Leon de Winter

Leon, wij kennen elkaar (nog) niet, maar eigenlijk zou ik hier voor mijn lezers jouw stuk uit jouw krant van straks, woensdag dus, integraal moeten overnemen.
Mijn lief heeft het mij voor het slapen gaan voorgelezen, heerlijk i.p.v. sex en Leon, ik kan het niet beter verwoorden dan jij. Maar helaas, ik kan jou niet om toestemming vragen en niet heel Nederland of niet alle Medelanders lezen de krant, de Telegraaf!
Leon het moet dus maar zo, ik citeer ” Gepensioneerde wetenschappers laten over de stikstof aanpak, een ander geluid horen ( dan het kabinet). Han Lindeboom Emiritus-professor in een podcast met Marianne Zwagerman geeft zijn mening over de stikstof crisis. De Talkshows steeds op zoek naar nieuws dat ze uitkomt, hebben Han niet uitgenodigd in hun programma’s om zijn inzichten toe te lichten, behalve een minuutje op Radio 1!” Einde citaat. Leon beschrijft in zijn artikel, de onwil van de politiek en de media, die de politiek in bescherming nemen, ze doen dat graag, want uiteindelijk worden ze door diezelfde politiek betaald, weigeren pertinent al die professoren en wetenschappers aan het woord te laten, die eigenlijk allemaal vertellen, dat onze moedige boeren gewoon gelijk hebben. Niet Christiane van der Wal, maar de boeren en Ronald Plasterk, die in zijn column al meerdere malen heeft aangegeven dat het Nederlandse stikstof probleem aan de grenzen van Duitsland en BelgiĆ« ophoudt. Fouten van (weer) ambtenaren in het nog niet zo verre verleden, hebben er voor gezorgd,98 dat wij nu met dit probleem zitten opgescheept. I.p.v naar Brussel te rijden, kiest de leider van het CDA Wopke, vroeger de partij van alle boeren, ervoor om de stikstof plannen te omarmen. Het CDA zal bij de volgende verkiezingen worden gedecimeerd.
Nu staat er ergens in diezelfde krant “politie schiet gericht op boeren en Rutte vecht tegen zijn eigen bevolking! Waar zijn wij in hemelsnaam mee bezig!
Leon, ik haal hem er nog even bij citeert ook Amerikaanse professoren die tijdens de lockdowns van een jaar geleden al zeiden dat deze uiterst schadelijk waren voor de bevolking en niets hielpen bij het stoppen van de verspreiding van het virus onder het Amerikaanse volk. Wat zijn wij anders en waarom stuurde Grapperhaus zijn ME op het eigen volk af, nadat hijzelf had staan zoenen op het gras van het stadhuis in Bloemendaal.Fouten van het RIVM, fouten van het OMT, weet u nog het “Outbreak management Team”. Eens 100 jaar geleden werd door diezelfde Rutte onze hypotheek rente aftrek ingeruild voor een akkoord met Samson van de PvdA. Geen hond had verwacht dat dat zou gebeuren zonder een compensatie voor al die miljoenen hypotheekhouders die een huis hadden gekocht in de wetenschap dat de rente betaald over die hypotheek in mindering mocht worden gebracht op het belastbare inkomen ( ik hoop dat ik het goed zeg). Weg ermee en weg met alle beloftes waar wij als hardwerkend volk op hadden mogen rekenen. Dit gebeurt nu jaar na jaar. Ambtenaren “eager to please” bedenken steeds weer nieuwe “beprijzingen” lees lasten verhogingen om toch vooral de inkomsten van het rijk op pijl te houden, zodat het smijten met geld, door onze overheid door kan blijven gaan. 35 Miljard naar een niet bestaand probleem.10% van onze begroting voor de uitkoop van Boeren, terwijl er andere en goedkopere oplossingen beschikbaar zijn, maar dat komt niet uit.
Ik herhaal de krant en stel “Rutte voert oorlog tegen zijn eigen bevolking” Hij stuurt Remkes op de boeren af en van der Wal die er geen reet van begreep en nog steeds niet volgens mij, blijft volhouden dat haar doelen blijven staan. Onderhandelen zonder een compres in de broekzak. We zijn `Rusland niet, of misschien een beetje. Schieten op de boeren, welke Medelander, politie of niet, doet dat?
Wie heeft hem in die situatie gebracht, wie is er verantwoordelijk?
Ik schrijf het niet vaak maar vandaag een keertje wel: koop de Telegraaf van woensdag, doe het voor mij of anders voor de boeren, of beter nog, doe het voor U zelf.

Wij spreken (en wij vechten)