Onbehoorlijk Bestuur

Wierd Duk in zijn wekelijkse Podcast noemt het onbehoorlijk bestuur, dat het kabinet Erik van der Burg heeft benoemd tot staatssecretaris van Justitie en Veiligheid, met als belangrijkste taak ‘Vreemdelingenzaken /Migratie’. Het COA ,het IND en de DTV moeten aan hem rapporteren. Duk noemt deze linkse VVD’er aantoonbaar “volstrekt ongeschikt” voor deze functie, evenals zijn VVD voorgangers Ankie en Mark. Knettergek werd van der Burg genoemd, toen hij het beruchte statement maakte: ” hoe meer immigranten hoe beter”. Deze kreet stamt nog uit zijn “Amsterdamse” tijd. Deze linkse liberaal moest voor de VVD de linkse partijen in de Eerste en Tweede kamer proberen aan zijn zijde te krijgen. Vooral in de Eerste kamer, want daar komt deze coalitie zetels te kort. Duk verhaalt in zijn Podcast ook over de ambtelijke taal, die Ollongren en ook Hermans in al hun interviews gebruiken, daar waar Caroline van der Plas het Nederlands spreekt, dat onze Medelanders begrijpen. Ook denkt hij, dat wij een nieuw “Fortuyn tijdperk” tegemoet gaan, waarbij nieuwe partijen zonder werkelijke bestuurservaring en opgevuld met gelukzoekers , Nederland gaan besturen. Persoonlijk verwacht ik, dat Rutte, hem kennende, inmiddels in het geheim met Caroline aan het onderhandelen is over de nieuwe coalitie, het Rutte V kabinet. Caroline in plaats van Kaag, met Hermans, als beloning voor haar diensten, op justitie. Caroline krijgt de positie van buitenlandse zaken aangeboden ( dan is ze vaak weg), maar het wordt, na wat gedoe, binnenlandse zaken inclusief stikstof. Wopke wordt onze nieuwe ambassadeur in Washington en oh ja en Sigrid, nou Sigrid verkoopt haar Haagse woning en gaat teleurgesteld en ontgoocheld terug naar Palestina, alwaar zij hoge Commissaris van Nederland in Palestina wordt. Caroline vindt dat overdreven en Israel protesteert, maar ja, daar heeft Mark niet zo veel mee en Caroline kan het niet schelen. Weg is weg en ver weg is beter.
Onlangs werd mij verteld, dat mijn blogjes tegendraads en reactionair waren, maar en dat vind ik echt belangrijk, na het horen van Wierd Duk en hem respecteer ik overigens net zoals ik de man respecteer, die mij tegendraads noemde, reactionair en tegendraads ben ik zeker niet. Het klopt als een bus, dat ik er geen wijs meer uit kan worden, uit het beleid van dit kabinet wel te verstaan! Ik niet en zijzelf ook niet. Immigratie folders, waarin Nederland wordt afgebeeld als het beloofde land en een stikstof beleid, waarin niet alleen de boeren stikken , maar ook iedereen om hun heen. Den Haag weet van gekkigheid niet meer wat ze moeten vertellen aan de hun bevriende kranten en overige media. Jongeren uit de Franse Banlieues hier naar toe halen om te komen werken en stekkers aan alle auto’s over 5 jaar, terwijl er geen stroompaal te krijgen is. De dag daarop weer nieuw beleid… “betalen voor elke kilometer inclusief de kilometers gemaakt tijdens de vakantie”.
Kastjes in elk voertuig en een groep Nederlandse ambtenaren, die dat gaan monitoren. Ha, die Hendriks is weer met vakantie en wat is ie veel in Zandvoort, wat zou ie daar doen. Samenzweren of samen wandelen met de hond, het laatste dus!
Een belangrijke manager uit de Automotive belde mij gisteren en zei mij, zeer ongerust te zijn, omdat straks de stroom uit de laadpaal duurder zal zijn dan de benzine die nu voor € 2.36 langs de rijkswegen uit de pompen vloeit. 20 Liter €50, onbetaalbaar voor mij, onbetaalbaar voor elke Nederlands bedrijf met veel auto’s op de weg, onhaalbaar onbetaalbaar. Mijn schone diesel heb ik vandaag voorgoed ingeleverd, schoner dan schoon en minder vervuilend geproduceerd, ooit in 2018 in Duitsland, dan de Tesla’s uit Californië met hun gevaarlijke batterijen. Mijn diesel gaat naar Polen voor een mooi tweede leven. Mijn tranen ziet niemand, ja Cloon mijn hond, maar honden zien alles en Cloon is ook nog mijn beste vriend en beste vrienden zien ook alles.
Weet je, het interesseert waarschijnlijk niemand een reet, maar ik kan weer slapen, niks reactionair, niks tegendraads. Nee beste vriend, gewoon een Nederlander, die ziet wat iedereen ziet. Wij helpen onszelf naar de klote. Eerst D66, daarna de VVD en dan wij allemaal.
Onbehoorlijk bestuur, dank je wel Wierd, dank je wel en leve Caroline!

Wij spreken