Het gaat nog slechter dan gedacht

De krant van vanochtend: Kosten Lockdown op bordje ondernemer.

Chocoladeletters om blij van te worden. Natuurlijk wisten wij het allang, Den Haag regeert op kosten van ons, de burgerij en elke Euro die zij uitgeven wordt door U en mij verdiend. Het maakt ze niet uit, er is immers geld genoeg. 90 Miljard had Wopke klaar staan om de gevolgen van de pandemie op te vangen, weet u het nog 90 miljard. Jij Wopke, kon ongelimiteerd lenen, immers de rente was historisch laag en een staat kan niet failliet. Het excuus dat onze kinderen onze schuld moeten betalen gaat niet op. Ik ben ook kind geweest en in mijn tijd werd dat ook al geroepen. Mijn generatie moest gaan betalen, omdat den Uyl kwistig met geld strooide. $400 miljard hebben we uit de Groningse boden getrokken. Met dat geld hebben we o.a. de bijstand gerealiseerd. Nu is Groningen dicht, maar de bijstand niet.

We hebben  het goed voor elkaar voor diegenen die niet werken, maar als je wel werkt ben je de sjaak. Zeker nu, nadat bedrijven getroffen zijn door de lockdown en de regelingen moeten worden terugbetaald. Terugbetalen? dat is nou werkelijk het laatste waar we aan moeten denken. Terugbetalen gaan we pas doen als we weer een flinke spaarpot hebben en zover is het voorlopig nog niet. Het klopt, dat de meeste bestuurders geen flauw benul hebben wat het betekent om geld te verdienen. Bij ondernemers is de 25e van de maand een moment van paniek! Kan ik ze deze maand weer betalen. Zeker nu die prijzen zo verschrikkelijk gestegen zijn. Kijk naar de benzine, €2.10 per liter als je per ongeluk  langs de snelweg moet tanken. Waarom zo hoog, waarom geeft Rutte geen opdracht de belasting op die benzine onmiddellijk te te verlagen, in ieder geval met het ooit gestolen kwartje van Kok. Wel nee de belastingen stijgen lekker mee met de benzineprijs en met de gasprijs en de elektriciteit.

Oh ja  voordat ik het  vergeet, de belasting op fruit kan niet naar beneden, lukt niet vanwege automatiseringsproblemen bij….. precies!

Een meevaller voor  Den Haag een tegenvaller voor ons, het plebs.

Je zou verwachten, dat iemand in Den Haag daarover zou beginnen, beginnen, maar nee dat gebeurt niet. We hebben er zin in zei Sophie van de VVD bij WNL, we hebben er zin zei D66er Rob Jetten, de man die het het verschil tussen CO2 en Stikstof niet wist en nu de minister van klimaat is. Je zou er om moeten lachen als het niet zo triest was.

Het gaat niet beter met ons, het gaat alleen maar slechter en bovendien de Russen komen er nu echt aan. Dat het nooit meer zou gebeuren, zien we aan de investeringen die onze leiders in ons leger hebben gedaan. Niets, helemaal niets en nog steeds niets. Wij hebben Ollongren op Defensie. Ze heeft een boekje gekregen, werkelijk , waarin staat wat het verschil is tussen een  sergeant en een sergeant-majoor. Te triest voor woorden en een belediging van al die generaals, die hun leven lang strijden voor het belang van een goed uitgeruste krijgsmacht. We hebben geen kogels om te schieten en tanks hebben we moeten leasen. Ooit hadden we er genoeg, met de gele rijders. de beroemde gele rijders, het korps rijdende artillerie. Hebben we verpatst, die tanks, hadden we niet meer nodig.We gaan weer op de fiets net zoals in 1940. Wel een elektrische, hoop ik maar.

Ja, die kosten voor die Lockdown, nu hebben we Sigrid. Hebben we ook niets aan, nooit iets gedaan dat met geld te maken had, behalve uitgeven dan. Vertrouwen, nul. Ambtenaren genoeg, maar vertrouwen nul. Ambtenaren hoe goed dan ook hebben leiding nodig, net zoals soldaten en Sophie en Rob. Leiding met een grote L. Visie, Visie hebben ze nodig. waar gaan we naar toe en waar willen we naar toe.  Dat is nogal een verschil. Maar Rutte heeft geen visie en houdt niet van Visie. Voor Visie moet je bij Pearl zijn.

Met Europa gaan we nergens naar toe, behalve naar nog meer ruzie. Ruzie maken zit mensen in het bloed. Vredig samenleven niet.  Poetin is een man met een minderwaardigheidscomplex, nergens voor nodig, maar hij heeft het. Rusland is een prachtig land met een geweldige historie en een heroïsch volk. Rusland is geen land om bang voor te zijn, maar we worden gedwongen dat wel te zijn. Tanks aan de grens. Zouden het onze oude tanks zijn, wij hebben ze toen verpatst, aan wie ook al weer.

Het maakt allemaal niks uit, het veranderd niets aan de kosten van de pandemie, die moeten wijzelf betalen….. verhoogd met een beetje extra belasting, gewoon omdat we dat altijd doen.

wij spreken