Prins Pieter

Als er een ding is waarvan ik gehoopt had dat onze koningin moeder Beatrix wat voortvarender geweest was, dan was het wel het verheffen van Prof. Pieter van Vollenhoven in de adelstand en dan niet Baron of Graaf, maar gewoon direct tot Prins.

Pieter van Vollenhoven heeft meer dan wie dan ook van het Koninklijk Huis, op de Majesteit na het volk en het huis van Oranje gediend.

Hij heeft vanuit de onmogelijke positie van gewoon student in Leiden, verliefd geworden op Prinses Margriet, een ontwikkeling doorgemaakt die weinig of eigenlijk geen van ons zo succesvol zou kunnen voltooien.

Hij heeft het fantastisch gedaan, ondanks alle beperkingen die hem in ons calvinistisch land werden opgelegd.

In zijn begin jaren als echtgenoot, was hij vaak het middelpunt van spot. Op alle mogelijke manieren heeft hij zich geprobeerd verdienstelijk te maken en uit eindelijk is hem dat gelukt. Ook nu nog, terwijl hij bepaald niet gezond is en moet vechten om te overleven laat hij van zich horen. Daar waar de ambtenaren van de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (de NVWA) stommiteit op stommiteit stapelen, komt Prins Pieter op voor de belangen van de branche en neemt hij stelling

Chapeau voor deze geweldige man, die niet alleen met grote autoriteit spreekt , maar dat ook met grote waardigheid doet.

Als vader van zeer succesvolle kinderen en trouw echtgenoot van verreweg de liefste dochter van Koningin Juliana en Prins Bernhard, verdient deze zoon van een Rotterdams zakenman de titel van Prins. Majesteit wilt u er alstublieft nog een keer over nadenken en uw zoon onze Koning vragen deze daad te verrichten. Ik weet zeker dat het gehele Nederlandse volk uw wijsheid zal bewonderen en waarderen en u dankbaar zal zijn voor dit gebaar. U kunt dat wellicht a.s. zondag doen als u toch in Den Haag  bent om samen met uw zoon en schoondochter naar de finale, tegen Denemarken, van ons wonderschone dames-elftal te kijken. Of anders op uw vakantieadres in Italië. Ik dram misschien een beetje, maar Pieter is ziek en je weet maar nooit en ik, wij gunnen hem het zo. Vandaar!

Zijne koninklijke hoogheid Prins Professor Pieter van Vollenhoven, een hele mond vol, maar zeer verdiend.

Geen voetgangersbrug hoeft naar hem vernoemd te worden, hij probeert niet om partijen die niet verbonden kunnen worden te verbinden. Hij is gewoon zichzelf een waardig heer van Stand, een Prins, die nu even, om ons allen te helpen “ op eieren loopt”

Het kabinet heeft met een maand vertraging gereageerd op de informatie over de ( reeds lang ) bekende problemen in de kippenbranche. Meer dan 138 bedrijven zijn gesloten en ons imago heeft vooral in Duitsland een geweldige deuk op gelopen.

Miljoenen gaat ons dit kosten en ik zie de mensen van Rabo Food & Agri bijzonder beheer, de dossiers van de slachtoffers al opentrekken. Ik heb de voorzitter van de Rabo nog niet gehoord, terwijl zijn bank leidend zal zijn bij de financiering van de getroffen bedrijven.

Wiebe Draijer, want daar heb ik het over, kan natuurlijk ook weinig, want a: hij heeft er geen zak verstand van en b: hij kent die branche niet. Zijn bijzonder beheer afdeling gaat het vuile werk doen. Let op mijn woorden.

Maar we hebben daar Willem zitten en Willem is volgens mij de baas van die afdeling Food & Agri, een van de belangrijkste afdelingen van Rabo. Willem is een goeie en vooral kundige bankier en laten wij hopen, dat als Willem er iets mee te maken heeft, maar dat weet ik niet zeker, hij zijn mouwen op zal stropen om de sector te ondersteunen.

En ondertussen, ontsla, á la Trump de hele top van de NVWA onmiddellijk en zonder gouden handrukken, gewoon omdat zij dat met hun gestuntel verdiend hebben.

Zelfs op ”eieren lopen” kunnen zij niet.

Wedden dat de Prins en ik morgenochtend een eitje eten, misschien wel twee.

Prins Pieter, dat zou fantastisch zijn en beter nog volkomen verdiend. Punt uit

Wij spreken