Ron.

Hij heet Ron, woont in Heemskerk en werkt al (heel veel) jaren niet meer. Hij heeft zijn centjes verdiend door zijn bedrijf te verkopen dat eens door zijn pappa was opgezet.Goed gedaan Ron.
Hij noemt zich mijn vriend ( ???) en geeft regelmatig commentaar op mijn stukjes. Vanochtend las ik dat hij vond dat ik moest stoppeen met actuele stukjes te schrijven en dat ik terug moest gaan naar mijn verleden en daaruit verhaaltjes moest putten. Ik heb hem uitgelegd dat dat niet kan omdat al die gesprekken die ik gevoerd hen in al die jaren vertrouwelijk waren.Stel je voor je komt jezelf teweeg in een stukje van en man die je in vertrouwen iets over jezelf verteld hebt. De wereld zou te klein zijn. Ja ik zou dolgraag wat geld verdienen, maar dat zou toch niet de manier zijn. Nee Ron, we moeten wat anders bedenken.Ik sta je commentaar overigens zeer op prijs. Laat daar geen misverstand over bestaan.
Het enige verhaaltje dat ik zou kunnen in vertellen is dat van die meneer die mijn spreekkamer binnen kwam met een grote Hugo Boss sticker op zijn mouw genaaid. Van die stickers die ze in de mindere kledingzaken op de mouwen spelden om te laten zien welke jasje van welke fabrikant was. Toen ik hem hier naar vroeg, vertelde hij mij dat Hugo Boss een uitstekend merk was alleen dat ze die stickers op die mouwen beter vast moeten zetten, want zijn vrouw had hem al drie x opnieuw vast moeten zetten. Geestig, jazeker, een beetje zielig ook. Al die mensen die ik ontmoet heb, waren overigens niet zo geestig als jij Ron ,eerder ernstig, immers ze moesten een goede indruk maken en dan worden er meestal weinig grappen gemaakt.
Mijn kracht was het gesprek een beetje “los” te maken, anders zou het echt den saaie boel geweest worden. Dus Beste Ron, ik ga maar gewoon door, maar in ieder geval bedankt voor jouw advies. Ps en blijf vooral schrijven over de KLM.

wij spreken