Reince Priebus

,De meesten van u zal het niets interesseren, maar toch de chef-staf van the Donald, heeft ontslag genomen na zes maanden in het witte huis gewerkt te hebben.

Daarmee is Reince Priebus. de kortst dienende chef-staf ooit.

Gisternacht, was het allemaal live op CNN en het was onvoorstelbaar.

Reince geĂŻnterviewd, door Wolf Blitzer de anchorman van CNN, stelde hem vragen over het hoe en waarom van dit ontslag.

Onvoorstelbaar hoe Priebus zich door dit interview heen loog. Werkelijk elk antwoord was ingegeven om the Donald te “pleasen” en zijn “Priebus” verdere carrière in Washington veilig te stellen.

Zou de goede man dan geen enkele trots hebben, of stond Donald naast hem met een geweer in de aanslag.

Vaststaat dat Donald meekeek naar het interview, vaststaat ook dat alle analisten van CNN de leugens zagen en vooral de scheldpartij van de nieuwe directeur communicatie, Anthony Scaramucci, in de New York Times over het functioneren van Priebus als reden voor ontslagaanvraag zagen.

15 Analisten van diverse groeperingen werden na afloop van het interview met Priebus op de uitkomsten losgelaten. Onvoorstelbaar om te zien, hoe democraten en republikeinen elkaar verketterden en vooral de republikeinse commentatoren Priebus veroordeelden. Trump is voor hun heilig, wat hij doet maakt niet uit hij is POTUS ( President of the United States) en POTUS is God.

Ik schrijf wel eens over de chaos hier in Nederland en het opportunisme van onze volksvertegenwoordigers, maar wat ik nu gezien heb, afgelopen nacht, was werkelijk ten hemelschreiend, of in nieuw Nederlands, ongelofelijk.

Wat de Amerikanen rechts noemen ( de republikeinen) is hier de SGP en de Democraten zijn de CU plus, zo ongeveer moet u dat zien.

Onze VVD daar zou vergeleken kunnen worden met de gedachten van Steve Bannon, ongetwijfeld de volgende man die het witte huis mag verlaten. Hij zal daarna worden gevolgd door Jeff Sessions. Al deze mannen hebben zich de toorn van vriend (Wallstreet) Scaramucci  op de hals gehaald, die op zijn beurt deze week door zijn tweede vrouw verlaten is omdat zij zijn blinde ambitie “meer dan zat was”

Priebus, moest ooit eens een vlieg die in de Oval Office vloog vangen en werd daarmee door the Donald ten overstaan van andere aanwezigen compleet voor lul gezet.

Maar wat voor man is de voormalig chef-staf, wat een karakterloze idioot, die zichzelf zo laat wegzetten. Belachelijk gemaakt voor en door vriend en vijand. Over blinde ambitie gesproken.

Het verhaal gaat natuurlijk verder en verder en het zal mij werkelijk benieuwen wanneer en hoe de top van de Republikeinse partij ingrijpt, want de vraag is niet meer of zij dat doen, maar wanneer!

Trump en dat geloof ik echt, is van zijn gelijk overtuigd en weet van de prins geen kwaad!

Scaramucci is zijn nieuwe held en ook Generaal Kelly, de opvolger van Reince Priebus! Hoelang nog zal deze oorlogsveteraan, die een kind verloren heeft in Afghanistan, zich door the Donald en zijn vriend Anthony laten ringeloren.

Kijk ik weet dat Mark wel eens driftig wordt en dat hij dan met deuren slaat, maar wat hier is gebeurd en ongetwijfeld nog gaat gebeuren, zal de intriges in de serie House Of Cards tot kinderspel reduceren. Deze werkelijkheid is niet, ik herhaal, niet te bedenken of na te bootsen.

Er is veel mis in dit land en daar schrijf ik regelmatig over, maar wat er nu in de US of A gebeurt, door lusten de honden geen brood van.

Nog een dingetje onze staatsecretaris van Financiën, die man die de hele week sorry zegt omdat hij de belastingdienst maar niet op orde krijgt, Wiebneus, heeft een nieuwe methode gevonden om onze belastingdruk verder op te schroeven. Uw tandpasta en zonnecrème gaan per 1 januari a.s. van 6% Btw naar 21%. Het is maar even dat u het weet!

Minder poetsen en smeren dus. Dat is smerig en we gaan verbranden, maar dát kan Wiebneus niets schelen. €46 miljoen extra inkomsten voor hem.

En een “lange neus trekken” naar ons

Hamsteren !!!!!!!

 

 

Wij spreken