Leuker kunnen we het niet maken…..

Leuker kunnen we het niet maken.

 

Voor niets gaat de zon op, althans voorlopig. Overeen paar jaar hebben onze vrienden van GroenLinks de “ zon op” belasting geïntroduceerd.

Zonder betaling geen zon, ik zie het voor me. Auto’s rijden niet meer door de straat, gewandeld wordt er mondjesmaat en er wordt gestept. Aan elke step hangt een metertje. Afrekenen per stepje of als je wandelt per stapje.

Immers de gebruiker betaalt en de “stepper stept en de wandelaar wandelt! Er moeten begrotingen gedicht worden en alle hobby’s moeten kunnen worden betaald. En dat betalen, dat doen wij. Met zijn allen, dat hebben we zo afgesproken, met elkaar.

Vroeger, toen ik nog jong was, was geld verdienen een deugd, met de opbrengst waarvan je leuke dingen kon doen.

Dat, zo hebben we ook weer met elkaar afgesproken, doen we niet meer. Wat we verdienen brengen we weg en dat wordt dan weer verdeeld onder de armen van de armen.

Als er iets overblijft dan gaat dat naar onze leefomgeving, de frisse lucht of naar de kinderboerderij waar wij een getrouwe kopie van een koe kunnen zien.

Koeien hebben we ook niet meer vanwege het mestoverschot. Het mestoverschot en het kolenoverschot, het wateroverschot en het hertenoverschot. Overal hadden we teveel van en dat hebben we opgeruimd.

Onze linkse broeders hebben dat voor ons gedaan. 10.000 parkeerplaatsen in Amsterdam, let op, gaat gebeuren!

Het ruimt wel op zo. Nederland wordt er ruimer van. Geen water meer te bekennen, nergens meer een kolenberg en ook de hekken rond de duinen kunnen weg. Alle herten zijn doodgeschoten en het wild dat ooit leefde op de Oostvaarder plassen is verkocht aan Hongarije. Daar hebben ze steppen en dus de ruimte.

Wij kunnen van dit alles niemand anders de schuld geven dan onszelf. Wij hebben al die idiote partijen gekozen en wij hebben de PVV en Denk een kans gegeven. Wij hebben het goed gevonden, dat onze auto’s aan de kant gingen en we in die overvolle, nooit op tijd rijdende treinen geduwd werden.

Wij en alleen wij hebben onze vrijheid opgegeven. Wij hebben de beelden van onze helden omgetrokken, straten nieuwe namen gegeven en scholen vernoemd naar Groen Linkse helden. Het “Jesse Klavertjes park” om er maar eens een te noemen of de “jkvr. Kajsa Ollongrenvijver”.

Zo kan ik wel door gaan, maar ik wil onze grote voorgangers niet voor gek zetten. Het is dankzij hen dat wij een klimaatakkoord hebben, dat wij eerlijk hebben leren delen en dat wij weer fiets in plaats van ons in dikke vervuilende auto’s voort te bewegen.

De wereld is veranderd, veel is teruggedraaid en simpeler gemaakt. Met dank aan de Groenen en de Rechtsen die het beetje geloofwaardigheid dat ze nog bezaten opgeofferd hebben aan het ideaal van het pluche. “Bij ons staat uw hypotheek als een huis”, wie kan het zich niet herinneren. Het stambeeld van Rutte in de wijk Vathorst in Amersfoort is er nog getuige van. Een groot liberaal staatsman turend over de weilanden waar eens het IJsselmeer lag

Dit alles ligt ons vandaag in het verschiet, zeker als we morgen op Pechtold, de nieuwe burgemeester van Amsterdam hebben gestemd of op al die groenen die overal kleine bijstand potjes leegeten.

Leuker gaan zij het voor ons niet maken en makkelijker al helemaal niet.

 

Wij spreken