ook een intelligentie man en juist daarom had ik nu eens een keer wat anders van hem verwacht.

Hij begon geestig, maar daarna hield het snel op!

Je kunt en mag hem niet goed vinden, want dan ben je een racist of iets anders vreselijks. Toch stemmen er nog steeds heel veel Nederlanders nog steeds op hem, waarom geen idee, hij komt niet aan de bak en de kamer zwijgt hem dood. Een stem in de sloot!

Foutje Geert, zeg maar fout! Het had nu eens anders moeten gaan, een gemiste kans

Dan Marjanne. Marjanne van de dieren wist dat de camera’s draaiden en dat gaf haar de gelegenheid om enige malen met een woeste blik in haar ogen naar diezelfde babbelmicrofoon te lopen om het kabinet uit te maken voor kapitalistische zwijnen. Dat laatste woord gebruikt ze niet, maar die dodende blik in haar ogen sprak boekdelen!

Marjanne is allang niet meer van de dieren, Marjan gaat over alles. Marjan is ons nationale geweten. Marjanne is oh zo boos, wat haar zo boos gemaakt heeft weet ik nog niet maar let op daar gaan we achter komen. Zou haar scheiding van Jaap Korteweg de oorzaak van haar boosheid zijn of haar ruzie met de bio-industrie of misschien wel het feit dat de dieren niet meer op haar stemmen. Mijn hond, twee poezen en onze papegaai hebben mij één voor één laten weten, niets meer in de partij voor de dieren te zien en wellicht zijn zij geen uitzondering en hebben zij dat ook van soortgenoten gehoord. Nee Marjanne is geen poes die je zonder handschoenen kunt aanpakken.

Foutje Marjanne, mannen houden niet van boze vrouwen. Niemand houdt van boze vrouwen! Ook vrouwen niet!!

Thierry Baudet in debat met de nieuwe fractievoorzitter van de VVD Klaas Dijkhoff, zou die gisteren in zijn pak met vest geslapen hebben, jezus wat zag die eruit, werd door de laatste stevig onder vuur genomen, nadat hij en zijn partij beschuldigd waren van het kartel denken. Politici krijgen mooie baantjes en bestuurders worden politicus, zoiets antwoordde Dijkhoff ongeveer:” Maar meneer Baudet, Topbankiers komen vaak van banken en spelers uit het eerste van PSV komen toch ook niet uit een hockey elftal”.

Dijkhoff had de lachers op zijn hand, toch heeft hij niet helemaal gelijk, de baas van de Rabo, had voor zijn benoeming tot hoogste baas, geen bank geleid en soms denk ik bij het zien van de top van onze voetbalcompetitie, dat ze wel degelijk uit een hockeyelftal komen.

Thierry had wel degelijk een punt, ja de zorg want daar ging het over, wordt gevoed door de politiek, aan baantjes daar geen gebrek! Maar hij bracht het zonder overtuiging en ging af voor de volledige kamer. Goed gedaan Klaas!

Foutje Thierry, niet meer doen, want er zijn meer goed gebekte Kamerleden en ze lusten je rauw. Zeker nu je op zetelwinst lijkt te staan.

Niet meer doen. Het laatste foutje dan.

Mijn vriend Ferdinand, die van Van en niet van Voor, Ferdinand wist bij aanvang van de regeringsverklaring niet waar hij moest gaan zitten en na dat Kamervoorzitter Arib hem daar op gewezen had, probeerde hij al peuterend in zijn tanden die saaie dag door te komen, net zoals bijna alle nieuwe ministers en staatssecretarissen. Rutte had in de haast van de formatie kennelijk vergeten de niet aan de media gewende bewindslieden te wijzen op het feit dat zij van nu af aan altijd in beeld zijn. Dus ook en juist als zij twee daagjes moeten stil zitten, koffie drinken en luisteren.

 

We spreken