Geachte heer Derksen, Beste Johan

 

 

Ik heb weer genoten van jouw gepruttel bij Voetbal Inside gisterenavond. Soms vind ik jullie gebrabbel een beetje plat, maar ik moet er wel om lachen. In deze wereld vol van verbeteraars zou ik me van de kritiek van bijvoorbeeld Jan Slagter en Marianne Zwagerman helemaal niets aantrekken. Zwagerman is gefrustreerd en dat begrijp ik want deze vrouw heeft het moeilijk. Uit alles wat zij over jou schrijft blijkt dat en Jan Slagter, de man, nee de dictator van Max, “beter goed gejat dan slecht bedacht” is gewoon een viespeuk. Zowel qua uiterlijk en qua gedrag en jouw opmerking over het feit dat hij door een jong meisje ( Lilian Marijnissen) “gepijpt” werd past helemaal bij het beeld dat deze man oproept, zodra je hem in beeld ziet.

Een zielige viespeuk.

Schijnheilig vind ik bovendien zijn uithaal naar jou gisteren waarin hij aangaf, dat hij jou onmiddellijk de tent uit zou schoppen als jij op hem dezelfde kritiek zou hebben als je had op Galjaard en RTL. Het personeel van MAX weet nu waar het aan toe is. Geen woord van kritiek op de baas. Ik denk dat Erland Jan Slagter gebeld heeft en dat dat telefoongesprek ongeveer zo gegaan is:

(J)“He Jan met Erland hier, hoe is ie?

Hè Erland, ja met Jan hier, hoe is het met jou,?

(E) Nou wel goed Jan. Druk en een beetje gedoe hier dat heb je vast wel gehoord. (J)Jazeker, wat een klootzak die Derksen, zou die bij mij niet moeten proberen. Ik schopte hem er meteen uit. Zeker na dat pijp verhaal over mij, laatst in hun programma! (E)Precies Jan daar bel ik je ook over. Kijk die klootzak van een Derksen heeft mij bij mijn ballen, de kijkcijfers lopen terug, de advertentie-inkomsten lopen terug. Met Wendy heb ik een beetje gedoe over Thijs, althans er staat veel over ons in de kranten en die trut van het AD, Angela de Jong, dat wijf weet niet eens wat pijpen is Jan, heeft een kut stuk over mij en Humberto geschreven. Over al onze programma’s trouwens. Nou is die Humberto ook een klootzak om een affaire te beginnen met Dionne, dat kost hem kijkers en dat heeft hij kennelijk niet begrepen. Wat een lul! Maar goed Jan, weet je wat jij voor mij zou kunnen doen?

(J) Nee Erland zeg het eens?
(E) Nou zou jij ergens in een programma kunnen aangeven dat jij dat gedrag van die kloot van een Derksen niet zou pikken en hem eruit zou trappen, Televizier ring of niet!

Ja Jan dat zou mij helpen, erg helpen zelfs, want alhoewel hun contract afloopt bij Voetbal Inside is het een van de weinige programma’s waar ik nog wat aan verdien, met een hoop kijkers.

(J) Erland, na dat pijpverhaal heb ik het helemaal gehad met die arrogante lul van een Derksen, dus doe ik dat graag voor jou! Ik zal het nog een beetje aandikken en er iets moois van maken.

(E) Dat zou mooi zijn Jan, heel mooi, kan ik goed gebruiken. Mooi, mooi en neuk je nog een beetje Jan?

(J) Erland, niet met Ingrid natuurlijk, die koek is wel op, maar als ik de kans krijg, ja dan vind ik dat wel lekker en jij?

(E) Jan, je kent mij en tja er lopen hier heel wat lekkere wijven rond, kijk maar naar Wendy en tegenwoordig worden die wijven steeds brutaler, laatst had ik er een die……. Ach laat ook maar zitten. Jan jij weet als geen ander hoe het hier werkt bij de omroep…. ( vette lach).

(J) Ja Erland, dat weet ik, heel goed.

(J) Leuk dat je gebeld hebt en we zullen die Derksen eens even te pakken nemen. Ik heb trouwens begrepen, dat die Zwagerman dat ook gaat doen bij BNR, dus dat wordt een stevig weekje voor die klootzak”

(E) Jan al vast dank en groeten.

(J) Ja jij ook

Einde gesprek.

Johan zo moet het ongeveer gegaan zijn, het is allemaal te toevallig.

Het is een groot zooitje inteelt daar bij de omroep, het houdt elkaar boven water. Overigens nu ik je toch spreek, gisterenavond was die nicht van een Albert van der Linden bij Pauw om zijn nieuwe musical te promoten.

Over vriendjespolitiek gesproken, niet om aan te zien de musical over Annie, ouwe meuk waar Joop en Albert nog wat geld mee hopen te verdienen. Vreselijk en uit de tijd.

Maar goed Johan, trek het je niet aan, ik weet zeker dat John vandaag of morgen belt om jullie een grote plek bij SBS aan te bieden, voor meer geld dan je nu bij RTL krijgt, kortom ik zou me geen zorgen maken.

Groeten aan Gijp en Renée en oh ja, doe me een plezier vraag Hansie wat vaker en Jan Boskamp wat minder. Jan gaat steeds meer binnensmonds praten, zal wel door zijn kunstgebit komen, maar het is niet meer om aan te horen.

Johan, alvast bedankt en sterkte de komende maanden,

 

Wij spreken