Formeren

 

 

 

 

 

Gek

We zijn weer aan de gang. Mevrouw Schippers, die met die ongekamde haren, heeft van de grote roerganger opdracht gekregen het onmogelijke te fixen. Eerst met Jesse erbij, want die kun je niet overslaan en nu met de CU of de SP of desnoods PvdA. Maakt niet uit als de grote roerganger maar premier wordt. En voor Halbe een ministerie.

Het druipt eraf. Ambitie en nog eens ambitie. Pluche en nog eens pluche. Nieuwe verkiezingen lijkt de enige oplossing want zonder de PVV gaat het kabinet er niet komen. Er bestaat nog een kleine kans dat Rutte de “Samson bocht” maakt, een snel hapje met Wilders en alles is weer goed. Doet ie alleen maar als hij het kan uitleggen. Rutte hoeft niet zoveel uit te leggen. Hij lacht wat, haalt zijn schouders op en roept twee keer landsbelang. Is het ook, want met Jesse werd het niets, kon ook niks worden want de man wil de meevallers van Dijsselbloem direct uitgeven. Aan ik weet niet wat allemaal, ikzal er in ieder geval niets van merken.

Ik heb er trouwens de laatste 40 jaar niets van gemerkt, alles werd elk jaar een beetje duurder en naast de staats belastingen werden de gemeente heffingen ook steeds hoger, gingen de boetes voor 5 kilometer te hard rijden omhoog en kregen de padden-beschermers steeds meer vrijheden.

Zaterdag rijdend op de na 40 jaar doorgetrokken A4 begreep ik niet waar tegen geprotesteerd was al die jaren. Het enige wat ik zag was een hoge wal, een tunnel en daarna gewoon weer de A12.

Niet bijzonders, een beetje asfalt en een ontlast Rotterdam.

Het belangrijkste deel van Nederland was eindelijk ontsloten en al die linkse Opa’s die geprotesteerd hadden moesten plots iets anders gaan bedenken om hun vrije tijd aan te gaan besteden. Er is immers niets meer te doen. Nou ja bij Utrecht moet de rijksweg ook een beetje worden verbreed, dus misschien kunnen ze hun ervaring daar inbrengen.

Maar nu Jesse uit de formatie weg is zal die verbreding daar ook wel doorgaan. Hoop ik.

Maar er is nog genoeg te doen, want hoewel het goed met Europa en dus met Nederland gaat, zullen we wel weer iets bedenken wat heel veel geld kost. De OZB gaat steeds verder omhoog, ondanks waarschuwingen uit Den Haag . De bouw vergunningen (omgevingsvergunning) verschillen per gemeente soms wel €1000,-

1 minuut parkeren kost in Heemstede 0.30 cent, daar waar je in Laren gewoon een blauwe kaart moet neerleggen

Daar weten ze wat de middenstand nodig heeft: klanten en daar weten ze ook waar het schaarse geld naar toe moet, naar de winkel en niet naar de gemeenten.

Formeren, gaat over het vaststellen van een regeer akkoord een soort afsprakenboekje waar niet van mag worden afgeweken.

Dat Rutte de baas wil blijven lijkt me logisch. Tot nu toe heeft hij niet veel hoeven doen. En zo lang Merkel niet met pensioen gaat is het voor Rutte beter om te blijven zitten. Want met Merkel aan het stuur hoeft Rutte alleen maar te volgen. Zijn ploeg in bedwang houden en alleen op de defensie-uitgaven moet hij een beetje gaan letten. Trump heeft gezegd dat die omhoog moeten. dus heeft hij tegen zijn trouwste volger Jeanine Hennis gezegd verhogen die hap, ja hoor dan gebeurt het. Beetje voor beetje graag, niet te gek doen want Trump is er maar even. Misschien wel minder dan 4 jaar. Ondertussen hebben we geen tank meer die nog rijdt en onze straaljagers staan aan de grond. Peace in our time ( wie zei dat ook al weer).

Maar lieve mensen het is echt vreselijk. In de afgelopen 40 jaar zijn onze lasten alleen maar omhoog gegaan. Beloftes werden omwille van de lieve vrede in de Haag gebroken en ons nationaal erfgoed werd verkwanseld. De ABN en de KLM om er maar een paar te noemen.

Solidariteit is het toverwoord, maar niemand was is er solidair met mij, toen ik 4 miljoen in de Amsterdamse vrachttram had gestoken trok de gemeente de stekker eruit. Het geld was nodig voor de metro die nog steeds niet rijdt. Herrema, toen nog wethouder vond mij een lul en dat zei hij ook, ik hem ook, maar dat hielp niet. Hij is nu wethouder in Almere ik ben de sjaak ergens op een flatje. De huidige burgemeester van Amsterdam, de ernstig zieke van der Laan vroeg mij ooit of ik veel geld had verloren. Ja zei ik, heel veel! Hij luisterde niets eens naar mijn antwoord,

De overheid heeft de macht alle macht. De BPM gaat omhoog de belasting op elektrische auto’s verdwijnt langzaam en mijn kinderen kunnen straks hun salaris inleveren en krijgen dan leefgeld.

En wij maar stemmen. Voor windmolens in de Noordzee en bij Urk en bij u in de tuin.

Subsidie molens die zout en wind niet kunnen doorstaan, maar dat is weer goed voor meneer Heerema want die repareert ze dan weer.

Ben ik zuur, welnee helemaal niet. ik ben verdrietig, verdrietig dat wij er steeds weer instinken. Al 50 jaar lang.

Natuurlijk hebben wij een mooie infrastructuur ( privaat in Italië en Frankrijk). Natuurlijk hebben wij de beste zorg, maar wel een heel klein beetje.

Maar als ik morgen voor eigen risico en rekening weer eens voor mijzelf begin, moet ik de helft afdragen. Aan wie eigenlijk aan u? Naar de staat! Ja ik ben gek.

Eigenlijk zijn wij allemaal een beetje gek, toch!

Ons vakantiegeld, gaat morgen, want dan krijgen wij het allemaal, voor meer dan de helft naar …….. de staat, de belastingdienst en die maakt er al heel lang een zooitje van, lachen!

Ja eigenlijk zijn wij gek