Instaschande

Instaschande is een door mij zelf bedachte en inmiddels vastgelegde, naam met de bedoeling, dat daar slechte foto’s op gepost kunnen worden.

Ik hoop dat ik het allemaal goed schrijf, want eigenlijk is het van vóor mijn tijd en dus eigenlijk niet van mijn tijd. Instaschande of  instapschade, dat weet ik nog niet zeker. Daar kunnen de lezers van deze post als het moet over beslissen. Beide producten, want dat zijn het, zijn eigenlijk te gebruiken als de vervanger van Instagram.

U hebt een post op Instapschade, dat klinkt toch eigenlijk te gek en dan weet je zeker dat als je naar die Post kijkt je vreselijke foto’s van éen van jouw vrienden of bekenden te zien krijgt. Kijk ik bedoel het zo. De huidige fotop’s op Instagram zijn over het algemeen niet om aan te zien en het gluren vanuit een hoekje richting het spiedend oog van de telefoon heeft naast iets komisch ook iets tragisch. Hoe in de war moet je zijn, als je zo op de foto wilt, maakt niet uit met wie. Ik zag een kerstfoto van een vriend met grijzer dan grijze haren, gefotografeerd staand voor een zojuist grijs geschilderde muur, zijn vrouw zag er stralend uit maar, ach arme, hij had geen gezicht meer over. Ja en dan al die babies die het te verduren krijgen op dat Instagram, nou die kunnen bij mij op de website tegen een bescheiden vergoeding.

Het voordeel is dat als je eenmaal op Instapschande gestaan hebt, je eigenlijk niet meer terug kunt. Dat heeft trouwens ook weer zijn voordeel, want dat gepruts en geprots is dan afgelopen en naarmate het succes van Instapschande groter wordt zal het  succes van Instagram afnemen, tenminste  dat denk ik. Dat hoop ik.

Over gepruts gesproken, van de week las ik in de NRC, hoe Wopke, Rutte genaaid had. Mooi verhaal van Tom Jan Meeus. Rutte wilde wel weer een keer met die linksen, maar dat verdomde Hoekstra God zij dank. Ik zag Rutte al met Klaver het regeer akkoord schrijven. Hypotheekrenteaftrek weg en wel in 1 keer, autobelasting verdubbelen en de gasprijzen lekker hoog houden, dan gaat iedereen vanzelf wel van het gas af. Zo heeft Rutte het ooit ook met Samson gedaan. Die Samson, die nu belastingvrij in Brussel voor ons Franske mag en klussen flink ook. In een bijlage van het FD vorig week, vond Diederik Nederland maar een prutsland en voor het klimaat en de stikstof maakte het geen reet uit wat wij deden. Echt waar het stond er. Hij moest zelfs een beetje om ons lachen, echt!

Ooit, Ooit heb ik gedacht dat als de hypotheekrenteaftrek zou worden afgeschaft, er wel een compensatie voor zou komen, loonbelasting omlaag of BPM afschaffen, maar niets daarvan. Gewoon, Samson wilde het graag en Rutte wilde lekker blijven zitten, dus geregeld. Niks geen compensatie. Nou dat zag Wopke al aankomen, dus die is er voor gaan liggen en na een paar dagen martelen  zei Rutte dat hij het wel goed vond. Zonder Wopke en Liselotte was ook niks.  Dat met Klaver dan en dat Hij Rutte dus gewoon zou doen wat Hoekstra wilde. Sophie vond het ook goed en Carolien ook.

Sophie en Carolien op Instagram zult u ze wel kunnen zien de dochters van Hermans en beide assistentes van Rutte. Loek Hermans en zijn dochters, hoe het mogelijk is, ik weet het niet, maar daar in Den Haag, daar achter de gordijnen, daar gebeuren dingen, die zelfs op Instaschande niet gepubliceerd mogen worden.

Dan nog een mooie om af te sluiten Instagram is een zusje van Facebook en dat is weer van nou ja maakt niet uit. Vanavond kreeg ik twee posts van twee managers van twee BMW dealers 1 op Instagram met zijn dochters uit zijn denk ik tweede leg en de ander was op Facebook, met een aanbieding van winterbanden. Wie van de twee mag door naar de volgende ronde, ik weet het denk ik wel, maar laten we dat nou gewoon op Instaschande eens gaan uitzoeken.

Doet U mee

 

wij spreken