Dichtgooien

 

 

Stel nou voor, ik ben divisiedirecteur van een grote onderneming of zelfs maar gewoon trainer bij Ajax.

In de laatste maanden heb ik overduidelijk strategisch de verkeerde besluiten genomen. Besluiten die ook nog eens overduidelijk voor de buitenwereld duidelijk zijn en die mijn klanten en in het geval van de trainer bij Ajax, mijn club en mijn supporters geschaad hebben.

Wat doe je dan, nou simpel dan ga je weg, je neemt je verantwoordelijkheid en je biedt je ontslag aan. Sterker nog in veel gevallen krijg je een zacht duwtje of een hint en foetsie.

Toch, zo werkt het in de grote mensenwereld.

De direct betrokkenen, zeg maar het Managementteam, gaan in zo een geval mee, tenzij overduidelijk is dat een van de leden zich tegen de uitvoering van het beleid en de consequenties daarvan verzet heeft.

Gewoon 1+1= 2 en niets anders.

Overal ter wereld werkt dat zo! En let op , niet met een gouden handdruk, of welke regeling dan ook!

Nee hoor niet bij ons!

Dit is geen azijnpisserij, dit is wat ik waarneem. Alles wat ik schrijf is uitsluitend gebaseerd op waarnemingen, met een klein sausje van mijn kant.

De grote mensen begrijpen dat, de mensen die het niet begrijpen of niet willen begrijpen, moeten hier en nu stoppen met lezen.

Edith en Martijn moeten dus eigenlijk nu stoppen met lezen, want zij hebben het niet begrepen.

Op een speciaal bijeengeroepen debat tijdens het reces over het fipronil schandaal hebben zij het beiden gepresteerd, de van vakantie teruggekeerde Kamerleden en dus ons, hun kiezers te schofferen met het geven van volstrekt onduidelijke en vage antwoorden. Ze wisten het niet en ze konden er niets aandoen. Ze zouden het laten uitzoeken door Winnie Sorgdrager, een van de slechtste bewindslieden die wij ooit hebben gehad en over 4 à 5 maanden zou zij het wel weten. Zij ( Winnie) wel, maar zij niet, want Martijn en Edith zijn dan weg in geval van Martijn (PvdA) naar , hou je vast de Raad van Bestuur van de NPO en Edith heeft dan misschien wel een nieuw politiek baantje. Ja en als dat zo is dan heeft zij geen verantwoordelijkheid meer voor de NVWA.

Voor Marcel Keizer van Ajax, zal de bel wel eerder luiden. Door het vervangen van Dolberg door Zeevuik , een strategische stommiteit van de eerste orde, gaf hij alle kansen op een overwinning weg. Einde oefening voor Ajax dit jaar in Europees voetbal en wat mij betreft einde oefening voor Marcel als hoofdtrainer van Ajax. Trouwens dat geldt wat mij betreft ook voor dat hele zooitje wat naast hem op de bank zit te schrijven en schreeuwen. Allemaal weg, met van der Sar mee, die opzegt omdat hij uiteindelijk eindverantwoordelijke is. Van der Sar, een topkeeper die in de nadagen van zijn carrière, continu met hulp van derden, probeert leiding te geven aan Ajax. Jongen, Erwin het lukt niet wees tevreden met wat je gepresteerd hebt in het verleden en ga naar huis. Stop ermee.

Het aanstellen van Keizer was tenslotte jouw verantwoordelijkheid. Dom, Keizer had het tweede misschien goed gedaan.

Niet alle succesvolle divisiedirecteuren worden ook gekozen in de Raad van Bestuur, zo werkt dat niet. Alleen de beste van de beste, desnoods komen ze van buiten, van ver weg.

Er zijn duizenden voorbeelden van, maar daar hebben jullie nooit van gehoord.

En voor Edith en Martijn, die hadden ook nog de gotspe om de boeren mede verantwoordelijk te maken en op de voorhand aan te geven, dat van het vergoeden van de schade geen sprake kon zijn.

Het zijn verdomme onze bestuurders, zij zijn er voor ons en voor niemand anders.

Natuurlijk herstel je de schade als je fouten hebt gemaakt en roep je niet doodleuk dat het een ondernemersrisico was en dat er wel wat slachtoffers zouden vallen. Ze bedoelden niet de miljoen geruimde kippen, maar gewoon hun kiezers, de boeren.

Lieve mensen, dit is echt wat het is. Geen verantwoordelijkheid nemen en gewoon

“de boel dichtgooien”

 

Wij spreken