Wij

 

 

Wij is een van de belangrijkste woorden in onze taal.

Wij is een klein groepje Nederlanders 200.000 misschien, te weten alle betalende leden van onze politieke partijen. Wij zijn tegelijkertijd 16.500.000 Medelanders.Wij zijn diegenen die besluiten nemen, vertegenwoordigt door 150 parlementariërs en duizenden ambtenaren, die oncontroleerbaar voor ons en zoals u vaal leest voor onze parlementariërs, hun goddelijke gang gaan. Wetten bedenken en vooral uitvoeren. Ik tel voor mijn gemak alle raadsleden, parlementariërs van onze dorpen en steden en hun uitvoerders, de wethouders niet mee. Dat zou mij en dus ook u wat te veel worden.

Wij, waarom vind ik dat nou zo belangrijk. Wel om de volgende reden.

Alle bovengenoemde personen, mannen en vrouwen mag niet meer , personen dus gebruiken het woordje wij als zij weer een onbegrijpelijk besluit moet verklaren.

Daar komt ie : wij hebben besloten, wij willen ( dat zijn u en ik ) wij mogen ( dat zijn weer u en ik ) wij hebben met zijn allen en ga zo maar door.

Wij worden verneukt dat staat er nooit bij, wij wisten het niet ook niet en wij doen lekker wat Brussel ons opdraagt ook niet, waarom omdat wij dat niet willen.

Wij willen geen elektrische auto’s, gewoon omdat er geen laadpalen zijn, wij willen niet steeds meer belasting betalen, wij hebben dat allemaal besloten en dit zijn maar twee voorbeelden. Wij wordt gebruikt door al die ambtenaren, die betaald door hun werkgever onze overheid, ons het leven zo zuur mogelijk proberen te maken

Lees het verhaal in de kranten over de KLM, Dijsselbloem heeft uit pure ( P.v.d.A) chagrijn) dat staat er letterlijk, ons recht om als aandeelhouder onze stem te laten klinken, laten lopen. Pesten om te pesten. Dag KLM, dag Blauwe trots.

Wij hebben dat gedaan, want wij hebben Dijsselbloem daar neer gezet. Samson deed dat natuurlijk maar Samson, dat waren Wij en Asscher dat zijn wij ook. Mark kan niet zonder Wij.

Wij zijn vreselijk belangrijk, alleen wij weten dat niet of Wij zijn gek. Ik denk het laatste. Wij zijn knettergek. Natuurlijk zijn Wij ook Jaloers, Wij gunnen de ander niets alleen onszelf. Tenzij het de hoofdprijs in de postcodeloterij betreft, dan mogen de anderen in de straat ook wat hebben, als Wij maar het meeste krijgen. Wij dus en eigenlijk niemand anders.

Ik hoop oprecht dat u mij begrijpt over dit belangrijke onderwerp. Onze Wij de komende 4 jaar, als ze dat tenminste halen, zijn Mark, Sybrand, Alexander en Gert Jan. Dat zijn Wij!!! Zij beslissen voor en over ons ( ons zijn Wij ) omdat Wij dat goed vonden. Wij hebben ze gekozen en daarmee een mandaat gegeven. Kamerleden en raadsleden gesubsidieerd door NGO’s (niet gouvernementele organisaties) nemen beslissingen over en namens ons. Zij zijn ook Wij!

In Brussel, zitten Wij ook, onze vertegenwoordigers, verdienen zo’n drie maal modaal en vertolken onze stem. Maar omdat Wij maar een heel klein landje zijn, hebben Wij weinig of eigenlijk geen invloed en zij maar verdienen.

Wij doen ook aan nepotisme, dat is in goed Nederlands, je familie bevoordelen, kijk maar de dochter van Loek Hermans, de grote graaier, zit in de kamer en de zoon van het overleden CDA kamerlid en zelfs fractie voorzitter, mijn oud collega Enneüs Heerma, is de adviseur van Sybrand bij de onderhandelingen. Opgeleid in het bedrijfsleven, welnee, dat vonden Wij niet nodig. Hop zo de kamer in. Via een woordvoerderschap en wat gerommel in de coulissen. Hij weet niet wat Wij willen. Alleen wat goed is voor zijn voorman en zijn partij. Niet voor Wij, ik bedoel ons.

God zij met Wij, God beware Wij of…… ik ben de draad kwijt

 

Wij spreken