Gewoon over mensen

Dertien jaar was hij de verkoopbaas van BMW Amsterdam.
Succesvol, handig en snel en betrouwbaar. Een niet onbelangrijke eigenschap in de autobranche.
Met het verlenen van service was hij iets minder handig, Eigenlijk warende klagende klanten maar lastig. After-sales moest dat maar oplossen.
Toch was Hij succesvol. Een op en top automan en duidelijk aan een promotie toe en dat kan ook best want BMW Amsterdam maakt onderdeel uit van BMW Retail en dat zijn de vestigingen in Den Haag en Amsterdam. Zijn baas was geweldig tevreden. Die baas doet voorlopig alleen nog Amsterdam. Hij kan er best Den Haag bij hebben. Met twee vingers in zijn neus. Ook de baas in Amsterdam is aan een promotie toe
Maar het is (nog) niet gebeurd. De baas van BMW Nederland een Zuid Afrikaan, die zou die beslissing moeten nemen. Maar of hij dat durft is maar de vraag. Of misschien mag hij dat wel niet, want München het hoofdkantoor bepaald. Wie betaald bepaald geldt zeker voor de Duisters.
Jammer is het dat de bazen maar relatief kort blijven, Van een langdurige relatie is derhalve geen sprake, Onder BMW Nederland valt ook BMW financial services, de lease maatschappij die naast Alphabet de lease proposities voor de zakelijke BMW rijder verzorgt. Geen toppers die clubs, de klant is daar geen koning. Ook op het hoofdkantoor in Rijswijk overheerst de revolutie. De frequentie van vetrekkende medewerkers veroorzaakt onrust en de nieuwe benoemingen zijn niet altijd gedreven door de kwaliteit van de betrokkene, maar het aantal dienstjaren gaat boven kwaliteit.
“Een beetje dom”, zou Maxima zeggen.
BMW Amsterdam is leidend als het gaat om het aantal verkochte auto’s 1300 is het doel voor 2017, een ambitieus doel.
Misschien doet Ekris, ook een grote dealer net zoals van Poelgeest er meer, maar dat zijn verschillende vestigingen en dat telt niet. BMW Amsterdam is een kasteel onder de dealers en een bezoek zeker waard.
Terug naar Amsterdam en de verkoopleider aldaar.
Die promotie kwam er, niet naar den Haag, maar naar Alkmaar
Na het vertrek van de verkoopleider, beter een captain op een kleine dan een co-pilot op een grote zeggen ze bij de KLM , is er nu een nieuwe verkoopleider in Amsterdam en een nieuwe eerste man in Alkmaar.
Dusseldorp is de dealer in Alkmaar en met vestigingen in Hoorn en straks in Zaandam en wordt zij een geduchte concurrent van Amsterdam samen met van Poelgeest in Amstelveen, Heemstede en Naarden, gaat het nog spannend worden.
Maar ik ken de bazen en ondanks dit alles wint Amsterdam ruimschoots en met grote voorsprong, vooral als het gaat om service en beleving en dat is wat een koper zoekt. Al die bedrijven zijn garages maar BMW Amsterdam is een monument. Zeker de moeite van een bezoek waard. Ik zei het al. En ik herhaal het, gewoon gaan.
Of u ook koopt of niet, daar ga ik niet over, maar in Amsterdam een auto kopen is een feestje, een feestje dat je niet vaak overkomt, zeker niet bij een dealer. Geen gedram en geduw, gewoon rust en tijd om te kiezen.
Hé hé eindelijk eens niet over politiek, maar gewoon over mensen.
Fijne mensen, hardwerkende mensen. Mensen zoals u en ik!
Ja Cliff, het gaat ook over jou!
Nu nog een 5 TD met head-up display een open dak en dat alles in een executive uitvoering met zwart leer, voor mij en iedereen ( Ik dus) is gelukkig

Trouwens hoe zou het met Bram zijn.

Wij spreken