Erik Jan

Wat aardig dat hij belde om mij te complimenteren met dit gehannes op internet.

Ja ik doe ook mee, je moet met je tijd meegaan en dat probeer ik ook maar een beetje.

Een wonderlijke dag vandaag, met vreselijk nieuws uit Oostenrijk over Ajax voetballer Nouri.

Jammer voor het voetbal hoor ik overal, natuurlijk, maar het volk is opportunistisch. Wat vreselijk voor die jongen in de kracht van zijn leven en wat vreselijk voor zijn familie. Dit maakt levens kapot.

Laten we daar even bij stilstaan!

Natuurlijk was het een talent en natuurlijk gaan we hem missen in de opbouw van Ajax, maar toch die arme, arme jongen.

En wat te denken van het nieuws uit Sint Maarten, weggeblazen door een opstijgend vliegtuig. Dood, hartstikke dood! We bekeuren niet zei de mevrouw van de politie van Sint Maarten., maar het mag niet. Nee natuurlijk mag het niet, 900 tot 1000 kilometer per uur is de “blast” als je direct achter zo’n jumbo gaat staan.

Een nieuw “kik” i.p.v. “spotten” lekker uit je kleren geblazen worden.

In onze gemeente Sint Maarten mag dat wel. Een nieuwe attractie! Blazen op Sint Maarten! Ze bekeuren niet eens. Mijn oplossing: gewoon een betonnen muur met daar tegenaan wat schuin geplaatste houten platen en weg is de blast. Kosten € 30.000,- maximaal. Staat binnen een week en heeft twee voordelen. 1, Je kunt niets meer zien en 2 er worden geen oudere dames meer weggeblazen. Kunnen we door onze commando’s laten plaatsen een goeie oefening, hier hebben ze 6 maanden niks meer te doen, want oefenen is te gevaarlijk geworden. Muisstil is het op het kantoor van mijn favoriete minister Jeanine Hennis, muisstil, je kunt er een kogel horen vallen, laat staan een omver geblazen mevrouw uit Nieuw Zeeland. Ja Jeanine dat zou nou eens stoer zijn, gewoon die 19 jongens in het laatst stukje van hun opleiding die muur op Sint Maarten laten bouwen. Zij blijven wel staan in die wind van dat vliegtuig, daar ga ik vanuit, anders hebben ze bij de commando’s ook niets te zoeken, toch!

Opgelost, tenminste als het mag van Mark, jazeker die moet het wel goedvinden. Mark is volgens mij, ik kijk naar zijn schouders en zijn sportschoentjes, nooit in dienst geweest, maar weet daar natuurlijk wel veel van. Hij zit immers in de “Commissie Stiekem”, daar zitten alle fractievoorzitters in en wat daar allemaal verteld wordt, je wilt het niet weten. En dat is maar goed ook want wij mogen en willen het niet weten, doen we geen oog meer dicht!

Doen we over een jaar ook niet meer als onze geliefde banken de kredietkraan voor ons, hun geliefde cliënten verder dichtdraaien. Bazel 4 komt eraan en daar willen ze dat ons spaargeld op de bank blijft staan en niet meer wordt uitgeleend, want daar wordt de bank dan sterker van. Hoe meer geld op de rekening hoe beter, ben ik met ze eens, wil ik ook graag.

De klant, in bank jargon “ de customer” in goed Nederlands uitgesproken de “kus stommer”, let even op stommer. Ja echt dat zijn wij “stommer.”

Deze is trouwens van Erik Jan, weet je wel, die mij belde Hij wilde ook een keer grappig zijn. Is ie normaliter nooit, maar deze vond ik wel aardig. Terug naar de bank, nee niet de bank, maar de ABN, dat Amro kan er nu wel vanaf toch.. Weg ermee ABN. Trouwens het is nooit iets geworden tussen die twee, slecht huwelijk was dat, echt!

Die, dus die klant heeft straks geen leven meer, let op mijn woorden, het is nu nog geheim, maar ik heb het gehoord, uit mijn eigen commissie stiekem, heb ik ook!

Dat die….. Wouter Bos onze vriend en voormalig minister van financiën niet goed op onze Bank, de ABN, gepast heeft en daarmee mede verantwoordelijk was, samen met vriend Wellink, u weet nog wel, voor de verkoop van de Bank aan de Belgen, dat we vergeten we even. We vergeten heel veel in den Haag, heel veel!

Het kunnen aantonen de je Alzheimer light hebt is daar een aanbeveling voor een belangrijke functie, serieus. Vraag het aan Jaenine, of was het  Jeanine, ik weet het niet meer. Hannes of Hennis, ben het even kwijt.

Hoor je niemand meer over, maar sinds het omvallen van een paar Amerikaanse gladjakkers, die rommelden met sjoemel hypotheken, liggen onze banken aan de ketting en die ketting komt helemaal uit Bazel via Arnhem ons land binnen.

Gauw een huis kopen is het motto. Morgen, kun je regelen bij Erik Jan, die regelt een hypotheek, neem dat maar van mij aan. Het kost wel een paar centen maar dan heb je ook wat. Toch?

Nog even over die Amerikanen, die hebben VW toch gepakt vanwege die sjoemel software, zouden die van de Europese commissie niet ook een boete van een paar miljard kunnen krijgen vanwege hun sjoemelbanken?? Of hebben we die meevaller al gehad en er niets van hebben gehoord omdat het werd behandeld in de “Commissie Stiekem”.

Leuk hé, dat Erik even belde, want het toch best veel werk om elke dag zo’n k.. stukje te schrijven zonder dat je er iets voor krijgt. Ja eten en een vrouw die zeikt als ze dit stukje op taalfouten moet controleren. Nee hoor dat is niet waar , ik maak geen fouten en zij zeikt nooit, ze houdt van mij en ik nog meer van haar.

Ik ga nu even naar twee afleveringen van Suits kijken en oh ja naar Jinek, niet vergeten!

 

Trouwens hoe zou het met Bram zijn?

 

Wij spreken