Zwarte Piet

Het gaat goed met Nederland.

Alle economen roepen het,  de economie draait als een tierelier en dat alles ondanks Corona.

Waar winden we ons in godsnaam over op. Ja de prijzen van sommige ( lees alle) producten zijn 1/3 hoger, maar met een inflatie van 5,4% doet Nederland het toch niet zo gek

Het CPB, PBL, SCP de DNB en alle andere planburo’s,  die in opdracht van ons omgehakt kabinet werken, laten elke dag, ja   serieus elke dag is er wel rapport, horen dat het goed met ons gaat. Macro, dat wel. Over Poetin en Northstream hebben we het nauwelijks, nee nee nee. Het gaat goed met ons. alle door de staat gesponsorde omroepen dragen de boodschap  uit, Nederland is terug op weg naar de top.

Mark die door de bomen het bos allang niet meer ziet, houdt zich van aan Kaag. Maar dat blijkt een rietKaag en daar kun je wel in liggen , maar je er aan vasthouden dat gaat niet. Nee Mark is eenzaam, eigenlijk al heel lang, want voor zover ik weet heeft hij thuis niemand die  s’avonds aan het avondmaal zegt : He Lul wat heb je nu weer gedaan. Nee ik zie hem niet lepeltje lepeltje met Sophie of met een van de andere VVD Dames liggen, keus genoeg, maar nee dat zie ik niet. Een nummertje zelfreflectie,  geen nummertje zo maar, maar een nummertje zelferectie.

Maar nu naar het hoofdonderwerp van deze column, Zwarte Piet.

Juist vandaag wil u verlullen dat ik nog steeds in zwarte Piet geloof, de tijgers van onze schoorstenen en assistenten van Sinterklaas. Blank van oorsprong, maar pikzwart na een avond glijden door die paar schoorstenen die ons landje nog heeft. Voor de goede orde, ik geloof ook in de roetveegpieten, dat  zijn zwarte pieten in opleiding, of en dat schijnt ook zo te zijn, dat zijn luie Pieten. Pieten die geen flikker doen en stiekem de zak met snoep leeg vreten.

Nee een echte zwarte Piet is zwart en glimmend van de transpiratie. In het echt zijn ze natuurlijk blank of bruin, maar  niet zwart. Ik weet dat, want toen mijn vrouw nog in het Sinterklaas comité van Amsterdam zat heb ik,  met eigen ogen gezien hoe witte en donkere pieten zwart werden gemaakt. Ze werden natuurlijk niet echt zwart gemaakt, dat gebeurde pas jaren later. Nee, daar in het gebouw van Nuon aan het water werden ze zwart geschminkt. Jongens, meisjes , vaders en moeders, homo’s en hetero’s, mensen dus, allemaal mensen op weg naar een dagje plezier.Ik zou het zo weer doen. Zo’n mooi pak aan en kinderen blij maken met pepernoten of een cadeautje. Op weg met Sinterklaas door de haag van duizenden zou ik ook alle Sylvana’s een handje pepernoten geven, want pieten discrimineren niet. Pieten zijn geen racisten, Pieten zijn kindervrienden en s’avonds als iedereen naar bed gaat gaan de zwarte pieten onder douche en zijn het daarna weer de gewone mensen, die zij het hele jaar waren en ook altijd zullen blijven. Groen. geel bruin of wit.

Maar…. het wordt toch allemaal anders, want als ik allang op de wolk woon waar alle vaders naar toe gaan, hebben wij in dit land alleen nog maar warmte pompen, en hoe je een zwarte piet uit een warmtepomp moet krijgen dat is mij een raadsel. we moet het eigenlijk aan mijnheer Feenstra vragen, die monteert de warmte pompen voor Vattenfall, of ie daar misschien iets op weet.

Dus het zijn de niet Kick Out’s of Sylvana’s die ons onze Piet door de neus geboord hebben, nee het zijn de klimaatactivisten, die mensen die geloven dat de aarde een enorme transitie heeft doorgemaakt en dat wat vroeger 1 miljoen jaar duurde of meer, nu in een paar jaar gebeurt.

Amersfoort aan zee. zelfs Sinterklaas moet daarom lachen. Macro lachen

Ps Ps Om 15.13 schrijft een vrouw van kleur Carolina Trujillo in het NRC, dat Max Verstappen vanavond door geen statement te maken tijdens de Grand Prix van Saoudi Arabië, zoals Hamilton met zijn helm en `vettel met zijn vrouwen kartwedstrijd impliciet `zijn zegen geeft aan het bewind van vriend Bin Salman”

Dat betekend dat wij bij GrandPrix in het oosten, bij  de GrandPrix van Rusland en die Kazachstan en Turkije  moeten gaan demonstreren.

Carolina, heb je Max gesproken?, wat een goedkoop en laf verhaal.

 

Wij spreken