“Last Post”

 

 

Straks is het zover, het stemmenkanon van de VVD wordt voor de zwijnen geworpen.

Van stemmenkanon naar kanonnenvoer, dat is zuur.

De kanonniers ,figuurlijk bedoeld zijn natuurlijk de Kamerleden die een oordeel moeten vellen over het politieke bestaan van deze ongetwijfeld getalenteerde vrouw.

Getalenteerd in het te vriend houden van alles en iedereen en vooral diegenen die haar een stapje verder kunnen brengen in haar politieke leven.

Ergens vandaag las ik dat Hennis “ van defensie natuurlijk geen verstand had gehad bij haar aantreden”. Geen verstand, hoe zou dat gegaan zijn als ze buitenlandse zaken had gekregen in Rutte III, geen verstand? Was ze dan met Koenders gaan praten of met Pronk of Ploumen. Of gewoon met Mark, een avondje ergens in een Haags café, “Mark hoe doe je dat en mag ik echt naar Trump, Ja? Jottum, wat zal ik aan doen. En dan die Macron. Lekker ding is dat en wat denk je Mark, zijn vrouw is 24 jaar ouder, zou die…..?

Zo goed Frans spreek ik nou ook weer niet, maar, hoe doe je zoiets, zou wel wat zijn Mark toch, beetje friemelen met Macron.

Wie weet vertelt hij nog iets leuks, bij het sigaretje na afloop!”

Echt serieus, zo gaat dat daar in Den Haag, echt! Welk ministerie wil jij, BZ nou dan krijg je dat toch en op EZ (economische zaken) zetten we Kajsa of Kasha of Zasha, weet ik veel hoe ze heet. De waarnemend burgemeester in Amsterdam, die vriendin van Rutte. Kan er zeker niets van, maar dat kon Kamp ook niet, als ze maar doet wat Rutte zegt en dat doet ze, dat heeft ze wel bewezen.

Ja zo gaat dat, nummertjes trekken! En Rutte zelf, die doet mij altijd denken aan een grote tuinkabouter. Hij ziet er altijd hetzelfde uit en hij heeft niets te vertellen! Dat hebben kabouters ook niet en ze hebben ook geen kinderen en die heeft Rutte ook niet, dus het klinkt een beetje vergezocht, maar ik denk dat ik zeker weet dat Rutte een beetje een kabouter is. Geen tuinkabouter maar een “landkabouter”

Moet je voorstellen hoe die s ‘avonds thuiskomt, hallo! ik ben er…… niemand. Staat het eten al klaar?……. weer niemand…… Hallo wil je seks vanavond??…… weer niks of……….

Nee ik ga niet speculeren, ik blijf bij stelling dat kabouters geen kinderen hebben ik volg de onnavolgbare Wim Kan of was het Toon Hermans. Ik weet het niet meer.

Even terug naar Hennis. Dank aan al je PvdA voorgangers en dank aan Lodewijk, de …..zak, die zijn vrienden en vijanden er nog even fijntjes op wees dat het voor jou toch echt tijd was om op te stappen, terwijl het toch de PvdA geweest is die ons en vele miljarden naar Mali gebracht heeft. Tja Jeanine, twee dode jongens en rotzooi bij jou op kantoor, ja meisje had je maar op moeten letten, wat minder plakspul op je gezicht en in plaats daarvan wat meer camouflagespul, van die zwarte en groene strepen net zoals jouw commando’s daar in Mali. Dan was je niet zo op gevallen, nu ga je eraan! Straks om 18.00 uur om in Defensie termen te blijven.

En voor jou geen last Post, maar een bezoekje aan de koning,

Jouw laatste

 

Wij spreken