Waar is Bram

 

 

Vanavond kijkend naar Jinek merkte ik op, dat zij even refereerde aan de soms niet erg gelukkige (relatie)keuzes in haar leven.

Ze had het nog niet gezegd of ik dacht , verdomd waar is Bram?

Bram Moszkowicz, de flamboyante advocaat, de deskundige van RTL Boulevard, de zoon van Max en de broer, van ik weet niet hoeveel Moszkowicz’en.

Waar is Bram.? Ik mis hem, niet dat ik hem ooit persoonlijk ontmoet heb , maar ik ben hem wel eens tegengekomen in de Cornelis in Amsterdam en ik heb hem wel eens in hele dure auto zien rijden.

Een geweldige man vond ik hem, de rechters wraken, Wilders verdedigen en vooral de advocaat van de onderwereld spelen. Contant geld aannemen en ook weer gebruiken en ruzie maken met de deken. Vergeten zich te melden bij de bijscholingscursus en dan, ja dan word je er in dit land uitgeschopt. En dan ook nog een affaire met Jinek en vroeger natuurlijk ook met tal van andere vrouwen.

Maar ja , welke vrouw wil er nou niet wakker worden naast een Bram. Bram die ooit een boek schreef met de titel “liever rechtop sterven, dan op je knieën leven”.

Mannelijker wordt het niet, daar wil je als vrouw bij zijn, altijd goed gesoigneerd en waarschijnlijk een kanjer onder de lakens. Vechten in de rechtszaal en vechten in bed, zo stel ik mij dat voor.

Ik mis hem echt en oprecht. Hij gaf kleur aan het leven en hij was er altijd wel even bij als er weer iets bijzonders gebeurde. Bram kwam dan even vertellen wat er nou precies aan de hand was en dat voelde goed. Tenminste bij mij en ik bedoel dat niet sarcastisch.

Bram mag er niet meer bij zijn, Bram is geschorst, Bram is weg, echt weg ook weg uit de stad waar hij groot is geworden. Bram is weg uit Amsterdam.

Bram, ik schreef het al had broers die zich hufterig gedroegen, dat soort mensen daar heb ik niets mee. Hun vader heeft kennelijk toch iets niet helemaal goed gedaan en ik weet zeker dat ook Bram daar last van heeft gehad. Een te dominante vader is nooit goed voor opgroeiende kinderen en ik heb begrepen dat vader Max een dominante baas was.

Maar laten we eerlijk zijn, het is best een beetje verdrietig, ik bedoel zo als het allemaal gelopen is. Natuurlijk kun je zeggen eigen schuld, dikke bult , maar toch. Ik denk echt dat Bram soms gedacht moet hebben dat niemand hem iets kon doen en zijn goddelijke gang is gegaan, maar ja dat kan in ons landje niet. Boven het maai-gras uitkomen en hop je kop gaat eraf.

Ik heb wel eens een “deken” gekend, zo’n baas van de advocaten. Die goede man was ook niet vies van een beetje bijbeunen en ook al werd hij dan niet in contanten betaald, première kaartjes kreeg hij bij de vleet. Toch is die goede en ook zeer aardige man na een paar jaar deken te zijn geweest, dekbed geworden en ook weer advocaat.

Niks aan de hand en zoals ik al zei een beetje bijbeunen komt in de beste families voor, dus waar praten we nou over.

Maar Wilders verdedigen en dan ook nog de rechters wraken, daar maak je geen vrienden mee. En vrienden had Bram weinig, ook niet in het milieu zoals dat heet. Want daar heeft ook niemand een hand naar hem uitgestoken, toen hij die zo nodig had.

Nee Bram, had het gewoon, die John van der Heuvel van de Telegraaf zit nu bij RTL Boulevard stoer te doen, maar een Bram wordt hij nooit, net zo goed als Boulevard nooit meer iets wordt zonder die vileine Albert.

Gek hé dat RTL hem heeft laten gaan, naar Stage holding, geloof ik, het oude bedrijf van Joop van der E, u weet wel. Hij is daar aandeelhouder en het ging niet zo goed. Joop had wat veel musicals en ook wat veel theaters en ik denk dat CVC de nieuwe grootaandeelhouder vond dat Joop een beetje naar achter moest en Albert wat meer naar voren.

Ik weet het natuurlijk niet zeker, maar ik denk het wel.

Jammer, jammer , jammer. Je zou bijna denken, want het gebeurde bijna tegelijkertijd, dat Albert gedacht heeft, als Bram weggaat dan ga ik ook, dat gevoel heb ik.

Nee lieve mensen ik mis hem, ik weet zeker dat Bram een groot strafpleiter is en ik weet ook, dat dat soort mensen zo opgaan in hun vak en vaak ook in zichzelf, dat zij de realiteit van alle dag een beetje uit het oog verliezen.

Als Bram een echte assistente had gehad, dan was het met Bram nooit zo verkeerd afgelopen. Weet ik ook zeker. Aan de andere kant, sterke mannen dulden geen tegenspraak, niet op kantoor en ik denk ook niet in bed maar dat kunnen we altijd aan Jinek vragen, toch?

Ik denk dat Jinek een rooie kleur krijgt, want ze bloost nog wel eens , maar sportief genoeg is om die vraag te beantwoorden. Dan hebben we zekerheid. Ikzelf denk dat het een Ja wordt, het antwoord van Jinek bedoel ik.

Terug naar de Bram van nu. Eenzaam maar niet alleen hoop ik oprecht en druk bezig met de bijscholing, zodat hij de volgende deken kan verrassen en terug komt in zijn stad Amsterdam en ons, u en mij weer zal gaan trakteren op heel wat meer trucs, dan die loser van een Meijerink bij diezelfde Jinek kwam verdedigen, voor wat betreft zijn onbegrepen aanpak van het proces rond Dino S.

Dat had Bram heel wat beter gedaan, weet ik zeker!

Kortom, Bram als je deze blog leest, jij hebt geen levenslang gekregen, daarvoor was het gewoon niet erg genoeg. Doe je best en maak een beetje haast, daar aan de Vecht word je niet gelukkig.

Ze kunnen in Amsterdam bij de rechtbank wel weer een beetje “brammerig” gedrag gebruiken.

Leef naar je motto, het is een mooi motto en Bram, ik maak het ook tot het mijne!, als… jij terugkomt

“liever recht op sterven, dan op je knieën leven”

Bram tot snel!!

 

We spreken