Boven het Maaigras.

 

1.2 miljoen Nederlanders hebben op hem gestemd, op Baudet en dat zijn bepaald niet alleen de inwoners van Bloemendaal en Wassenaar, die zitten er wel degelijk tussen, maar de grote aantallen komen toch echt gewoon uit het hele land.
Kortom Nederlanders hebben aangegeven, dat het anders moet en hebben Baudet het vertrouwen gegeven om hun belangen te vertegenwoordigen in het Haagse.

Nu nog in de Eerste Kamer, maar straks als het voor het “eggie “gaat wellicht ook in de Tweede kamer.
Nederland heeft zoals verwacht gehypt gereageerd, al opgeroepen tot een aanslag, justitie vindt dat het wel meevalt, maar ik niet.

Corné en de Amsterdamse dame, die Paf riepen hadden maar één bedoeling met hun opmerking, oproepen tot geweld. Volgens mij is dat strafbaar, ook al zeg je sorry. Gewoon een voorbeeld stellen en direct ingrijpen, zou ik denken. Geen slappe hap meer. Maar en dat vind ik oprecht, de schuld ligt ook bij Baudet zelf. Zijn totaal verkeerde reactie na zijn verkiezingsoverwinning leidt in ons land en ik denk overal, tot verbazing. Thierry is helemaal niet de geëxalteerde intellectueel die hij probeert te spelen. De uil van Minerva getuigt van een verwaandheid, die on-Nederlands is en hem op den duur ook parten gaat spelen. Gewoon, “ We hebben gewonnen en bedankt allemaal op naar de Tweede Kamer” was meer dan genoeg geweest. De uil had gewoon in zijn of haar boom kunnen blijven zitten.

Terecht zeggen de commentatoren, dat als Thierry naast gestudeerd ook geleerd zou hebben, hij zich zo niet gedragen zou hebben en als hij lid van Minerva, het Leids Studenten Corps geweest zou zijn, hij al bij het begin van zijn studententijd tot de orde geroepen zou zijn. Zo verwaand gedraag je je niet en bovendien, het is dom.

Winnen is prachtig , maar Max roept ook niet dat Vettel niet kan rijden of dat Hamilton een grote klootzak is en dat doet Thierry wel (een beetje). Met zoveel woorden nog wel en Wigmans citeren moet hij al helemaal niet doen. Dom, dom , dom.
Als Thierry niet ook straks in een zwarte BMW met zwaailicht wil zitten en wil gaan wonen op een steeds wisselend schuiladres, dan moet hij ophouden met deze flauwe ingestudeerde grapjes.

Gewoon stoppen en je verantwoordelijkheid pakken. De stemmen van 1.2 miljoen inwoners, dat betekent wel iets. Ik zou er even van wakker liggen, niet lang, maar wel even.
Ik roep mijnheer Otten op ook zijn verantwoordelijkheid te nemen en Thierry te wijzen op de consequenties van zijn gedrag. Gewoon omdat Wilders heeft aangetoond dat excentriek gedrag en geschreeuw over domme dingen tot niets leidt. Wilders heeft ons land een hoop geld gekost en het heeft ons niets, maar dan ook helemaal niets gebracht. Kappen dus Thierry, gewoon je werk doen en geen naaktfoto’s meer en géén theater over niets!

Thierry nog even kort samengevat, als hulpje voor de komende weken:
Wij Nederlanders willen verandering,
Verandering in ons land, verandering op het gebied van de hierna volgende zaken:
-Een betere verantwoording van de rijksuitgaven, ons belastinggeld, zowel op nationaal als provinciaal niveau.

-wij willen begrijpen waarom wij gidsland moeten zijn daar waar het het klimaat betreft. -Wij willen ook begrijpen, waarom onze leiders ten koste van alles concessies aan elkaar doen (dus tegen hun beloften aan ons de kiezer in ) en hun principes daarmee verkwanselen ( onbetrouwbaar)

– wij willen begrijpen waarom, jonge ingeschrevenen in het grote huizenboek gepasseerd worden door “statushouders”
-wij willen ook begrijpen waarom onze ouderen en dat zijn er inmiddels heel veel, gekort worden op hun pensioen en niet de verzorging krijgen waar zij recht op hebben. -en last but not least willen wij, dat de ons beloofde verbetering van de koopkracht ook daadwerkelijk plaatsvindt.

Onze volksvertegenwoordigers laten het op veel plaatsen liggen, Thierry en daar ergeren wij ons al jaren aan. Eigenlijk sinds Pim aantrad.
Pak je verantwoordelijkheid, ga niet bij Harry zitten, dat is niet jouw doelgroep, was een foutje van Pim en geef het linkse journaille niet de kans en de gelegenheid je in de hoek te drijven met hun vaak vileine, maar soms ook terechte vragen.
Denk aan die Nederlandse uitdrukking als het over de hoogte van het maaigras gaat en wat er gebeurt als je daar boven uitsteekt!
‘je ….gaat er af! (figuurlijk natuurlijk)

Wij spreken