Baan

 

Het is zondag, de zon schijnt, het is weer even zomer in Nederland.

Een sportzondag, de grand Prix van Oostenrijk met Max en Wimbledon, reden genoeg om thuis aan de buis te blijven zitten, maar eigenlijk is dat zonde. Naar buiten lijkt mij beter, even de zorgen weg wandelen, of op een terrasje in de zon.

Niet nadenken, zondag is de dag om even niet na te denken. Gewoon even niets. Verstand op nul en blik op oneindig.

Toch zijn er zorgen voor velen die dit lezen. Een baan, werk, collega’s gewoon geld verdienen weer meedoen en erbij horen.

Hoe belangrijk is dat niet, het belangrijkste wat er is. Deel uitmaken van de maatschappij. Er zijn 100 redenen om een baan te verliezen, velen van u kunnen er helemaal niets aan doen. Directies in verre landen besluiten en hier in Nederland moeten die besluiten dan maar uitgevoerd worden. Een paar gesprekjes met personeelszaken en daar ga je. Mij gebeurt het niet, maar erg genoeg gebeurt het wel en dan……. Eerst de ontkenning, dan de realisatie dat het echt zo is en dan …. na wat klussen of misschien wat vaker wandelen met de hond, dan komt het moment dat je terug wilt, terug naar de maatschappij. Daar tel je weer mee!

Hoe doe je dat nou, weer terug aan het werk, weer een leuke baan met toekomst. Ook als je de 45 al gepasseerd bent of erger de 55.

Het kan, ik weet het, het is mijn vak om mensen in die leeftijdscategorie weer aan het werk te helpen. Ik doe al 20 jaar niets anders. Geeft veel voldoening, juist dat werk. En werk is het, zeker! Het is niet eenvoudig maar het kan. Teamwork, samen en elke dag. Teleurstellingen bestaan niet, afzeggingen zijn kansen en er zijn zoveel banen. Er zijn maar weinigen die echt weten hoe ze snel een nieuwe goeie baan kunnen krijgen. Erg weinig.

Het gaat te ver om het proces in zijn volle omvang te beschrijven, maar het is een proces, waarbij de kandidaat en zijn adviseur samen knokken voor die ene oplossing. Een goeie baan via een goed CV. Liefst in de buurt van de woonplaats, maar als dat niet zo is dan maar verhuizen, of op zoek naar tijdelijk onderdak.

Alle registers trekken we open, want die baan moet er komen. Er is niets belangrijkers. Vechten voor jezelf, dat is eigenlijk best gaaf, zeker als het lukt. En het lukt.

Dat is een prestatie van formaat. Ik weet dat, heb het zoveel keer meegemaakt. Zeker 100 keer of meer. Gek maar het geeft voldoening, veel voldoening. Dus aan de slag graag.

Stuur een mail met uw CV en verdere relevante persoonlijke gegevens, vooral de ( gegeven) reden voor ontslag. Belangrijk om te weten, voor de mensen die met u aan de slag gaan. Ook de successen en de “ failures” voor zover u ze weet dan wel te verstaan.

Wat kost het?. Het kost een maand salaris bruto, te betalen in 2 keer het eerste deel bij aanvang en het tweede deel als de baan gevonden is. Lijkt mij heel eerlijk, want dan moet de adviseur echt aan de slag, anders kan hij naar zijn centen fluiten.

Waar gebeurt het, wel in Amsterdam, Haarlem en Den Haag en in Amersfoort. Niet te ver weg van uw woonplaats en goed bereikbaar met het OV. Kortom geen enkele reden om niet te beginnen. Morgen, nu even de zon in, even ontspannen op een terras of kijken naar Max.

Het e-mail adres:info@volgmijnu.nl en u krijgt binnen 1 dag antwoord.

Het is tijd om te beginnen, het is tijd voor weer een beetje zon in uw leven.

 

 

Wij spreken