14

 

 

Daar sta je dan, samen met Kathelijne helemaal alleen in dat grote den Haag met lege handen.

Iedereen is boos op jullie, omdat je steeds weer wat anders wilde.

Dachten jouw collega’s dat het “kat in het bakkie was”, kwamen jullie weer met een nieuwe eis,

De laatste, ja ik heb het ook maar uit de kranten, was nog een stad van 25000 vluchtelingen erbij.

25000 Dat is echt heel veel en dat boven op de 190.000 die we al hadden afgesproken.

Niet uit Syrië, kan ik me nog voorstellen, Aleppo of zoiets maar nee, uit Noord Afrika.

Daar hebben ze Europa ontdekt, alsmede het feit dat brood bed en bad hier prima geregeld zijn en dankzij jullie nog beter geregeld zouden worden.

Voorrang op een huurhuis, televisie, een schotel aan de muur om vooral niets uit het thuisland te missen en een mobieltje, ja dat hebben ze allemaal om toch vooral contact te kunnen houden met het thuisfront, ( gaan ze vaak ook met vakantie naar toe)

Gestruikeld over de migratie, want daar hebben we het over, migratie :” het verplaatsen van bevolkingsgroepen” ,niet eens over vluchtelingen.

Die dramatische beelden van overvolle boten op de Middellandse zee vinden wij allemaal verschrikkelijk Jesse, je bent niet de enige.

Mensensmokkelaars, hufters die geld slaan uit stakkers, die op zoek zijn naar het paradijs.

Een paradijs dat wij ze niet kunnen en willen bieden Jesse.

Hebben we het geld niet voor

Ja Jesse daar staan jullie dan en dan te denken dat je maar 14 zetels behaald hebt, nog geen 10% van het totaal van 150 kamer zetels. Wel een hele grote broek die je hebt aangetrokken.

Wat wilde je nou nog meer, nou het ligt hier voor mij en dat is nogal wat.

Uit de kleuter folder, ja die heb je òòk geschreven, een folder voor mensen zoals ik met weinig verstand van zaken, lees ik dat alle boze dingen van deze wereld, zoals kolen en auto’s weg moeten en dat we de Noordzee vol gaan zetten met windmolens, we gaan meer leraren betalen, niet we gaan leraren meer betalen, nee we gaan meer leraren betalen, omdat onze kinderen onderwijs te kort komen.

We gaan de belastingontduikers aanpakken en we gaan de zorg ontdoen van management lagen en het geld dat overblijft geven we terug aan de zorg.

We gaan de armen geld geven, want er mogen geen armen meer zijn en we gaan de bossen sparen, wegen leggen we liefst niet meer aan.

Multinationale bedrijven sturen we weg, als ze zich niet aan jouw regels houden en we gaan tegelijkertijd zorgen voor meer banen!

We gaan het gebruik van de trein stimuleren. En de tarieven omhoog gooien, dat wel!

14 zetels, daar kun je dat best allemaal van realiseren. De anderen krijgen dan gewoon niets of heel weinig. Alexander wilde heel graag met jou in zee en Matthijs ook, maar gelukkig voor ons wilden Mark en Sybrand uiteindelijk toch maar niet. Godzijdank.

14 zetels en daar sta je dan en trouwens Alexander ook, die voelt zich helemaal verneukt!

Ja Jesse, kijk het zit zo: er is een groot verschil tussen gelijk hebben en gelijk krijgen en weet je Jesse, als jij nou gelijk gehad had, ja dan was er iets te zeggen voor jouw programma, maar dat allemaal in èèn regeerakkoord. Jesse dat pikt niemand.

Daar heeft Nederland niet voor gekozen

Meer windmolens, minder wegen , meer migranten, meer geld voor het klimaat, Jesse dat hebben we niet, dat blijft er niets over voor Sybrand, Alexander en Mark.

Jesse dat heet,” je hand overspelen”. Knap van Herman, dat hij je zolang serieus genomen heeft, dat hij je nog een keer heeft laten langs komen. Als ik Herman geweest was, had ik al tijdens de eerste babbel tegen je gezegd, dat gaat niet lukken vriend.

Het volk Jesse, waarvan maar een klein percentage op jou en Katheleine gestemd heeft is natuurlijk een beetje gek. Die hoef je dus ook niet te vertellen wat er fout gegaan is. Waarom jullie de schuld van het mislukken van de formatie krijgen? Nee niks, nada, geen toelichting, geen info, in de auto en weg, of waren jullie op de fiets naar het Catshuis gekomen?

Zo moet je dat niet doen Jesse, of komt er weer een meet-up waarin jij in hemdsmouwen, met vooral veel aanhangers achter jou, zoals Obama, jouw grote voorbeeld, dat deed?

Zo’n meet-up, ander woord voor bijeenkomst, klinkt oh zo spannend, waar jij uitlegt waarom de andere partijen niet mee wilden doen. Dan ga jij jullie partij programma, opgeschreven in de “kleuter-folder”, nog eens uitleggen. Ik ga dat zo hier ook even doen!

Kathelijne, politica sinds 2017, althans dat staat ergens, kan dan ook haar duit in jouw zakje doen! Ze was er per slot van rekening zelf bij.

Wat wilden jullie nou?

Ik pak de kleuter folder en citeer:

-jullie hebben veel plannen voor Nederland ( dat is mooi)

-die gaan jullie ons één voor één uitleggen ( dat is nog mooier)

-jullie willen een land waar we allemaal bij horen (dat doen we toch al ?)

-iedereen hoort erbij of je nou arm of rijk bent ( Jesse dat is dubbelop allemaal, is het zelfde als iedereen)

-iedereen doet mee of je nou ziek of gezond bent ( Jesse dat is weer hetzelfde, iedereen is iedereen)

-we willen goed zijn voor elkaar en naar elkaar luisteren ( zijn Medelanders sterk in, naar elkaar luisteren en jullie natuurlijk bij uitstek)

-en jullie en ik ook vinden dat we goed moeten zorgen voor dier en natuur. (gepikt van Marianne Thieme)

Op pagina 2 van de kleuter folder schrijven jullie nog een keer precies hetzelfde op in Jip en Janneke taal. Waarbij jullie kinderen en het goed zorgen voor mensen in andere landen bijvoegen.

De Polen, de Hongaren , de Tsjechen, de Fransen, etc. etc., gaan we allemaal goed voor zorgen. Die bedoel je toch ook Jesse?

Aan het eind van pagina 2 leg je uit dat wij op de volgende pagina’s kunnen lezen wat jullie van GL nou precies bedoelen.

Maar Jesse , dat ga ik niet meer lezen want jullie liggen eruit, weg vier jaar wachten en dan maar hopen dat de zoon van Herman jullie beter begrijpt of er eerder uitgooit, was misschien het beste geweest, ook voor Kathelijne!

Jesse nog even dit, jouw gewauwel heeft ons 90 dagen gekost, dat is een kwart van een jaar, 35 dagen was genoeg geweest, dat is minder dan 10% van 365, het aantal dagen van het jaar, het percentage van jouw zetels, 14

 

14 het nummer van een grote Nederlander: Johan C

 

Wij spreken