Barbara B(laar)sma beprijst

Ja , ja het is even nadenken, maar ik bedoel die licht hysterische hoofdeconoom/ directeur Amsterdam van de Rabobank, Baarsma. De vrouw die er echt alles aan doet om de opvolgster van Wiebe Draijer te worden. Een D66 icoon aan de top van de Rabobank, de Boerenleenbank. De bank, die onder de ontzielende leiding van een man met de achternaam Dr(a)aijer, van de bank voor iedereen, de bank voor sommigen is geworden. Die bank die, terwijl Nederland sterft van de stikstof uitstoot en de CO2, weigert om de boeren een nieuw perspectief te bieden door hun hun leningen kwijt te schelden in ruil voor een verdere sanering, lees investeringen in duurzaamheid. Dat klinkt goed , dat “lees”, ’t geeft iets serieus aan dit stukje frustratie, of aan dit blogje zoals u wilt. Frustratie, ja wel een beetje, want terwijl de would-be kopie van Hans van Mierlo, Matthijs van Nieuwkerk, met zijn eigen productiemaatschappij en zijn nieuwe liefde, vanuit Twente, zijn goddelijke gang kan gaan op BNN- Vara, moeten wij van zijn regelmatige gast in DWDD, Baarsma, zij heeft natuurlijk meegeschreven aan het programma van D66, horen dat wij eigenlijk een persoonlijk CO2 budget moeten krijgen en dat wij armen dat kunnen ruilen met rijken, die dan weer naar Ibiza kunnen vliegen, zoals ze nu ook al doen, alleen dan met medeweten van de door D66 overgenomen Staat der Nederlanden. Het zal niet voor niets zijn, dat een vrouw (D66?)met de naam Trompetter de voorzitter van de RVC van (B)rabobank  is geworden, waarvan B(l)aarsma dan die Trompetter is . Begrijpelijk, nee nou voor mij ook niet, maar feit is dat wij, terwijl de Amerikanen de baas van Al- Qaida, met een precisieschot kunnen doden in Kabul en Nancy Pelosi  met een bezoek aan Taiwan  Xi Jinping  uitdaagt en daarmee onze wereld op zijn kop zet, moeten luisteren naar een (B)Rabo mevrouw, die vindt dat CO2 beprijsd moet worden. Om gek van te worden, beprijzen is het woord van 2022. Beprijzen, is duurder maken, natuurlijk ten gunste van de schatkist, want dan worden mensen zich ergens van bewust. Kon ik vroeger af en toe eens een pijpje opsteken, nu is dat een keer per dag geworden, omdat Tabak beprijsd moest worden, nadat op de verpakking van mijn 50 grams pakje ook nog eens een foto van een stervende man gedrukt werd. Engbekken zijn het daar in Den Haag, bij de afdeling beprijzing, een afdeling die weer rechtstreeks rapporteert aan Sigrid, onze diplomaat die op haar beurt weer een foto van een Ayatollah heeft aangeleverd, een foto die ze stiekem gemaakt heeft, toen ze dat eerste en laatste bezoekje aan Iran bracht.

“Nederland O Nederland, waar de mannen moeten wijken voor het vrouwelijk geweld, dat nu eindelijk mag regeren na eeuwen te zijn gekweld, waar bakfietsen domineren en de man nu voorgoed zwijgt, en waar vluchtelingen bepalen, wie er straks een huisje krijgt”.

Met een vrouwelijke minister van Financien, met haar beste vriendin aan de top van KLM, haar tekst schrijver bij de (B)Rabobank (Boeren Rabobank) en Trompetter als baas van de RVC van diezelfde bank en wie weet ook lid van …. juist D66. Het is geen toeval dat Barbara haar gang kan gaan, want haar baas Dr(a)aijer, de vertrekkend voorzitter van dezelfde bank, is prominent lid van …… D66. Kortom de cirkel is rond, het is gewoon de D66 carrousel waarin wij met zijn allen zitten, een carroussel die  zij wel kunnen betalen en wij niet! Daarom bekt het zo lekker, beprijzen, Barbara, vriendin en regelmatig  gast van……. Matthijs,  de van Mierlo van dit decennium. Zo komt alles op zijn plaats. “Barbara beprijst…. als voorbode van wat Sigrid van plan is”.

Maar…. de Grand Prix gaat door en Sjaak van der Tak, die met de “ruggengraat als  een tuinslang”, geweldig, krijgt spraakles en komt voorlopig niet op TV , beloofd.

Wij spreken,  en leve Caroline.