Oorlog

 

Vanochtend toen ik wakker werd, het was rond 6 uur, zag ik op mijn telefoon het vreselijke nieuws van de aanslag in London.

Direct de TV aan, helemaal niets op de eerste 10 kanalen, dus snel naar CNN en ja hoor daar was alles live te volgen.

Schande dat Nederland 1,2 en 3 nog lagen te tukken. Overheidsgeld toch??

 

Drie maal Engeland, Frankrijk, Duitsland. Ik weet het zeker. Niemand kan het meer ontkennen, we zijn in oorlog!

Weliswaar worden veel van de aanslagen/aanvallen niet door andere landen op ons, in dit geval Europa, maar van binnenuit gepleegd. De achterliggende ideologie komt wel degelijk van buiten: IS of verwante organisaties.

 

Als lid van de NAVO waarvan de kern staat in artikel 5, dat stelt dat in geval van een aanval op één van de staten in Europa of Noord-Amerika, deze door de andere zal worden opgevat als een aanval op allemaal en dat alle landen zullen meehelpen (samenwerken) om de aanvaller af te weren, zijn wij als Nederland in mijn ogen verplicht de wapens op te nemen tegen de niet meer denkbeeldige vijand, de Islamitische Staat, hun aanhangers en hun gedachtengoed. “One for all and all for One”

 

Dus geen lullige tweetjes meer van Rutte#minpres, over “hoe London rouwt en wij mee rouwen”, maar gewoon opdracht geven ons leger in uiterste paraatheid te brengen, de politie taken gedeeltelijk over te dragen aan datzelfde leger en verder al die maatregelen nemen die nodig zijn om onze eigen bevolking te beschermen het Verenigd Koninkrijk en trouwens al onze bondgenoten te ondersteunen tegen mogelijke aanvallen van buiten af ( niet zo waarschijnlijk ) en van binnenuit ( zeer waarschijnlijk).

Het gaat er niet meer over of er in Nederland aanslagen gepleegd zullen worden, maar wanneer.

 

Ook hier in ons land wonen personen die zich aangesproken voelen door de ideologie van de islamitische staat. Zeker ook wonen hier personen die een uitbreiding van immigratie voorstaan en die het onwaarschijnlijk achten dat zich tussen die welkome immigranten leden van IS of hun aanhangers verschuilen.

 

De PvdA, een niet meer zo belangrijke speler in politiek den Haag pleit zelfs voor uitbreiding van die immigratie. Terwijl Aboutaleb, burgemeester van Rotterdam en prominent PvdA’er de waarheid wel durft te benoemen: “Verdwijn als je in Nederland je plek niet kunt vinden, rot dan op” en “ solidariteit betekent niet : nog meer ongecontroleerde migratie. Daar is het draagvlak te beperkt voor”

 

Niks daarvan, het doemscenario waar Wilders steeds opnieuw voor waarschuwt, ik ben overigens geen aanhanger van zijn beweging, komt steeds dichterbij.

Ik wil niet dat hij gelijk krijgt!

 

Het is niet zo als het hoort, het is niet politiek correct, maar ik en velen met mij, zullen zo langzamerhand toch wel inzien, dat geruststellende praatjes over ons en onze vrijheden, steeds meer als holle frasen beginnen te klinken.

Politici die iedere keer blijven roepen, dat wij onze vrij en verworvenheden zullen blijven verdedigen en dus om de hete brij blijven heen draaien, begin ik zo langzamerhand lafaards te vinden, die het probleem niet durven te benoemen.

 

Laten wij in hemelsnaam voorbereid zijn, laten wij in hemelsnaam zorgen dat uitingen van radicalisering zowel op internet als in ons dagelijks leven aangepakt gaan worden. Laten wij onze politieagenten en onze kinderen beschermen. Laat ze niet belachelijk maken door vloggers of jongeren die het niet op hebben met onze samenleving.

Laten wij onze vrienden in het buitenland helpen, zoals beschreven staat in artikel 5 van ons NAVO bondgenootschap.

Vandaag nog.

 

Wij spreken elkaar