Arme Jesse

Ik heb je gezien gisteren, op alle zenders. Blauw pak, rode das en een mooie bos haar!

Aardige vent, dat denk ik echt. Iemand die oppakt en meeneemt en vertroetelt.

Serieus, dat doe je goed, of beter dat draag je bij je. Jij bent geen Segers, of Sybrand.

Trouwens Sybrand komt ook steeds beter uit de verf.

De journalisten en dan vooral de cameramannen hebben gisteren hun werk goed gedaan.

Vond ik echt. Een beetje CNN zelfs, goed nieuws, leuk om naar te kijken.

Bij Jinek, ik vind haar steeds beter worden, ging het jammer genoeg voor jou wel een beetje fout.

Hoe je het ook probeerde je kreeg het niet uitgelegd, zelfs Lalaland, niet lilaland, moest erbij gehaald worden.

Een veilig stukje land ergens in Noord-Afrika, waar al die economische vluchtelingen

een veilig bestaan konden opbouwen. Het ging zelfs zover dat Nigeria in beeld kwam.

Ben je er zelf wel eens geweest Jesse, in een van die landen. Ik wel, ik heb de armoede gezien, niet alleen in Noord-Afrika, maar ook in het midden en in het zuiden.

Ik heb mij nooit afgevraagd hoe dat nou kwam, ik wist het. De elite daar onderdrukken de bevolking overal, er is geen uitzondering. Daarnaast bevechten de stammen elkaar. Voor jou Jesse , om het begrijpelijk te maken: de Friezen vermoorden de Groningers en omgekeerd. Je kunt het je niet voorstellen, maar het is echt waar.

 

Terug naar Jinek, ze bleef en dat deed ze goed, maar doorvragen en jij bleef ontwijkende antwoorden geven. Jij weet heus wel dat zo’n akkoord dat jij wilde niet kon. 100% garanties bestaan niet. Niet in Nederland, niet in Europa en dus zeker niet in Afrika.

Spanje betaalt Marokko een vermogen per jaar om haar eigen bevolking in het land te houden, opvang in de eigen regio heet dat. In Marokko zelf dus, hoezo eigen regio? Wordt de Marokkaanse koning boos, dan laat hij 1000 Marokkanen de Spaanse enclave in Marokko binnen dringen. Ladders tegen de muren van 6 meter hoog en hoppa ze zijn in Europa. Gooien hun identiteitsbewijzen weg en ga dan maar eens na waar ze vandaan komen. Onbegonnen werk. Er gaat veel geld van Spanje naar Marokko, heel veel.

Jesse is dat onze toekomst? Geld betalen aan de Nigeriaanse dictator om zijn eigen bevolking tegen te houden. Voorkomen we zó die rubber boten op Middellandse zee?

Gelukkig gaf je zelf uiteindelijk het antwoord op het vragenvuur van Jinek : de eigen beweging uitbouwen. Geile bijeenkomsten met duizenden aanhangers die Jesse, Jesse roepen.

Geen regeringsverantwoordelijkheid, gewoon in de oppositiebankjes af en toe wat roepen. En weer terug naar de beweging. Wordt dat net zo’n beweging als Wilders heeft?

Zonder Wilders is die beweging weg, gaat dat GroenLinks ook gebeuren Jesse? Ik denk het wel, want er zijn er niet zoveel als jij, een opvolger is moeilijk gevonden. Beetje Populisme zou ik denken. Persoonsverheerlijking. De gevestigde orde wil dat allemaal niet. Die hebben gekozen voor rechts, voor rust en duidelijkheid. Ook voor minder immigranten, ja echt, niet minder Marokkanen, maar minder van alles. Die willen dat zoals dat in jullie taal heet, dat de lastige dossiers worden opgelost, zoals de problemen met de belastingdienst en de problemen met de veiligheidsregio Noord-Holland waar €300.000,- aan een interimmanager van de brandweer wordt betaald. Enorme bedragen aan parasieten uit de samenleving. Wij willen dat de huizen in Groningen nou eindelijk eens gerepareerd worden. Dat de treinen op tijd rijden en dat de files blijvend worden opgelost.

Jesse jij verdient € 120.000,- per jaar plus, want je bent ook nog de leider van de fractie.

Een prachtig salaris en dus een prachtig leven. Jij staat terecht midden in de belangstelling, dat voelt ongetwijfeld goed. Jij hebt macht, macht die je kunt gebruiken om iets goeds mee te doen. Macht ook om idiote dingen te eisen. Wij zijn Nederland, wij zijn klein, wij ambiëren geen continue voorbeeld functie. Wij zijn afhankelijk van al die grote landen om ons heen. Als het daar fout gaat, gaat het bij ons helemaal fout. Jesse wij hebben niet eens meer een eigen luchtvaartmaatschappij , die hebben wij voor niks verpatst aan de fransen. Hoe erg is dat en die komt nooit meer terug. Dag KLM. Bijna waren we Akzo kwijt en de ABNAMRO. Jesse jij en jouw collega’s moeten voor ons zorgen, niet alleen voor jouw achterban, maar voor ons allemaal. Voor Nederland! Begrijp je dat Jesse, voor ons allemaal. Als wij niet nog meer vluchtelingen willen, dan moet jij Jesse er voor zorgen dat, dat gebeurt. Klinkt misschien gek. Zie ons maar als jou aandeelhouders. Jij bent gekozen in de raad van bestuur van Nederland en nou moet jij de wens van de aandeelhouder uitvoeren. Nee ik heb het fout!, jij wil helemaal niet in de raad van bestuur. Jij wil die verantwoordelijkheid niet. Jij bent gewoon een activistische aandeelhouder die het geweldig vindt om een beetje de boel op te schudden.

Er zijn heel veel mensen zoals jij in Nederland, die geen verantwoordelijkheid willen, maar wel verandering. Hun verandering, “Samen voor ons eigen” ik schreef het al eerder, Koot en Bie.

Maar het was ook niet eenvoudig voor jou. Kathelijne heeft veel te vertellen, de migratie industrie en daar wordt veel geld verdiend, zit op jouw nek en artsen zonder grenzen wil ook meer geld, steeds meer geld. Sterke lobby circuits waar de gewone burger geen weet van heeft, jij wel en dat maakt het voor jou niet simpel om gewoon ja te zeggen tegen Herman Tjeenk. Ja ik begrijp het wel.

Toch ben ik persoonlijk wel blij. Want dit was pas het eerste dossier, wat te denken van klimaat, inkomensverdeling, de extra belasting op autoverkeer, daar moesten jullie nog over beginnen, nee ik moet er niet aan denken.

Jesse ga terug naar jouw achterban, naar Kathelijne, naar Paul en naar Femke, naar jouw vertegenwoordigers in de Eerste kamer en leg ze nog keer uit wat jou gisteren bij Jinek niet lukte….. waarom niet, ik weet het wel en jij ook!! niet leuk maar het moet gewoon …arme Jesse

 

 

Wij spreken