Nekklem

Een nekklem leggen is tegenwoordig verboden, want je kunt stikken. Nekklemmen werden vroeger gebruikt door politieagenten die mensen, boeven probeerden vast te houden totdat assistentie aanwezig was. Fout, mocht niet, is gevaarlijk.

Maar de nekklem is er nog steeds en wordt toegepast door Rutte, net zoals onze vriend Putin en andere autocraten. Rutte heeft er in de afgelopen 10 jaar voor gezorgd dat er geen opvolgers zijn. Niet 1. Sophie niet en Bente niet en Brekelmans al helemaal niet. En Kaag dan, zie je het al voor je. Kaag legt een “knip”in Nederland, net zoals links dat nu in Amsterdam doet. Je kunt nergens meer naar toe. Rondjes rijden. Zo gaat het met de vliegtaks , de boetes en het pensioenstelsel, 10 jaar geen indexatie. De nekklem is overal aanwezig, aangelegd door links in een heilloze weg naar  hun heilstaat.

Rutte heeft dat knap gedaan, een knieval voor Kaag en een nekklem voor ons. Dat gaat BBB niet oplossen en Omtzigt is onmachtig, ik ook, ik ga wandelen met mijn hondje Cloon. Een nekklem, voelt u hem al? Ik wel. Cloon  niet, die heeft een tuigje!

Compliment aan Merel Ek, zij stelt in ieder geval de juiste vragen aan Robot Rutte onze lachende autocraat!

Wij spreken