Mislukt

Mislukt

Graag wil ik met u van gedachten wisselen over twee, eigenlijk drie belangrijke mislukkingen, Max en de Kabinetsformatie.
Laten we bij Max.V beginnen.
Mislukt 1:
Spa gisteren was oranje gekleurd en met minimaal € 150 voor een kaartje moet de organisatie dankzij onze Max heel veel winst gemaakt hebben. 60.000 Bezoekers extra, het lijkt me veel maar de media noemen dit getal en ik geloof het deze keer. Het was stampend vol, voor niets want de auto van Max stopte er mee na 8 ronden en voor de 8e keer dit seizoen.
De teleurstelling was enorm en de spanning was weg. Mercedes heeft gewonnen zoals wel vaker is gebeurd dit seizoen. Je kunt er de klok wel op gelijk zetten.
Max zijn schuld, nou ik denk het niet. Natuurlijk, het is een mechanische sport, maar er klopt iets niet bij Red Bull of het nou de motor is of de organisatie. Het lijkt zo op het eerste gezicht de schuld van Red Bull, immers Ricciardo in dezelfde auto eindigde op de derde plaats. Consequentie, wat mij betreft een reorganisatie van het team en afscheid nemen van Christian Horner. Hij is de verantwoordelijke man en na zo’n blamage gooi je die er als eerste uit. Horner heeft weliswaar met Vettel een paar wereldtitels op zijn naam staan maar de schwung is eruit en wij Mederlanders en dat zijn er inmiddels heel veel zijn daar behoorlijk pissig over Talent moet je laten groeien en niet in de knop smoren, dat is wat er nu gebeurt. Rommel en ik schreef het al, of het nou de schuld is van Renault of van de staf van Max. Het is gewoon rommel. Dus meneer Dietrich Mateschitz, het eerste wat we vandaag doen is….. een grote schoonmaak en beginnen bij meneer Horner.
De man heeft genoeg centjes verdiend en is leuk getrouwd met een van de ex Spice girls. Het wordt tijd voor een nieuwe, of liever een verse. Goed voor Max en goed voor ons. Max zal hier niet rouwig om zijn en heeft dat ook met zoveel woorden al gezegd. “ ik ga dit niet lang meer volhouden”. Max je hebt groot gelijk, jij niet en wij ook niet!
Tot zover en wordt ongetwijfeld vervolgd.
Mislukt 2:
Nu naar mislukking 2, de kabinetsformatie!
Mislukt, kun je iets noemen als je na 150 dagen praten nog steeds niet met een passend plan kan komen om ons land de komende 4 jaar op een verantwoorde wijze te besturen. Toch? 150 dagen, een record en geen fijn record.
Nou zijn de heren daar allemaal kampioen ” meebuigen” maar kennelijk zijn ze uitgebogen of staan er zaken op knappen. Het maakt niet meer uit waar ze gaan vergaderen en wat ze aantrekken, er komt geen witte rook uit onze schoorsteen.
Ja het is onze schoorsteen, niet die van hun, al zou je dat wel denken als je de heren zwijgend heen en weer ziet lopen, de heren van de pers zoveel mogelijk mijdend.
Bovendien, hun schoorsteen rookt wel, maakt niet uit of er resultaten behaald worden. Dat hebben ze in Den Haag perfect voor elkaar. Met zijn allen voor “ons eige” hoe vaak moet ik dat mooie zinnetje van Koot en Bie nog herhalen.
Nieuwe verkiezingen, Mark schrijf ze maar uit en zorg er dan daarna onmiddellijk voor dat de kiesdrempel omhoog gaat en dat we kleine partijtjes van steuntrekkers zoals Henk Krol ( ex Gay-krant) en het Forum voor Democratie de kamer weer uitgooien. Weg ermee en als je geen verantwoordelijkheid wilt of mag nemen dan moeten er ook consequenties zijn.
SP en PVV trek je dat aan, gedraag je en doe mee of stop ermee. Vooral Wilders moet zich dat aantrekken. Niet stoer doen en mensen onnodig schofferen en dan je kiezers in de steek laten.
Goed reorganisatie 2 is geregeld na de mislukking van deze formatie. Mark ons geduld is op, net als zoals het geduld van Max op is.
Mislukt 3:
Mijn geduld is ook op daar waar het het Bestuur en de Commissarissen van Ajax betreft. Geklungel in Europa en gisteren bij VVV, de trainer was ontevreden, nou wij ook. Geklungel bij het aan en verkoopbeleid. Ajax is weliswaar een beursgenoteerd fonds, maar op de eerste plaats is Ajax een voetbalclub met een wereldnaam die zij te danken heeft aan grootheden zoals Sjaak, Piet en vooral Johan en niet aan de Commissarissen of de Directie. Zeker niet zelfs!
Het vertrek van commissaris Theo van Duivenbode is voor mij een voorbode van mijn gelijk.
Er is (weer) gelazer in de tent, zeker als de Voorzitter van die RVC Leo van Wijk is. Weet u wel die man die de KLM, onze KLM aan de Fransen verpatste voor weinig, veel te weinig.
Voetbal willen we zien en als Johan het op straat kon dan kan het ook op kunstgras, niet zeiken dus, gewoon voetballen.
Mislukt dus en niet voor de eerste keer, dus ook daar een reorganisatie. Leo eruit en die Overmars mag wat mij betreft meteen mee.
Beginnen we ook mee. Als het kan vandaag nog.
Ik, u , wij zijn er klaar voor! Er is veel te doen.

Wij spreken