55+

 

 

 

Hoeveel van u zitten er thuis, met de billen samengeknepen en misschien wel handenwringend, omdat ze op zoek zijn naar een nieuwe baan en het niet lukt.

Niets lukt, u krijgt geen antwoord op uw brieven of een automatisch gegenereerd bericht met een afwijzing.

Er komen bijna nooit redenen die u begrijpt. Waarmee u iets kunt, die u verder helpen.

Alleen maar brieven waar u niets mee kunt.

10, 20, 30 net zoveel brieven als u schrijft net zoveel afwijzende antwoorden krijgt u, tenminste als ze al antwoorden. Er zijn natuurlijk uitzonderingen, maar toch.

Goed geen gezeur verder, we kennen het probleem. Maar wat dan wel?

Zijn er oplossingen en zo ja welke dan en hoe gaat u daar dan mee om?

Hoe gebruikt u die zodanig, dat u wel wordt uitgenodigd voor een gesprek, dat u

wel het gevoel hebt weer echt mee te doen en een kans hebt op succes.

Kan dat ? Ja dat kan zeker!

Allereerst is het belangrijk om na te gaan waar uw kwaliteiten liggen, of u nou in een winkel van Blokker gewerkt hebt of verkoopdirecteur geweest bent van een technische groothandel.

Het maakt niet veel uit! Waar bent u goed in, waar twijfelde niemand over als uw kwaliteiten ter sprake kwamen.

Natuurlijk zijn die er, alhoewel u misschien wel diegene bent die, die kwaliteiten nooit zo bij u zelf hebt gezien.

En mocht het nou zo zijn, dat uit uw eigen onderzoek blijkt dat die kwaliteiten niet direct voor iedereen zichtbaar waren, nou dan gaan we op zoek. Desnoods samen. Want samen zoeken is mijn beroep en ik ben er om u te helpen.

Ze zijn er, geen twijfel mogelijk en als ze niet prominent aanwezig zijn, gaan we net zo lang oefenen tot u ze kunt dromen en ze kunt opschrijven, opdat u daarmee anderen kunt verleiden om u uit te nodigen voor een kennismaking.

Als dat lukt dan begint de weg terug omhoog, naar een leefbaar leven, een leven dat de moeite waard is weer geleefd te worden.

Die weg is er, maar moeilijk te vinden, zeker als u daarbij niet geholpen wordt.

Ik schreef het al, wat dan wel?

Stap 1: Om te beginnen moet er een zowel qua uiterlijk als qua inhoud perfect CV gemaakt worden. Niet eenvoudig, maar er zijn voorbeelden te vinden.

Stap 2: U maakt meerdere CV’S d.w.z. dat u afhankelijk van de functie waarop u solliciteert het laatste deel van uw CV, zeg maar de samenvatting, schrijft naar de gewenste of de geadverteerde functie.

Stap 3: U benoemt in het CV een aantal van uw unieke eigenschappen. Eigenschappen die weer goed passen bij het opgegeven functieprofiel.

Stap 4: In de begeleidende brief geeft u aan, dat het arbeidsvoorwaarden pakket voor u niet zozeer doorslaggevend is, maar vooral de geboden kansen en mogelijkheden.

Stap 5: Geef referenties. Zorg ervoor dat twee of drie van uw (ex)collega’s of vrienden iets over u willen vertellen.

Stap 6: Stuur het CV altijd, zowel schriftelijk als digitaal, dus per brief en per mail.

Stap 7: Lees u goed in, daar waar het de bijzondere kenmerken van het bedrijf en de functie betreft, waarop u solliciteert.

Stap 8: Zoek een “buddy”om de resultaten van uw inspanningen mee te bespreken. Bij voorkeur niet uw partner, want we weten het allemaal : “liefde maakt blind” en u zoekt objectieve “feedback”.

Tot slot: Nederlanders zijn zuinige mensen, Het komt niet vaak bij ze op dat alleen voor niets de zon opgaat, maar dat verder overal voor betaald moet worden.

Ook voor professionele begeleiding in bovenstaand proces.

Juist daar geldt, dat hoe beter de voorbereiding, hoe sneller resultaat zal volgen.

Investeer in jezelf, is mijn motto.

Laat dat ook uw motto worden,

 

Wij spreken elkaar