Sterven in Augustus

 

 

 

Casa de S.M. el Rey 

✔@CasaReal

Son unos asesinos, simplemente unos criminales que no nos van a aterrorizar. Toda España es Barcelona. Las Ramblas volverán a ser de todos.

20:25 – 17 aug. 2017

 

. “Het zijn moordenaars, maar wij laten ons niet terroriseren”, heeft het Koningshuis op Twitter gezet. “Heel Spanje is Barcelona. Wij alle Spanjaarden zijn vandaag Barcelona, de Ramblas is van ons allemaal”.

 Dit is het bericht dat de Spaanse koning de wereld instuurde na de moordaanslag op de Ramblas in Barcelona gisteren 17 augustus 2017. Onthoud de datum 17-08-17, dat moet niet zo moeilijk zijn. Er zijn nog een paar data die u moet gaan onthouden.

Madrid, Parijs, London, Hamburg, Keulen, Istanbul, Oekraïne en ga zo maar even door.

Wij waren gisteren de garage aan het opruimen, iets wat je gaat doen als je net verhuisd bent, oude herinneringen verzameld in een doos of 5 gingen door mijn handen. Doordat ik op vrij jeugdige leeftijd werkzaam ben geweest in de wereld van de touroperators, Holland International om precies te zijn en ik een van de jongere medewerkers was die je in het weekend wel langs al onze ( toen nog beperkte) bestemmingen kon sturen vloog ik bijna maandelijks naar…… Barcelona en Malaga om van daaruit de Spaanse Costa’s te bezoeken Van Playa d’Aro tot aan, ik weet het niet meer, maar te veel plaatsen om op te noemen.

Barcelona kwam vandaag dan ook meer dan eenmaal voorbij, verkleurde foldertjes van stadstochtjes ,de berg de Montjuïc, eettentjes aan de …. Ramblas, de boulevard die leidt van de Placa de Catalunya naar de haven. Niet zo lang maar wel een fantastische plek om even te zijn. Gewoon even te zijn, de Ramblas geen goede plek om ernstig gewond te raken laat staan een plek om te sterven.

Toch is dat gebeurd  en dat terwijl ik even daarvoor die oude foldertjes in een vuilniszak had gedaan, trouwens ook die van mijn rondvlucht boven de Niagara watervallen.

Om vijf uur kwam het nieuws, via de NOS op mijn horloge terwijl ik nog in de garage was.1 dode en wat gewonden. Mijn telefoon doet het daar beneden niet, mijn horloge wel. Goed gedaan Apple!

Een gek gevoel, om vier uur heb ik die zakken weggegooid in de container en twee uur later heb ik ze er weer uitgehaald. Die folders ga ik nu toch nog maar even bewaren!

Inmiddels stond letterlijk de hele wereld op zijn kop nadat een gek 13 mensen ( tot nu althans) gedood had en 80 tot 100 verwond van wie sommige zeker in levensgevaar verkeren. Overigens de hele wereld, behalve Nederland, daar moesten we wachten op het journaal van 6 uur of nog erger op die idioot bij RTL Boulevard, ik bedoel die  Luuk, die het even mocht noemen, alsof het een evenement betrof, de gek!

Ik hoef u geen details te geven, u heeft het gelezen. De aantallen zullen wel niet kloppen en de gevonden dader is de dader niet, maar straks als het weer licht wordt weten we meer en is dus alles wat ik over aantallen schrijf achterhaald.

Maar waarom en daar wil ik u graag op attenderen en zelfs vragen dit bericht ook met uw netwerk te delen, waarom worden wij allen niet tegen deze terreur beschermd door onze overheden.

De oplossing is even simpel als briljant, kan ook niet anders als hij van mij komt.;)

Betonblokken.

Dangote, een grote cement leverancier op het Afrikaanse continent is graag bereid alle Europese landen en ook daarbuiten cement te leveren voor het gieten van betonblokken waarmee wij de Ramblas en de Kalverstraat, de Via Monteleone en al die andere straten en bruggen en pleinen waar veel mensen komen kunnen voorzien van gegoten betonblokken van het formaat olifant zodat geen vrachtauto of “Van” er nog langskomt.

 

Op het internet vindt u o.a. Locatus een club die tellingen doet over stromen van passanten in steden en daarbij onderscheid maakt tussen voor het verkeer afgesloten straten en straten of liever boulevards waar en verkeer én passanten door elkaar heen gebruik van maken. Onze ministers en onze commissie stiekem hoeven niet ver te zoeken, ze kunnen het vinden op Google.

 

Een simpele oplossing. We helpen Afrika en de oplossing is goedkoop. Een oplossing zonder een dreigende uitstraling, zoals vrachtauto’s dwars geparkeerd op de openbare weg bedoeld als obstakel.

De kinderen van deze wereld kunnen al die blokken nog een mooi kleurtje geven en het geheel maakt een liefelijk, maar vooral veilige indruk! Geen plantenbakken, die kosten teveel geld qua onderhoud en zijn moeilijk verplaatsbaar, terwijl die betonblokken met een eenvoudig kraantje te verplaatsen zijn, als dat nodig is voor onderhoud.

 

Goed idee toch? Van Napels tot aan Trondheim en van Dublin tot aan Sint Petersburg overal dezelfde oplossing, wordt het voor al die moordenaars toch wat minder eenvoudig om te scoren, om het beestje maar eens bij zijn naam te noemen, scoren, slachtoffers en liefst zoveel mogelijk. Popconcerten Voetbalwedstrijden grote indrukwekkende sportevenementen, zoals zojuist de WK atletiek in London. Allemaal doelwit!

 

De Promenade des Anglais in Nice is zo’n gemengde boulevard met prachtige palmbomen en fantastisch om over te flaneren. Nice, Nizza een Romeins bolwerk met aan de overkant van de baai het plaatsje Antibes of liever Anti Nice, want dat betekent Antibes, dat was ooit de bedoeling. Wij tegen de Romeinen die Nice hadden “buit gemaakt”.

“Nu is het wij tegen de terroristen”.

Dit terzijde, deze Promenade des Anglais, was nooit bedoeld om op te sterven, net zoals het nooit de bedoeling geweest is te sterven op die brug in London of ergens op een kerstmarkt in Duitsland of erger nog in een vliegtuig boven de Oekraïne

. Of vorige week nog in Charlottsville VA (Virginia).

Niemand wil dood gaan op de Croisette( de boulevard) in Cannes tijdens het vuurwerk daar, of in Malaga, Milaan of Venetië. Het zijn overigens allemaal moorden waarbij gebruikt gemaakt werd van het nieuwste wapen: de auto’s en de truck. Uw rijbewijs is nu een “licence to kill”

Met deze wetenschap moeten onze leiders ons gaan beschermen, laten onze leiders de fantasie hebben om methodes te bedenken om deze oorlog niet alleen te winnen, maar dat ook te doen met het liefst zo weinig mogelijk slachtoffers aan onze kant.

Leve ons leven en laten wij bidden, ieder op onze eigen manier, voor die duizenden die vandaag getroffen zijn. Aangevallen van achteren, laffer kan het niet.

Bidden voor de inwoners van Barcelona, voor die van Spanje en van al die landen die lijden onder de terreur van…. het maakt niet uit.

Ik bid me suf, voor u en ook een beetje voor mijn gezin.

Ik wil niet “Sterven in Augustus”.

 

 

Wij spreken