Eieren

 

 

Elke dag eet ik er twee, nu ook een beetje uit solidariteit met die 183 boeren, maar ook omdat ik het lekker vind.

Maar ook een beetje uit boosheid over de lamlendigheid van de NVWA, de “voedsel en waren autoriteit”. “Autoriteit in je broek”. Gewoon op je reet zitten en niets doen, de regeltjes volgen en niet opletten en informatie uit België leg je gewoon in de postbak van je collega die met vakantie is.

Dat is Nederland ten voeten uit. Het aantal boerderijen met een fipronil besmetting is gelukkig dit weekend teruggegaan naar 152. Maar één kippenboer is al failliet, te laat dus en er zullen er wellicht meer volgen.

Natuurlijk is het een bedrijfsrisico, maar om nu meteen te roepen dat het ministerie je letterlijk dood laat vallen is weer het andere uiterste en dat deed van Dam.

Deze slapjanus treed straks in dienst van de NPO en dan is alles weer vergeten. Want ja dan is hij niet meer verantwoordelijk. Zo gaat dat, niks terugkomen en verantwoording afleggen, nee gewoon weggaan en heel iets anders gaan doen. Heeft hij trouwens ook geen …verstand van. Al die boeren worden achtergelaten met hun financiële shit.

Jan Vos , een van de boeren heeft zijn rechtsbijstand verzekering ingeschakeld, maar Chickfriend de veroorzaker van deze narigheid neemt al een week de telefoon niet op. Weg, failliet of ervandoor met het geld.

Duizenden kippen worden of zijn al vergast. Ruimen heet dat. Ach het zijn maar kippen.

Als ik naar mijn poezen kijk denk, tja ruimen kost minder geld dan jullie nog een paar jaar in leven houden. Natuurlijk hebben mijn poezen een naam en kippen niet, niet die duizenden kippen. Wel die kip in de achtertuin bij de buren die mij elke ochtend wakker maakt of is dat een haan, zal wel een haan zijn. Hij heet Egbert en geniet zichtbaar van het leven. Die duizenden kippen in die hokken niet, die mogen twee jaar leggen en gaan dan naar de slager en daarna in uw soep. Smakelijk, zo’n plofkip! U liever dan ik !

Bij Rijsel, verreweg het beste en leukste restaurant ( drie maanden van te voren reserveren en dicht op zaterdag en zondag) van Amsterdam at ik voor Ajax- Nice een Bresse, zorgvuldig gegrild en geserveerd met een beetje overheerlijke sla. Ja een kip, maar wel een bijzondere uit “ la douce france”. Kip dus, maar deze keer had ik er geen plezier in hoe heerlijk het stukje vlees ook was. Ik kreeg die duizenden kippen maar niet uit mijn gedachten. Later in het stadion ook niet, daar zaten 55000 schreeuwende kippen te schelden op alles wat er ook maar gebeurde. Kippen in hokken en kippen in het stadion. Het enige verschil is dat die eerste kippen geen kans hadden en die andere kippen na afloop gewoon weer naar huis gingen. Wel met een nederlaag aan hun kont en dat was dan weer jammer en onnodig.

Wanneer staat onze overheid eens op en spreekt haar steun uit voor zo’n ernstig getroffen sector. Niet die lul van van Dam, die heeft wel iets anders aan zijn hoofd, of misschien ook niet, want van de omroep heeft hij ook geen verstand,

Een half miljoen eieren weggooien, die moet de familie Oving weggooien min twee, want die eet ik op. Zomaar een voorbeeld.

Het blijft onvoorstelbaar dat onze ministers, nul op rekest geven als een sector getroffen wordt. Ik zou zeggen, het gaat nergens over , eerst helpen en betalen en dan met zijn allen opzoek naar de schuldigen. Een paar honderd miljoen is niks voor onze overheid, Dijsselbloempje geeft ze zonder met zijn ogen te knipperen aan Brussel.

Moet wel, anders verliest hij zijn kans op een mooie baan.

In de wereld van de eieren wil hij niet werken, dus krijgen die niets.

Wat mij betreft, leve de kip en leve het ei.

En die slappe eieren in den Haag moeten we maar gewoon vergeten.

Oh ja Rutte, ei nr.1, was bij de Dames om ze feliciteren met hun prachtige prestatie.

Europees kampioen!

Ik ben benieuwd of zij ook een lintje krijgen zoals al die andere topsporters.

Op het bordes er mee en maak ze officier in de orde van Oranje Nassau, dat zijn al die ambtenaren na 30 jaar trouwe dienst ook.

Die hebben alleen gezeten, de Dames zeker niet.

Leve Holland en leve de kip ( met de gouden eieren) en leve het damesvoetbal.

 

Hoe zou het met Bram gaan?

 

 

Wij spreken