Max

Max

 

Dat was dus kut, max 500 meter voor Max en de TV kon uit. Geesink gevallen en Max aan de kant. Het zal wel aan mij liggen, maar zodra Nederlandse sporters iets gaan presteren tillen wij ze op een schild en daar lazeren ze binnen de kortste keren weer vanaf. Max winnaar in Barcelona, maar dat was een foutje van anderen. Geesink gisteren in de bergen was gewoon goed, maar je zag dat hem de kracht ontbrak of misschien wel de wil. Daarna in alle programma’s vertelde Geesink dat het vandaag een beetje een rustdag zou worden maar nee hij valt en is uit de tour. 14000 Medelanders zijn in Oostenrijk en betalen zich blauw en wat gebeurt er met Max? Versnellingsbalk kapot en nog een tikje van Sainz en ja hij kon naar huis.

Kiki u heeft haar gezien op Wimbledon, naar huis na de eerste ronde, ja in Parijs ging het nog goed en Nürnberg ook, maar hoe dichter ze bij Nederland kwam hoe slechter het ging. Max, het is een mechanische sport, is aan zijn team en de techneuten overgeleverd, maar Geesink, Bertens en al die andere knechten van de tennis en wielersport, moeten het echt van zichzelf hebben.

En ze hebben het niet, gewoon niet. Vechten tegen zichzelf, elke wedstrijd opnieuw. Zou dat iets Nederlands zijn, dat vechten tegen jezelf. Ik weet het niet, heb het nooit hoeven doen. Wel tegen anderen, maar nooit tegen mijzelf. Gek.

Maar goed, dan Rob Kamphues, kijken na de wedstrijd prima, maar een uur voor de wedstrijd vreselijk. Vorige keer schreef dat Olav wel vervangen kon worden, maar ik stel mijn mening bij. Olav blijft samen met Jack. Waarom moet dat nou, een uur meneer Kamphues zo lang i beeld, er is zoveel te zien en te genieten, al was het maar Max in zijn lederhosen, met viool. Nee wij moeten een uur lang lijken en luisteren naar dat ge-OH van Kamphues en zijn vrienden. Het gaat nergens over, laat mij gewoon kijken naar wat de camera brengt en als ik iets wil horen over wat Robert Doornbos vindt, en die vindt van alles, dan zoek ik dat wel op.

Die Kamphues, krijgt te veel zendtijd en dat moet echt minder.

Irritante baas, voor wie en dat is ook Nederlands, de camera een geil ding is waarmee hij zichzelf kan neerzetten.

Ben ik een azijnpisser, ja wel een beetje dat geef ik toe, maar…… ik heb wel een aardige kijk op de mens en …heel vaak heb ik wel gelijk. Soms een beetje, vaak een boel.

Uit met Kamphues en zijn kompanen. Vaker andere gasten en laat Olav, want die kan dat goed, zelf dat programma maar presenteren. Het gaat toch alleen maar over de trainingen en wat roddels. Die kunnen we net zo goed meteen van Olav horen, Ja toch ?

Scheelt ook weer geld.

Dit moest ik even kwijt, weg met Rob!

Ja smaken verschillen en mijn smaak is duidelijk. Rob wilde vandaag Max na afloop nog een kansje geven, “kon toch niet zo zijn dat de auto van Ricciardo beter is dan die van Max”. Nee dat was niet zo, dus Rob gewoon stoppen……… en Max, op Silverstone, volgende week, wat rustiger aan s.v.p.!

 

Wij spreken