mijn Dochterkind

1 oktober 2017
Mijn Dochterkind

Mijn dochterkindje bent nu 35, je hebt een vriend en een kind.
Natuurlijk was ik net zoals de meeste vaders aanvankelijk niet zo blij met die vriend.
Moest die mijn dochter gelukkig maken. Kon hij mijn taak overnemen. Zou hij op je passen je opvangen en je troosten in moeilijke tijden.
Ik weet nu zeker van wel en na wat gedoe is hij nu ook mijn vriend geworden. Mijn schoonzoon!
Zou je me nog bellen met “ pappa vraagje”.?
Je had me toen je 5 was beloofd je hele leven bij mij te blijven, of in ieder geval mijn hele leven. Maar dat zijn wij beiden vergeten toen je 18 werd.
Vanaf dat moment was ik alleen en jij op zoek naar de liefde, de ware liefde.
Dankzij mamma en mamma alleen heb je een prachtige opleiding gevolgd, je bent nu master of science. Als ze me toen je 8 was gevraagd hadden of je ooit zou kunnen afstuderen, denk ik niet dat ik die vraag met ja beantwoord zou hebben. Maar het is je gelukt, een titel en zelfs een kind en ook nog een heel mooi kind. Mijn kleinzoon!
Je hebt het niet makkelijk gehad, je broers namen je nooit serieus en aan de keukentafel hebben ze je vaak afgemaakt. Val af en hou je bek. Klinkt niet zo aardig maar ze wilden trots op hun zusje zijn en praten, dat deden zij wel.
Geloof me mijn kind, dat gebeurt overal, wij waren geen uitzondering!
Je hebt denk ik een fijne jeugd gehad en veel van wat je meegekregen hebt, dat heb je in ere gehouden.
Nu vlieg je de hele wereld over en als je thuis komt dan wacht dat mooie ,kleine mannetje op je en een lieve man, een trotse grootvader en maar liefst twee grootmoeders!
Wij houden van je en alhoewel ik dat vaak tegen je zeg dacht ik dat, ik het maar een keer gewoon eens op moet schrijven, zodat je het na kunt lezen, als ik weer eens iets stoms gezegd heb en het dak van het huis gaat.
“Liefde is samen oud worden”, jij met jouw man en wij samen, dat zou mooi zijn.
Ik schrijf dit briefje namens alle vaders die het moeilijk vinden om hun kind hun diepste gevoelens toe te vertrouwen. En dat zijn er heel veel.
Dus in plaats van te eindigen met ik houd van je schrijf ik maar een keer,

Ik hou van jou en wij houden van jullie

Wij spreken