Heel Holland Huilt

 

Hij had een Oranje sjaal om zijn nek en Koenders ook, zo’n ING sjaal denk ik. Macron klapte voor een schitterend schot dat resulteerde in een tweede goal voor les Bleus. Rutte kon dat niet opbrengen. Niet echt sportief daar in het Stade de France, waar onze nationale droom, voor de komende jaren om zeep geholpen werd, 4-0. Nou ja , zo goed als.

Nee Mark stond er wat zuinigjes bij daar in dat prachtige stadion aan de rand van Parijs. Zeg maar zeer zuinigjes. Stiekem hadden hij en Koenders toch gehoopt dat we zouden winnen, dan had hij, Mark, als premier volgend jaar naar Rusland gekund, naar Poetin en al die andere leiders in Moskou bijeen om te genieten van de successen van hun deelnemende landen. Nee nou hoeft Mark niet, hij heeft er niets te zoeken. Toch een beetje kut.

Uiteindelijk bij 3-0 kwamen de handen uit de zakken van onze Nederlandse Ministers en kreeg Macron wel een handje.

Koenders viel bijna over het stoeltje naast hem in een overijverige poging nog een keer de hand van de Franse President te mogen schudden. Misschien wel voor de laatste keer.

Wij kennen Koenders na zijn optreden eergisteren bij Jinek als een ambitieuze man die niet nalaat zich zelf uitvoerig op de borst te kloppen. Op zichzelf is dat niet verkeerd, immers het leven is een groot feest, maar je moet zelf de slingers ophangen en dat is hem, Koenders wel toevertrouwd.

Terug naar Macron, ik dwaal weer af. Wij hebben allemaal wel eens een foto of een live- verslag gezien van hoe dat daar aan toegaat bij de Franse President. € 26000,- heeft hij uitgegeven aan een visagist, zeg maar aan zijn opmaak, zijn crèmes en zijn coiffure, zijn kapsel. Zijn erewacht is van Engels niveau, alleen de bontmutsen zijn vervangen door glanzende ( elegante, hoe kan het ook anders in Parijs) helmen en zijn Quatorze Juillet (14 Juli), zijn nationale feestdag is van een ongekende statigheid.

De President inspecteert staande ( in een Renault of Citroen, met open dak, dat dan weer wel ) de troepen van La Republique op de Champs Élysée.

Van die Fransen hebben wij verloren en onze kansen voor deelname in 2018 zijn minimaal. Onze dappere verslaggevers proberen er nog een positief draaitje aan te geven, tweede in de poule, als we vanaf nu alles winnen.

“ Vanaf nu moeten wij alles winnen” wij zei dat ook al weer, nog niet zo lang geleden? Was dat niet de President Commissaris van de KNVB. Ik hoorde het enige keren, als grap) bij Voetbal Inside. Toen dacht ik echt dat het een grap was, maar nee hoor, Dick Advocaat de verliezende bondscoach zei het vanavond nog op TV en Robben ook.

Dus dan moet het wel waar zijn.

Mensen ik heb er geen verstand van, maar ik weet zeker dat het niet aan `Kevin Strootman en zijn rode kaart heeft gelegen. De conclusie moet gewoon zijn: Wat waren zij goed en wat waren zij slecht. Basta, Stop, Arret, meer valt er niet over te zeggen!

Over huilen gesproken, wie is in hemelsnaaam de nieuwe directeur van Feyenoord? Ook bij Jinek, jezus wat kijk ik daar veel naar, gaf deze man toe dat hij gisteren bij zijn afscheidsspeech verschillende keren in tranen was uitgebarsten.

Jan de Jong werkt al 24 jaar voor de NOS en daarvoor werkte hij even bij Veronica, wat hij daar deed weet ik niet en wat hij bij de NOS heeft klaargemaakt weet ik ook niet.

Een beetje een nietszeggende man zonder een accent, maar wel met lang haar, een beetje te lang voor een vent van 50 vind ik. Huilend, toen hij zijn staf van 200! man vertelde dat hij, uit eigen wil en over pas twee maanden weg zou gaan bij de NOS. Huilen met de pet op zal je bedoelen!

Kijk Gudde, de directeur die nu weg gaat richting KNVB was wel een stoere gozer met een stevig accent. die zag ik wel bij Feyenoord. de nieuwe man, Jan de Jong, is gewoon een niemand met verstand van niks, zeker niet van grootscheepse stedelijke ontwikkeling. Want dat staat Rotterdam en Feyenoord te wachten. Natuurlijk hij houdt van NOS Sport en van Heel Holland bakt maar of dit nou de directeur van Feyenoord is. Ik vraag het me af.

En mensen selecteren is mijn vak dus als ik het mij afvraag, dan is dat toch wel een dingetje.

Weer terug naar de elf van Dick. Dick had er niet aan moeten beginnen. Dick had beter moeten weten. Blind en onze vriend de keeper en technisch directeur van de KNVB de onvergetelijke Hans van Breukelen, waren en zijn in mijn ogen de verantwoordelijken die voor het tribunaal van de Nederlandse voetballiefhebbers moeten verschijnen.

Die de hoofdrol gaan spelen in de nieuwe Netflix serie “ Heel Holland Huilt”

Geproduceerd, ja u raad het al, door Joop en zijn vrouw Janine, altijd en overal zorgvuldig in beeld gebracht, gaan de serie, pardon, het drama, want dat wordt het, produceren. Samen met André van Duin als “Voice Over”. Die hebben we ook wel nodig, anders begrijpt niemand er een reet van.

 

Holland, Ajax Feijenoord, (mede)uitvinders van het voetbal, niet op het WK in Rusland.

Geen Oranje straten, lege cafés, Tv’s die uitstaan, geen bitterballen uit de oven.

Geen extra uitzendingen voor mijn vrienden van RTL 7

Echt waar “Heel Holland Huilt”.

Alhoewel!?? Zondag as om 18.00 uur tegen Bulgarije in de Arena!

Hoop, hoop? “Hoop is uitgestelde teleurstelling “

 

“Vanaf nu moeten we alle wedstrijden winnen”

 

 

Wij spreken

 

ligwakker.nl