Eigen Schuld Dikke bult

Volgens Ensie.nl (quote) staat “eigen schuld dikke bult” voor iemand die verantwoordelijk is voor zijn eigen daden en dat hij/ zij niet zou moeten klagen over de gevolgen, die hij/zij ervan ondervindt. Het is een spottend gezegde waarmee men, de overheid, aangeeft dat men niet moet klagen en dat kinderen en ouders verantwoordelijk zijn voor wat er geconsumeerd wordt. Synoniemen zijn “boontje komt om zijn loontje” en “wie zijn billen brandt moet op de blaren zitten”.
Maar met dank aan Ensie.nl, zoveel billen heeft de overheid niet. De Migratie billen, de Belasting billen, de Spaartaks billen en de Groninger billen, dat zijn er nogal wat en nu nog de D66 billen, want die branden ook aan één van de vele lonten, die Rutte brandend houdt. Hij had tijdens zijn verloren Congres ook nauwelijks tijd voor Sophie, maar wel voor zijn telefoon. Welke spindokter zou hem toen gebeld hebben. Zeker één, die opriep om de uitslag achter zich te laten en gewoon door te gaan met het desastreuze kabinetsbeleid. Lieve mensen, neem hem nou niet kwalijk, hij kan niet beter, hij heeft zijn Peter Principle (Lawrence D. Peter) allang bereikt.
Hij is daar allang over heen en aan zijn eigen bederf begonnen. Klopt, hij begint een beetje te ruiken, zeker na dat congres in Halfweg. Heeft ook wel iets symbolisch Halfweg. Halfweg, op weg naar het einde. Zijn staf gaat hem niet redden, zij hebben noch het charisma, noch de kennis om Rutte te vervangen. Een tussenpaus, ik wed op Remkes, om de jonge VVD goed bij elkaar te houden. Dat zal niet eenvoudig zijn, Sophie en Carolien haar zusje, zijn huidige assistente, (de appel valt werkelijk naast de boom) zijn geen tegengewicht voor de oppositie, die zullen gaan bestaan uit de BBB en Ja 21. Nou vind ik die Eerdmans ook een lul met een Kaagbril op, maar de kiezer heeft geen keus, tenzij de Politieke Partij Nederland uit de startblokken komt. Voorzitter gezocht en een secretaris, die het landsbelang voorop zetten.
Eigen schuld vandaag in de Telegraaf duidt op de migratiecrisis, maar zoals gezegd het zijn er zoveel.
Voorzitter gezocht.

Wij spreken