Voortschrijdend afzicht

Ik kan niet anders dan met meer dan gewone belangstelling de berichtgeving over de nieuwste crisis, nu de corona crises volgen. Ik moet wel want ik ben de doelgroep. Niet alleen ben ik dat qua leeftijd, maar omdat de tante van Mark, Angela M. gezegd heeft dat 60% van haar eigen familie, de Duitsers, het ook krijgen en omdat tante Angela altijd gelijk krijgt van neef Mark……… krijgen 60% van ons Medelanders het ook.
Dat gaat Mark ons straks vertellen. Om 7 uur op alle zenders!
Net die twee sprekende poppen gezien, buikspreker Rutte was goed uit beeld gehouden. Maar je hoorde hem praten, Pop “Blikken” Bruno de fantasieloze ambtenaar en Pop Arie, letterlijk om te huilen. Maar ik weet het, ik weet hoe het gaat, in den Haag hebben ze 1 ambtenaar die Duits spreekt en 1 spreekt er Frans. Die vertalen de teksten die ‘s avonds op het Duitse en Franse nieuws komen en de volgende dag komen die dan als beleid bij ons op de televisie. Omdat het vandaag zondag is en Mark met zijn vrienden is wezen vissen mogen Bruto sorry Bruno en Arie de Sjaak zijn. Niet te veel overigens, want er moet iets overblijven voor Mark want die gaat morgen het volk toespreken, zoals Trump dat ook doet in de State of The Union. Het Nationaal Rampenfonds van Koot en Bie is er niets bij. Wopke heeft miljarden over blijkt nu en terwijl heel Europa de kroegen sluit ontvangen wij de Belgen hartelijk in Sluis. Lekker nog een avondje extra zuipen en verdienen.

Het is zo makkelijk om altijd maar kritiek te hebben op die Hagenezen, maar wat daar gebeurt is zo onherstelbaar stom dat iets anders, iets leuks zeggen, gewoon niet kan.
De badinerende manier waarop Mark ons jongens en meisjes toespreekt samen met die baas van het RIVM die het ook niet weet, maar het wel mag zeggen? Ik word er zo naar van.
Gewoon een “wuhannetje doen, alles in 1 X op slot. Flikker al het ge-polder de sloot in en toon 1 keer daadkracht. Beter nog Mark, waarom vraag je Tante Angela niet of haar experts het hier willen komen vertellen. Ze hebben ten slotte vijf jaar ervaring met Hollanders, Mark, weet je nog. Dit jaar 75 jaar geleden. Vrijheid, van….
Als tante Angela dan binnenkomt, dit keer om ons te helpen, vertrekken Rutte, Bruno, Arie, niet te vergeten Wiebes, misschien wel naar Londen, net als toen… en dan doen wij, net als Angela gisteren deed: de grenzen op slot,
Voorgoed,

Sterkte allemaal

Wij spreken,