Voetbal vrouwen en meer

2,5 miljoen kijkers bij de laatste wedstrijd en Johan Derksen vond het mooi.
Dan moet het toch wel vreselijk gesteld zijn met de programmering van de TV deze zomer. Als Derksen het mooi vond, hoef ik niets meer te zeggen!
Volgens mij zijn die andere 15 miljoen Medelanders met vakantie, want anders waren er 5 miljoen kijkers meer geweest. John de Mol mag jaloers zijn . Eindelijk eens een fatsoenlijk programma, dat kijkers trekt en niet zo’n beetje ook.

Het lijkt goed georganiseerd, alleen dat vervoerscontract met Mercedes was volgens de Duitsers niet helemaal je dat. De “Mannschaft bus mocht, heb ik begrepen niet worden gebruikt! Foutje, dat moet je met de Duisters niet doen!
Bert van Oostveen kan dus toch wel wat, al heeft hij de laatste jaren van alles gedaan om ons van het tegendeel te overtuigen.
Ik heb de laatste wedstrijd niet gezien, maar volgens de kritieken is het toernooi geslaagd.
Wat geweldig ook dat van Breukelen weg is, met dank aan Johan en René en een beetje Wilfred. Maar eigenlijk dank aan Hans zelf, zoveel stommiteiten op een rij, dan kun je er op wachten. Nou dat hebben we met zijn allen gedaan, niet te lang gelukkig.

Michel van P zou het gaan oplossen, maar die man heb ik nog niet zien langskomen, met oplossingen wel te verstaan. Die is druk met zijn baan in Nyon het hoofdkwartier van alles wat voetbal is.
Wat een verwaande eikel is dat geworden, hoe kan dat? Hoe kun je zo vreselijk naast je schoenen gaan lopen. Alleen omdat je vader en groot voetbal man is geweest en jij een paar jaar Ajax hebt bestuurt. Dat kon jij ook niet verpesten, jouw vader had een goed bedrijf neergezet Dat laatste was dus niet zo verkeerd, maar daarna is het echt misgegaan. Toch?

Over eikels gesproken: Jeroen Dijsselbloem, de vriendjes politiek spat er af en wij medelanders doen daar niets aan. Nee we zijn geen Polen en geen Fransen, maar we kunnen toch wel één keer onze tanden laten zien.
Hier gaat het over, een citaat uit DSS:
“Aan het Binnenhof worden de wenkbrauwen gefronst over de nieuwe baan van Rens Nissen, de rechterhand van minister Dijsselbloem (Financiën). De PvdA’er was tot voor kort de persoonlijk assistent van Dijsselbloem. Hij zwaait nu de scepter over de afdeling ’AFEP’ van het ministerie van Financiën, kort voor Algemeen Financiële Economische Politiek.
Het is een invloedrijke baan. Grote delen van de Miljoenennota worden door dit deel van het departement geschreven.”
Zo, het is even dat u het begrijpt, de PvdA heeft er een vijftal vriendjes doorgeduwd en los van het feit ik mij daar blauw aan erger, het kan ons allervriend Rutte ook geen reet schelen.

Blijft lachen, oké terwijl hij met vakantie is denk ik. Kennelijk want ik heb niets van hem hierover gehoord. Behalve dat ie met zijn boezemvriend Jort Kelder zwart/wit filmpjes uit het verleden had zitten kijken.
Ik ben benieuwd wanneer Jort een baan krijgt aangeboden, want van dat vreselijke programma “Hoe heurt het eigenlijk” kan hij onmogelijk leven. Misschien dat zijn bijbeunen als gespreksleider van middel management bijeenkomsten voor het MKB hem nog iets extra’s oplevert.
Ursul de Geer, die een vergelijkbaar programma presenteerde, was een geschenk uit de hemel, humor van de bovenste plank. Vooral op de momenten dat hij de camera zijn werk liet doen, waren gewoon knap.

Dat kun je van Jort niet zeggen. Jort is altijd belangrijker dan zijn gasten en in zijn te korte pantalon altijd een kind dat om aandacht vraagt.
Dolgraag op TV zijn, dat zijn gasten, een beetje te dolgraag. Het druipt er vanaf.
Een nieuw programma, ik heb het al bedacht met de titel “ waarom ben je dood” dat lijkt mij iets voor Jort. Hoeft hij niemand aan het woord te laten en niet te roddelen, nou ja dat zou zijn dood zijn, maar toch. Een programma met een titel om over na te denken.
Wordt op begraafplaatsen opgenomen en de enige gast die is toegestaan is de partner van de overledene.
Zoiets als de avondetappe, maar dan zonder Herman van de parkeerplaats. U weet wel. Ook zo verschrikkelijk en waarom, ik weet het niet, maar Dione zat zo vreeslijk haar best te doen en terwijl Frankrijk uitgerekend op die dag Macron had in de voorste wagen van de tourdirectie, hadden wij op hetzelfde moment Lodewijk Asscher in de laatste wagen en dat zagen wij allemaal, uiterst pijnlijk.

Macron was ingevlogen per Jet en helikopter en Asscher, Asscher kwam met eigen vervoer van de camping aan de Loire, dat weet ik ook zeker.
Het idee dat Asscher met een rol wc papier naar de camping plee loopt, krijg ik maar niet uit mijn hoofd, net zoals ik nooit vergeet dat ik Job Cohen met een aanbieding plee papier over de Wibautstraat zag lopen, 60 rollen zaten er in. Zo zag het eruit. Dat is Nederland, zo vreselijk Nederland.

Veel pleepapier gun ik ook Jort, want die kan dat wel gebruiken, met al zijn kak.
Maar Jort kan toch geen verkeerde kerel zijn want hij houdt van dezelfde poezen als ik, Britse kortharen.
Ik denk dat Jort zijn arrogantie van die poezen heeft, want die hebben die blik van “ wie doet mij wat” uitgevonden!
Jort wordt nooit gelukkig, want Jort houdt alleen maar van Jort en dat soort mensen eindigen alleen en per definitie ongelukkig!
Net zoals ik nu, terwijl u slaapt, in gezelschap van Alfi mijn Britse korthaar.
Tot slot:
Ik hoop en verwacht, dat de, nu onze Dames gaan winnen, ik verwacht dat ook. Dat wij als nog wat vlaggetjes buiten hangen, onze huizen weer oranje kleuren want dankzij Hans en Bert zal dat voor een lange tijd, de laatste keer zijn.

Wij spreken