BBB

Het is zover, ik ben lid van de Boeren Burger Beweging, de BBB. Ik weet dat omdat ik een welkomstbrief en een T-shirt ontvangen heb. Het staat er met grote letters op. Ik heb het nu één keer gedragen, binnenshuis dat wel en ook nog verkeerd om. Maar het stond zelfs verkeerd om best mooi en het voelde goed.

Ik bewonder die mevrouw uit Twente omdat zij zegt wat zij en wij allemaal eigenlijk denken. Waarom moet het zo’n rotzooi worden, waarom luisteren wij niet naar al die hoogleraren. columnisten als Véloo en Plasterk, als het gaat om de natuur en Stikstof. Waarom moet het op Rutte’s manier en kan het niet op de onze. Waarom moet uitgerekend Remkes namens het kabinet of liever namens Rutte en Kaag optreden, Waarom juist hij. Was er nou werkelijk niemand anders? Natuurlijk wel, maar  ze willen het niet, het moet op hun manier en niet anders. Het doet er niet dat Staghouwer en van der Wal echt niets van de materie weten, het maakt niet uit dat Financien op een andere en betere manier de kosten heeft berekend. Van der Tak , met zijn onverstaanbaar gebrabbel ,heeft op alle zenders verklaard, dat nu de taboes van tafel zijn hij met zijn reet namens het LTO weer aan tafel gaat zitten.

Niets is zo erg om als bestuurder niet op het pluche te mogen zitten en Jaap zat al even niet meer op dat pluche. Jaap hoorde even bij de mensen waar hij voor zegt te staan, maar dat is helemaal niet de bedoeling, nee Jaap wil aan tafel. Eigenlijk maakt het niet uit aan welke tafel. Zelfs als Remkes erbij zit is het prima. Remkes, de puinruimer van Rutte, de adjudant van Rutte, de afbreker van Rutte. Laat mij maar even heeft hij, Remkes, tegen Mark gezegd, tijdens hun telefoongesprek, laat mij maar even, ik krijg ze wel klein. Ik bluf ze wel even weg. Geef me er af en toe een borrel bij en het komst helemaal goed.

Natuurlijk en dat vind ik ook, willen wij geen brandende hooibalen en asbest op de rijkswegen en natuurlijk willen wij geen tractoren bij de Villa van Christiane voor de deur en willen wij niet dat tuig, politiewagens omver gooit. Nee dat wil niemand. Maa, na alle affaires veroorzaakt door de verschillende kabinetten Rutte is het niet alleen tijd voor wat anders, nee het is tijd voor de grote omwenteling.  Er heerst terecht een grote onrust onder de bevolking, leven is overleven geworden, terwijl onze overheid bij al die prijsstijgingen garen spint, immers de belastingen stijgen gewoon mee en dat is weer goed voor de schatkist.

Op TV suggereerde een Medelander, dat als er eventueel boeren zouden worden uitgekocht, er niet direct over de afkoopsom 50% betaald zou moeten worden, 50% belasting wel te verstaan. Niemand reageerde, tot mijn stomme verbazing. Nou ja stomme verbazing, het was een NPO programma en die leven van belastinggelden, dus veel tegenspraak zal je over het onderwerp ” belasten” niet horen.

De oorlog in Oekraïne krijgt overal de schuld van, zelfs van de schandalige winst die Shell dit kwartaal gemaakt heeft, maar zeg nou eens eerlijk, die winst moet toch ergens vandaan komen. Die winst is toch gewoon te danken aan het verschil tussen de inkoop en de verkoopprijzen, die Shell gehanteerd heeft en die verkoopprijzen verhoogt met 80% of meer belasting die hebben wij toch gewoon betaald. Wij in Europa, want Shell levert ook aan België en Frankrijk. Alle prijzen stijgen en iedereen heeft daar al een reden voor bedacht, zelfs die van de Staatsloterij, met meer dan 10 %.

Waar is dat nou voor nodig, nou gewoon lekker voor de schatkist, want daar gaat overschot en dat is veel ,rechtstreeks naar toe, naar de algemene middelen.

Nou lieve mensen, ik denk en hoop en verwacht dat de BBB, mits groot genoeg daar wat aan gaat doen en ik wil helpen, daar waar ik dat kan en ik hoop, maar ja hoop is ook uitgestelde teleurstelling, maar ik hoop, dat mijn lezers, dat ook willen doen. Gewoon helpen om van dit Nederland, weer ons Nederland te maken, zonder dat daar een revolutie voor nodig is.

Leve Caroline, Leve de BBB , Leve Max en Leve iedereen die gisteren Zondag zijn of haar droom heeft waargemaakt.

Wij spreken