Beschikbaar….. maar Geschikt ???

In alle jaren dat ik als headhunter  gewerkt heb en trouwens nog werk, was en is een vereiste voor welke functie dan ook van doorslaggevend belang, te weten, bewezen ervaring. Oftewel werkervaring en wel succesvol! Een shortlist wordt door de headhunter opgesteld ten behoeve van de opdrachtgever, opdat deze een voorlopige kan kunnen maken.

Ik heb het natuurlijk niet over een stagiair, nee ik heb het over een leidinggevende functie aan een complexe organisatie, met een groot aantal medewerkers. Talenkennis en kwaliteiten als spreken in het openbaar en goede manieren, zijn daarnaast een  vereiste.

Hierbij geef ik u een rijtje namen van kandidaten die weliswaar beschikbaar zijn maar niet per definitie geschikt. Hier zijn ze:  Mick Adriaansens , Dilan Yesilgöz,  Conny Helder, Dennis Wiersma, Christianne van der Wal, Mark Harbers, Liesje Schreinemacher, Henk Staghouwer, Aukje de Vries, Christophe van der Maat, Alexandra van Huffelen, Carola Schouten, Sigrid Kaag, Rob Jetten, Ernst Kuipers, Franc Weerwind, Kajsa Ollongren, Hugo de Jonge, Wopke Hoekstra, Karien van Gennip, Hanke Bruinslot, Gunay Ulu, Hans Vijlbrief, Marnix van Rij, Vivianne Heijnen, Maarten van Ooijen.

Al deze kandidaten, hebben nauwelijks bestuurlijke ervaring op landelijk ( ministerieel) niveau noch een passende opleiding, de enige uitzondering op deze lijst is Ernst Kuipers, hij voldoet in principe aan alle criteria, maar hij is al zo lang zo hard aan het solliciteren, dat  ik denk dat hij iets  met de jongens  van Big Pharma die Corona in de lucht houden, te maken heeft.

Een minister van justitie, Dilan Yesilgöz, die geen rechten gestudeerd heeft en geen enkele maar dan ook geen enkele ervaring op dit vakgebied. Kijk Ferd keek altijd op dezelfde kwaaie manier als er weer eens iemand was neergeschoten, maar Ferd wist wel waarom hij kwaad keek, daar had Ferd echt voor gestudeerd en doorgeleerd.

Neem nou Alexandra van Huffelen, hoofd buschauffeur, hoofd belastingschandaal en nu hoofd koninksrijkrelaties. Maar zij is ook en dat heb ik  voor u mijn lezer uitgezocht, één jaar voorzitter geweest van de Fietsersbond. Houd U vast dit is echt waar. De Fietsersbond!! Dat haar heeft er niets mee te maken.

Bijna, zo niet alle namen hierboven, zijn de namen van ambtenaren, mensen waarbij relevante kennis ondergeschikt is aan de plaats op de lijst.

Wethouder of Wopke het zijn functies of namen die voorgoed in het “vergeet me niet” register van de overheid komen te staan.

Er zijn speciale parkeerplaatsen aangelegd voor hooggeplaatsten die een foutje hebben gemaakt, maar die na een paar jaar weer mogen terugkomen. Mark Harbers is er zo een. Oh ja ik vergeet Kajsa, die heeft ook de Zweedse nationaliteit. Een minister van Defensie van het Koninkrijk der Nederlanden met twee paspoorten. Dat vindt Poetin geweldig…. Functie elders??

Ik ook! Een gelukkig 2022 gewenst.

 

Wij spreken.