“Even tussendoor”

 

 

 

Mark R (M) :Hallo Lodewijk , Mark hier, hoe is ie”

Lodewijk A (L): “Ja , hoi , ja wel goed en bij jullie”

M: Nou ik denk dat we er wel zo’n beetje zijn.

Gert jan zou nog wat gedoe kunnen maken, maar dat vrijwillig levenseinde, dat hebben we vier jaar door geschoven, dat is tenminste iets. Zal Berd niet leuk vinden, maar dat is dan jammer

L: Oh dat is fijn, dat leek wel een puntje, maar wat kan ik voor je doen? wie is Berd trouwens?

M: Nou dat met die verhogingen van die salarissen dat zit me een beetje dwars, jullie houding dan. Oh ja die Berd is een consulent vrijwillig levenseinde, je gelooft het niet. maar die bestaan al. Een ZZP’er denk ik! Wel creatief toch?

L: Kan wel zijn vriend, maar dat van die salarissen willen we toch echt, een beetje scoren nog , je begrijpt het wel.

M: Had je natuurlijk ook kunnen doen toen wij nog samen aan het werk waren, kijk nu ben je demissionair, dus ja, beetje vervelend allemaal. Maar ik heb een voorstel!

L: Ik luister

M: Nou mijn voorstel zou kunnen zijn, aan die klungels met wie ik nu samen moet werken, mijn voorstel zou kunnen zijn om jullie wensen mee te nemen in het akkoord, in ruil voor wat medewerking van jouw kant Lodewijk , hoe klinkt dat ? Mijn partij is geen probleem, die zijn zo blij met mij, die doen gewoon wat ik zeg!

L: Hè, hè eindelijk. Ik dacht dat je me nooit zou bellen. Maar om maar meteen met de deur in huis te vallen er zijn nog wel een paar dingetjes!

M: Ik had niet anders verwacht, vertel!

L: Ik heb nog een paar benoemingen in gedachte waar ik jouw medewerking voor nodig heb Mark, bijvoorbeeld die van Jeroen en niet te vergeten die van mij. Kijk dat Tweede Kamer werk, dat ga ik niet doen. Is ook niks voor mij en trouwens ook niet voor Jeroen. Nee als het kan wil ik terug naar Amsterdam, toch een beetje mijn stad. Begrijp me goed niet als wethouder natuurlijk, maar als van der Laan stopt, dan. Je begrijpt wat ik bedoel. Toch?

M: Hoe gaat het met hem? Is het niet tijd dat hij stopt. Ik zag hem op TV bij het

Prinsengracht concert en hij zag er slecht en moe uit!

L: Ja vreselijk, nee het gaat niet goed, maar hij weet van geen ophouden!

M: Toch die reactie op die aanslagen in Spanje en die weigering om betonblokken of palen op de Dam en bij de Kalverstraat te zetten, vond ik niet zo verstandig!

Maar oké even terug naar jou punten, even zien , Jeroen, ja daar vinden we wel wat voor, ook al was die uitglijder over Griekenland niet zo handig, ja en voor jou? Lijkt me geen probleem toch, dat moet te regelen zijn. De ECB in Frankfurt zou kunnen, ik bel Angela!

Dus even samengevat: “ jij gaat niet zeiken over de derde dinsdag en die salarissen als ik die meeneem in de begroting en dat van Jeroen en jou heb ik goed begrepen. Er zullen nog wel wat van die vragen komen, bel mij gerust.

Trouwens, Lodewijk, als ik je wat vragen mag, wat vond je van mijn opmerking dat ik nog wel 8 jaar verder wil? Kijk, als Erdogan tot 2029 kan blijven zitten dan kan ik toch 2025 proberen. Of niet soms en als jullie dan die zeperd van afgelopen maart verwerkt hebben en weer een beetje gaan groeien, dan kunnen we het weer samen gaan proberen.

Buma gaat wel, maar die andere twee zijn echt helemaal niks, echt waar, maar dat weet je!

Jullie zijn links en wij doen toch aardig mee daar aan die linkerkant, of niet soms, zeg eens eerlijk Lodewijk!

L: Mark eerlijk is eerlijk, maar dat kan ik natuurlijk niet hard op zeggen, jullie zijn een trouwe partner geweest en als die idioot van een Diederik daar niet gezeten zou hebben hadden we misschien gewoon door kunnen gaan.

M: luister Lodewijk, je weet hoe het werkt en hoe de hazen lopen! Laten we snel een koffietje doen en dan bespreken we alles wat er nog aan wensen ligt aan jullie kant.

Ik moet nu snel terug naar het overleg, zonder mijn aanwezigheid blijven ze maar door lullen, oneerbiedig gezegd.

Ik laat je bellen door Sophie, voor een uitgebreide afspraak!

 

“Dit was maar even tussendoor”

 

 

Wij spreken