Die andere wereld

Ik weet niet precies hoe vaak John de Mol bijna failliet gegaan is , maar ik meen meer dan 1 keer. Joop van de Ende draaide ook niet zo lekker. Pas toen de heren, nou ja heren, in 1994 samen gingen onder de naam Endemol kwam er schot in de zaak. John had een schattig zusje en zij heeft serieus en vooral beschaafd carrière gemaakt  op de Nederlandse en Duitse TV. Opmerkelijk, zij Linda , het lieve meisje en hij John haar broer, de vechtersbaas.

Zijn doorbraak, Big Brother, de grote hit en ook de serieuze rijkmaker, Telefonica betaalde daar zo’n 5 miljard voor, was nou niet direct een chique programma. Allemaal eigenheimers, die zich dag en nacht lieten filmen in ruil voor ik zei het al, bekendheid en een beetje geld. Het hoogtepunt schijnt een vrijpartij, sex dus, geweest te zijn. John, ik kan en wil het ook niet ontkennen was een geweldige zakenman en hij heeft dit en vele andere programma’s voor onvoorstelbaar veel geld verkocht. Hij heeft ook anderen rijk gemaakt. Zijn directe staf mocht in zijn geluk delen en ja 1% van 5 miljard, daar kun de rest van je leven stil van leven. John, een familieman is nooit een patser geworden. Hij heeft een mooi huis in Portugal gekocht en aardig optrekje in het Gooi en een vliegtuig, omdat dat nou eenmaal makkelijk is, dat dan weer wel. Maar nu zoveel jaar later, blijkt toch dat niet alle legoblokjes goed gestapeld zijn. Zijn “the Voice” is hem tussen de vingers door geglipt. Dankzij Ali B, waar komt die man in hemelsnaam vandaan en dankzij zijn zwager Jeroen is hij zijn kroonjuweel in een klap kwijtgeraakt.

Hoe kan dat nou zou je zeggen. Zo’n controlfreak, hoe kan hem dat nou gebeuren. Wel het antwoord is simpel, mannen als de Mol en daar zijn er veel van, worden geadoreerd, naar de ogen gekeken en niet zo heel weinig dames zijn ook bereid ver te gaan, als zij denken hun avonturen met succes te kunnen afronden. John is dat niet overkomen, maar er zijn rijen heren, die met hun huidige vrouw getrouwd zijn en ergens nog een paar kinderen uit een vorige relatie verstopt hebben. Wat John heeft kunnen voorkomen is zijn zusje Linda niet gelukt. Het is geloof ik haar derde serieuze relatie en als je 57 bent dan komt zo’n onsmakelijke breuk als een enorme dreun aan.

Zoiets komt natuurlijk niet uit het niets en Vieze Jeroentje, ik hoorde vanavond bij Beau, dat dat zijn bijnaam op jonge leeftijd was, had Linda niet uit pure liefde opgepikt. Geld zal ongetwijfeld een rol gespeeld hebben. Het was lachwekkend om te zien hoe Pappa John het deed voorkomen of hij eigenlijk van niets wist en dat hij vond, dat als er dames waren, die zich geschoffeerd of geïntimideerd voelden, zij dat dan maar aan de producer van dienst moesten melden.

Als je Ali B hebt horen schreeuwen tegen Waylon, dan laat je dat als opkomend sterretje wel uit je hoofd. Van John sr. heb ik nooit iets verkeerds gehoord, maar dat kan ik niet zeggen van John jr. die een van zijn vriendinnen op verschillende plekken van de wereld alle hoeken van hun verschillende (hotel)kamers heeft laten zien en laten we eerlijk zijn, op eigen kracht had hij het in televisieland niet zo ver geschopt.

Ik herinner mij nog een ‘Linda’, waarbij de naamgeefster van het overigens prima blad, een van Johnnies vriendinnetjes welkom heette in de familie en haar uitlegde, dat ze graag stampot aten en vaak spelletjes met elkaar speelden. Nou dat vriendinnetje heeft het volgende nummer van dat blad toen niet gehaald, ze zou het ook met Sr. gedaan hebben en dat spelletjes spelen nam Jeroen, de partner van Linda, zelf wel heel letterlijk. Spelletjes in je broek, zou mijn zoon zeggen.

De wereld van John en zijn vele zenders is de wereld, die het Nederlands TV publiek gekregen heeft en je krijgt vaak wat je verdient.  Wij verdienen dat dus en daarmee begeven wij ons in een wereld, waar wij stiekem wel bij willen horen: Johan Derksen, Beau van Erven Dorens, Albert van der Linde, Shownieuws noem maar op. Niveau, ik dacht het niet.

Het is die andere wereld. Het is niet mijn wereld, ook niet uw wereld,

Het de wereld van John,

 

Wij spreken.